Burak Boralılar
Daimi Üye
- Tepki
- 182
- İsim
- Burak B.
- Bisiklet
- Kron
Mtb bisikletimde kullanmak üzere aynakol dişlisi almak istiyorum. Mevcut dişli 32t deore
294338 dosyayı görüntüle294339 dosyayı görüntüle
Bunun yerine 36t almak istiyorum. (düşük bir ihtimal 38t de olabilir) Şehirde kullanırken bu dişliyi, planlı ormana gidişlerde 32t dişliyi takacağım.
Bcd ölçüsünde arada kaldım bcd104 mü yoksa bcd110 mu almam gerekiyor.
Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
36t xtr buldum bakalım delikler arası ölçü kontrolü yapacağız aynıysa onu alacağım.Ben MTB dünyasını pek takip etmiyorum ama aynakol (link) ((link), (link)) ise 96mm gibi görünüyor. Resmi siteye göre 30 ya da 32 dişlisi var, tekli için daha büyük dişli göremedim, 2'li için 36T var: (link) , (link)
Burda sorunun tam tersini denemiş ve cevap hayır çalışmıyor.. En azından büyük dişli uymuyor.Merhaba
ultegra 8000 seri 11li aynakol , 8100 seri 12li sistemde sorunsuz Çalışır mı? Tecrübe eden oldu mu sanki daha önce milli takımda 53-39 aynakol bulunamadığı için yeni seride eski aynakolları takmışlardı ve sporcular sorun yaşamıştı?
Evet 36t xtr dişli ulaştı elime.
Aynakolu sökmeden yapabilir miyim diye niyetlendim..
294439 dosyayı görüntüle294440 dosyayı görüntüle
Sonra diğerini de taktım..
294441 dosyayı görüntüle
Tamamlanmadı henüz. Vidalarını sıkıp zinciri yerleştirip sonra bir test edeceğim. Bakalım nasıl olacak.
Not: bulabilirsem 11/40 kaset dişlinin yerine daha büyük ne takabilir im ona bakacağım. 11/42 ya da 11/44-46 ne olursa. Eğer başarabilirsem ormana gidişte 32t dişliyi takmaya gerek kalmayacak. Tırmanma oranını yakalamış olurum. Bakalım..
Ek bilgi:
- çıkarttığım 32t deore dişlinin ağırlığı: 90gr
- yeni taktığım 36t xtr dişlinin ağırlığı: 95gr
Aslında gerek kalmadı Aradığım yaprakları buldum ama ben de aşağıdaki videoyu izledim burda da uyar diyorBurda sorunun tam tersini denemiş ve cevap hayır çalışmıyor.. En azından büyük dişli uymuyor.