Tam sorunumu anlatamadım ama yaşayan arkadaşlar anlar,aynakol sanki gevşek gibi sağa sola sallanabiliyor,pedal çevirirken çıt çıt ses geliyor arada sırada.Orta göbek değişmesi mi gerekir yoksa basit bir sorun mu gevşemesi gibi
Birkaç gün önce başıma geldi çünkü. Ayağa kalkınca ya da rampalarda her turda hafif bir tık hissi geliyordu sağ bacağıma.
Aynakolu söktüğümde göbek kapağının gevşemiş olduğunu gördüm. Vibrasyondan olmuş olmalı. Sıktığımda sorun kalmadı
Bende de şöyle bir problem var (muhtemelen çözümü aynı). İki veya üç tur pedal çevirdikten sonra sanki 1-2 mm ileri doğru boşa çıkıyormuş hissi veriyor. Her iki ayağımda da bunu hissediyorum. Küt diye ses çıkarıyor.
Bu sorunla karşılaşan oldu mu? Oldu ise çözümü nedir?
@Hüseyin Tekin orta göbek gevşemiştir Aynı hissi yaşadığımı kesinlikle söyleyebilirim. Hatta o boşluk hissi bende sağ tarafta ve aynakol turunun tam tepe noktasında oluyordu.
Aynakolu söktüğümde gevşeyen kısmın sağ taraf olduğunu gördüm...
Eğerki gevşeme yoksa, Göbeğinizde rulmanlıysa rulmanlardan biri boşluk yapmış olabilir, çıt seside boşluk çok olduğunda yada göbeğin içine su çamur vb. pislik kaçınca olabiliyor..
veyahut aynakol dişli vidalarına dikkat edin. onlardan birisi gevşeyince dişli yalpalanır ve bayağı gevşediyse tangur tungur ses çıkarır. dimi @Fatih 1903
Bu ses, o meşhur aynakol sesi; Her bisiklete binenin başına en az bir kere gelir ve sebebi de bir türlü bulunamaz. Forumda bununla ilgili bir ton konu var