Scudo Sports

Aynakol sökme aleti hakkında

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Tepki
1.079
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar şu resimde gördüğünüz alet aynakol sökücü olduğunu tamam biliyorum. Ama bu aletle orta mili sökmek mümkün mü değilse düşündüğüm fikirle yapılabilinir mi? Aklımdaki fikirde şu orta görmüş olduğunuz yuvarlak yeri inceltip milin gireceği seviyeye getirsem ve diş açsam ona olur mu?

• Beğen
Tepkiler: Fatih Koçak
Scudo
@JusTiMe Bu aynakolu milden ayırmak için gerekli olan zabazingo.(Ayakol çektirme) Orta göbek için ayrıca bir anahtar alman gerekli.

Orta göbeği o değişiklikle sökemezsiniz fakat ayna kol çıktıktan sonra tornavida ve çekiç yardımıyla göbeği sökebilirsiniz. Yanlız bu işlemi yaparken dikkat etmelisiniz yatağa zarar vermeyin.(Tecrübe sahibi olmayan kişilere önerilmez.) Hollowtech göbek değilse işine yarayacak alet resimdeki gibi.1.jpg

@Dogukanersoz Yeni Kare mil orta göbekler de bildiğim kadarıyla bu alet kullanılamıyor. Orta göbeği sökmek için bu alet gerekli.

@EmirhanShn haklısın benm paylaştığım resim eski göbekler için Bu aleti paylaşma sebebim galiba @ihsan onur şener 'in profil resminden kaynaklı. :) Freestyle tarzı bir bisiklet, ön disk fren güzel bir serbest çalışma olmuş:harika::harika::harika:

@Dogukanersoz Öncelikle bisikletim freestyle değil street trial. Üzerinde yeni jenerasyon mtb parçaları var. Bu demek oluyor ki sadece bakarak yorum yapma.

• Beğen
Tepkiler: Dogukanersoz
@ihsan onur şener yanlış yorum yapmış olabilirim bisikletinin hangi tür olduğunu da bilmiyor olabilirim. Sadece bakarak yorum da yapabilirim. Hakaret etmedim, çirkin demedim olumsuz hiç birşey demedim. İstediğim gibi yorum yapabileceğimi düşünüyorum şu ana kadar da hep yaptım bundan sonra da yapacağım.:bsmagryr::bsmagryr:

@ihsan onur şener

@Dogukanersoz

@EmirhanShn

@Dogukanersoz

@ihsan onur şener

@Dogukanersoz hollowtech göbek değil alma niyetliyim kare milliye uygun olan orta mil sökme aleti ve ruble sökme aletinden :) tek bu 2si kaldı

Fotograftaki alet kare milli orta gobekleri sokmek icin kullaniliyor aynakollari degil.Once bisikletinin ne tur bir gobege sahip oldugu ogrenmeni oneririm (press fit,hollowtech,kare mil vs.) hepsinin farkli sokus aletleri vardir.

@Zen.eren biliyorum zaten ne olduğunu milin

@JusTiMe
Eger biliyorsan ona uygun araci arastirip kullan.Kare mil orta gobege sahipsen ve tecrubesizsen tek basina sokmeni onermem cunku kare mil sokmek biraz hassasiyet istiyor yataga zarar verme sansin var.

@Zen.eren sökme konusunda sıkıntı yaşayacağımı zannetmem bu işlerde elim işe yatkındır tek jant örme haricinde :)

$_1.JPG bu resimdeki gibi gerçi vidaları alyan tipli orta mil var ben bunu aynakol krizinden dolayı değiştirme mecburiyetindeyim şu resimdeki orta mil sökme aleti bununla uyumlu mu acaba?qweqwe.jpg

@JusTiMe
resimdeki orta göbek kare mil ve çektirme denilen aletle sökülür, altındaki alet ise hollowtech orta göbek sistemini sökmek için kullanılır yani uyumsuzlar diye biliyorum ama %100 emin değilim. isterseniz biraz daha araştırın gereksiz bir parça sayın almadan önce.

@ozgur908 kare mil sökeceğim sonuçta bunu açık açık resimde gösterdim aynısı bende mevcut bisikletimde onu şu aleti kullanarak sökme niyetindeyim tereddüt ediyorsanız beni de tereddüte sokmayın lütfen

İstanbuldaysan para verme getir sökelim kardeşim tüm alet edevatlar mevcut :)

@Silent 1080km doğudayım :D bende de bu alet yok işte o kadar gerçi akort sehpamda yok ya o çokta sorun değil :D

@JusTiMe akort da edebılırdım getirebilme imkanın olsaydı kücük caplı bir bisiklet tamircisine döndüm hatta sokak aralarındaki bisikletcilerden daha iyi düzeye gelmişim yeni farkettim artık catlak patlak kadro tamiri bile yapıyorum tabi prinç kaynagına biraz daha adapte olmam gerek jant akordu vites ayarı fren ayarı parça degişimi göbek degişimi bakım vs butun semtın bısıkletlerını cocuklar bana getiriyor : )))

@Silent Cenk söyler misin şu aleti aldım pişman olmayacağım değil mi geldiğinde :D geldiğinde aynakolu söküp direk deneyeceğim :)

• Beğen
Tepkiler: Silent
Geri