Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakol sekiz çizme

Scudo
@İbrahim Yazıcıoğlu
Göbekten olma ihtimali de var yani tüh :) aynakol aldım kargo da inşallah takınca düzelir :)

Bende de aynı sorun vardı aynakol değişince düzeldi.
not: Bisikleti öyle kullanmamaya dikkat et yolda giderken çıkabilir yerinden

@nazmi bilmez
Şu an kullanmıyorum zaten sorunu farkedip aynakol aldım aklımda soru işareti kaldı göbek alsam mı almasam mı diye bakalım bi deniyeyim ayna kolu değiştirip :) inşallah çözülür :)

• Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
@cagrinanli93, aramıza hoş geldiniz. Umarım yeni aynakol sorununuzu çözer.

Madem hazır konu açılmış, salça olayım. Benim bisikletimde yük binince aynakolda hafif bükülme oluyor. 4000 km (2 yıl) sonunda bisikletçi zincir baklalarının çok genişlediğini ve artık değişmesi gerektiğini söyledi. Sizce sebebi bu bükülme (8 çizme) olabilir mi?
Not: Zincir: KMC Narrow

@Tahir Keskin
Benimde şu an size benzer sorunum var yüke binince arka teker çılgınlaşıyor. Elimle yokladım oynuyor göbekten. Dün yolda kaldım bu sebepten yokuşta ayağa kalkıp yüklendim ve arka attırıcı janta takıldı.

Arkadaslar yeni konu acmayayim buradan hortlatayim dedim ;)

Aynakol 8 ciziyor, ozellikle buyuk disli dislerinde erime/asinmalar var, seyir esnasinda bazi vites kombinasyonlarinda citirti yapiyor.

Henuz vites gecislerinde anormal sorun yasamiyorum. Aynakolu ve zinciri kisa zaman icerisinde degistirecegim ancak su anki durum gobeklere veya rubleye hasar verir mi onu ogrenmek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@specific vidaları kontrol ettiniz mi? Aynı sorun aynakol vidalarıma, ön aktarıcıma, orta dişlime, zincirime mal oldu :acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:

@specific Aynakolun yamulması için büyük bir kaza geçirmiş olması gerekiyor. Bir ihtimal orta göbekte bir problem olabilir. Benim ikinci bisikletimde aynı problem vardı. Bisikletçiye götürdüğümde orta göbek milinin yamulmuş olduğu ortaya çıktı.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Gosterdigim 3 ayri bisikletci de aynakolun egilmis oldugunu, gobekte bir sorun olmayacagini soylediler.

Aynakol ile göbek arasında bilya düzenini iyice dağıtmışsınız anlaşılan . Aynakol ne kadar oynuyor ? 2-3 cm ise sıkıntı yapmaz . Yok daha fazla ise göbeğe zarar verebilir . Nereden biliyorsun dersen bende aynı şekil kullanıyorum pedala basarken gırt sesini çok net alıyorum . Aynakol 2-3 cm oynuyor ve bu sorunla bisiklete bineli 1 ay oldu . Bazen 20 km bazen 15km bugün de 12-14 km yol yaptım . Hız yaptım . Yüksek devirde çevirdim sıkıntı olmadı . @specific

@MAERKEK
2-3 cm oynama oldukca ciddi bir durum. Bende yaklasik 1 cm oynama yapiyor. Zincirde de uzama var. Aynakoldan once zinciri alacagim sanirim elime. :D

@erhan erhan
Gobekten ben de supheleniyorum ama aynakol iyi durumda degil, onu biliyorum.
Bisikletin 3. sahibiyim. İlk sahibinin biraz yordugu konusunda bilgi aldim.

@OnurÖzdağ
Hayır, bisikleti toplamakla uğraşıyorum. Tekli sisteme geçmek için zincirim ve vidalarım hazır. Ruble ve aynakol dişlisi kaldı.

Strava' da gördüğün giant emanetti. Kaza yapıp onun da ön jantını yamulttum :agla::acpsnr::bsmagryr:
Z9brDo.jpg

DSC_1837.JPG

Geri