Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakol gevşemesi sorunu

TontonCocuk

Daimi Üye
Tepki
817
İsim
murat
Bisiklet
Bisan
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 4 ay önce fsa aynakolu olan bir yol bisikleti aldım. 25 güne kadar hiç bir sorunu yoktu. Bir gün yolumun son 5 km sinde aynakol gevşedi ve sol bacak çıkacak gibi oldu. Bisikletçiye gittim vidayı sıktılar. Daha sonra 3 5 gün sorun olmadı ve yine aynı sorun çıktı. Şimdi ise 5 km de bir aynakolun vidasını alyanla sıkmam gerekiyor.

Çözüm olarak bir arkadaş loctite 243 tarzı yapıştırıcılar önerdi. İstanbulda ikamet edip elinde bir kullanımlık verebilecek arakdaş var ise çok sevinirim.

yada bu işin başka bir çözümü olabilir mi? Yada sıkıntı başka bir şeyde olabilir mi?

Deneyimlerinizi veya düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bir de sol aynakolun orada yamuk bir yüzük var. Ama uçları bitişik değil. Bu konu altında onu da sormak istiyorum. Bunun bitişik olması mı gerekir.

Scudo
bugün salcano yu bakıma götürdüm ayna kol neredeyse çıkacakmış. fabrika hiç sikmamis

@TontonCocuk bence aldığınız yere başvurun değiştirsinler garnti kapsamında bisikletçi yaptığı halde aynı sorun devam ediyorsa üretim hatası olabilir
@enes dökmen salcano damı var la sende :D

@Muhammet Ali Bulut Peki sizde de bu kadar çabuk mu gevşeme oluyordu?

@Ulaş Çavuşoğlu fsa aynakollarda genelde olan birşey diyorlar. Ondan pek değiştirceklerini sanmıyorum. Tek vida ile sabitliyor aynakolu çünkü. Ama yine de her ikisi içinde bir başvuracağim bu akşam bisikletçiye inş.

aynokol videlı sistem sram x5 idi çift kat vidalı olmasına rağmen gevşiyordu hemen hemen senin gibi 5km de bir neredeyse çıkıyordu yanımda alyan takımı ile geziyordum... nedeni muhtemelen aynakol vidasının ilk 2-3 dişi erimiş çapraz vidalanmış gibi sanırım o yüzden iyi tutmuyordu

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
Bendeki fsa aynakol da aldıgım ilk haftasında gevsedi.Acaba dedim fabrikadan mı sıkmadan gelmiş.Yok hayır sürekli yapınca bir sıkıntı oldugunu farkettim.En son hatırlamıyorum bir bisikletçide tekrardan sıktırdım sonra olmadı bu gevşeme.Sıkma sekli ile bir ilgisimi var onu bilmiyorum ama ortada bir sıkıntı oldugu acık .

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
@fatihtemizer parçalar 105 sadece aynakol fsa. keşke o da 105 olsaymış. Neyse artık ileride değişmek gerekene kadar idare etsin de parçalar güncellemek gerektiğinde dura ace ile değişirim diye düşünüyorum.

Hayırlısı olsun bir caresi bulunur iadare edersin sonra değiştirirsin.

Sıktığınız flanşlı civatanın başının alt kısmında tırtıklı bir yüzey olması gerek eğer o kısım düzleştiyse civatanın bollanma ihtimali olur... herhangi bir civatacıdan aynı ölçülerde yeni bir civata denemenizde fayda var...flanşlı civata.jpg
fotoğrafta yatık duran civatanın baş kısmını altı tırtıklıdır...

• Beğen
Tepkiler: kingoffuh
bendede aynı sorun vardı çözüm olarak vidanın uçuna elyaf sardım sonra vida yapıştırıcı sıktım taktım şimdi taş gibi oldu

Sanırım BB30 veya PF30 orta göbeği var bisikletin. Bu tür göbeklerde bu sorun görünebiliyor. BB30 ise ne yapılır bilemedim fakat PF30 ise yapıştırma gibi bir şey yapılabiliyor sanırım.

cozum yapıstırıcı gıbı duruyor ıns hafta sonu halledecegım bu ısı. Bısıkletın jant telı kırıldı sımdı de ıkısını bır arada yaptıracagım

@TontonCocuk merhaba tekrar konularını okuyordumm bu sorunu nasıl hallettın yada hallettınj mı ?

FSA ayna kolda sıkca yasanan bır sorun olabılır ama 5 km de bır aya kolu sıkacaksam bu ıs olmaz garantılı bır urun alıyorsun e bu hata duzeltılmelı bana gore aynı sorunu yasasam kesınlıkle aldım bayıye gotururudumm

bu arada sız nerden aldınız reactoyu hangı bayı yada sıteden

Merhaba Arkadaşlar, Yol bisikleti kullanıcısıyım Bisikletin aynakol ve göbeğini az kullanılmış ikinci el shimano sora Hallowtech 50/34 aynakol ile değiştirdim, ancak aynakol hafif yamuk dönüyor, ayrıntılı incelediğimde aynakol da herhangi bir yamuk yok,sadece sol kolun ortasındaki vida yok bu vida ile alakası var mı dır çözümü nedir, zincir her turda ön aktarıcı ya sürtüyor haliyle, şimdiden teşekkür ederim hepinize.

Vida galiba fotograftaki192527

Yamuk dönen aynakoldan ziyade aynakol dişlileri olabilir. Vidaların yerinde olup olmadığını ve eşit sıkılıkta olup olmadığını kontrol edin. Fotoğrafını attığınız zımbırtı olmadan aynakol gevşer. Benim aynakolum onu takana kadar defalarca gevşemişti.

Geri