Scudo Sports

Aynakol titreşimi

UtkuSener

Forum Demirbaşı
Tepki
652
Bisiklet
Trek
sıfır yol bisikleti aldım 200km kadar yol gittim aynakol 2 yaprak 52 dişli 105-5700
küçük yaprakta sıkıntı çekmiyorum ama büyük dişliye çıktığım anda titreşim başlıyor, titreşim sürekli değil her pedal turunda aynı yerde titreşim yaşıyorum sizce sebebi nedir?
aynakolun belli bölümünün eğri olma durumunu düşünüyorum ama gözle görülecek bir eğrilik yok

Scudo
Çok teknik bir konu olacak ama bunu anlatmanında başka bir yolu yok. Yeni teknolojilerden biriside HOLLOWTECH II teknolojisidir, amaçlanan ise tamamen daha fazla güç ve denge, hafiflik ve dönme performansı üzerinedir. Bu sebeple 24mm çaplı mil ve yataklar aynakol her döndüğünde göbeğe bir baskı uygular ve bu baskıdan çıkan sonuç dönme performansı, burulma rijiditesi(katılık, sertlik anlamında), bükülme ve zayıflama eğilimi gösterdiğinden yüksek torklarda bu gibi titremelerin olması çok doğaldır. Korkulacak, endişelenecek bir şey yok.

bu titreşim vitesi yanlış kullanmaktan oluşuyor gibi geliyor bana. birden bire sağlıklı şekilde çeviremeyeceğin sertlikte vitese geçip abanınca oluyor sanki. çünkü hızlanıp pedalın sertliğini rahatlattığında ortadan kalkıyor titreşim. o yüzden titreşim varsa o an bir düşük viteste olmalısın aslında gibi.

Geri