Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakoldan gelen ses

emre4335

Aktif Üye
Tepki
27
Bisiklet
Bisan
Pedalı her çevirdiğimde aynakoldan belirli bir araliktan "çıt çıt" sesi geliyor.Sorun ve çözümü hakkinda bilgisi olan varmi.Birde aynakolda hafif bir 8 çizme durumu var bununla alalali olabilir mi ? Neler yapilabilir tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
Scudo
Benim de kanayan yaram oldu bu ses. Göbek de dahil komple sistemi değiştirip yükseltmeyi düşünüyorum. Gerçi 4 yıldır tepe tepe kullanıyorum o kadar da olsun artık...

Bisiklet ortagöbeğinin içerisine zamanla çamur ,toz vs. gibi maddelerin birikmesiyle ve içerisindeki yağın azalmasıyla bu tür sesler çıkabiliyor.Aynı ses bisiklet ön ve arka göbeklerindende gelebilir zamanla.Ortagöbeği daha fazla zarar görmeden yapabilirseniz bakımını kendiniz veya bir bisikletçiye yapıtırırsanız düzelecektir.Çıt çıt sesi , tak tak sesine dönüşmeden yapın derim :)

O çıtçıt sesi muhtemelen pedallarınızdan geliyordur :) Pedallarınızın hareketli kısımlarını az miktarda sprey gresle (sıvı gres) yağlamayı deneyin.

Eğer yeni nesil bir Hollowtech veya GXP orta göbeğe sahipseniz, bunlar rulmanlı kapalı sistem olduğu için hemen hiç bakım gerektirmeyen ve bu şekilde rahatsız edici seslere yol açmayan göbeklerdir. Farklı türde bir orta göbek kullanıyorsanız göbeğin sökülüp bilyaların temizlenmesi, greslenmesi gerekebilir.

Yorumda bulunan arkadaslara tesekkurler.Musait bir zamanda ilgilenecegim

aynı 8 çizme ve göbekten çıt çıt sesi bende de vardı bugün tamire verdim daha önce pedalları değiştirdim ama ses gitmedi çıt çıt sesi dışında pedalı çevirdiğinizde çok rahatsız edici bir ses geliyorsa büyük ihtimal göbektedir bakalım temizletince geçecek mi

Birde Aynakol yaprak vidalarına bir bak. Aynakol yapraklarını aynakola ve birbirlerine bağlayan vidalardır. Gevşemiş olabilirler. Bu beşli vidayı sök sonra yerine mıh gibi oturuncaya kadar sık. Pedaldan veya göbekten kaynaklandığını sanmıyorum.

Geri