Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakoldan Gelen Sürtme Sesi

Hakan Aker

Üye
Tepki
20
Bisiklet
Carraro
kadro değişmi yaptım herşeyi geri taktım son olarak zinciri takınca aynakıldan tuaf bir ses geliyor özellikle ters yöne çevrilince daha önce bu ses gelmiyordu ve zincir takılı değilken ses gelmiyor. Ayrıca orya aktarıcıda herhangi bir sürtme söz konusu değil ondan kesin eminim ama sesin nereden geldiğini anlamadım yardımlarınızı bekliyorum.

Scudo
Çok basit videodan anlayamadım ama orta aktarıcı pozisyonu yanlış olabilir oradaki iki vida ile sorun çözülmekte araştırmak faydanıza iyi forumlar

@kutlucan zincir orta aktarıcıya sürtmüyor konumunu ayarladım başka nerden olabilir fikriniz varmı

Orta gobeğin pullarini eksik yada fazla taktiysan en küçük dişli kadroya sürüyor olabilir.

Birde zincirsiz denermisin yine ses gelcek mi ?

@ihsan onur şener zincirsiz denedim gene var ses galiba rubleden kaynaklı bir titreşim var o ses yapıyor orta aktarici yok suan sadece zincir takılı hala devam ediyor

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar neyi denediysem sorun çözülmedi galiba rublede bir titreşim var o zincirin titreyip aynakolda ses yapmasına neden oluyor böyle bir teori geliştirdim bunun olma olasılığı var mıdır ve varsa sebebi nedir

Bir ihtimal aynakolun dişlisi kadroya sürtüyor olabilir. Orayı kontrol edin. Aynakolu söküp inceleyin.Göbeği gressleyin ve tekrar montajlayın.(Eğer zincirsiz ses geliyorsa.)

Orta aktarıcının montaj sırasında en üst dişli ile arasında olması gereken mesafeyi belirten etiket duruyor mu. Benim bisiklet yeni o etiket her pedal çevirişte dişlere çarparak ses çıkartıyor acaba sizdeki o mu ses yapıyor.

@Hakan Aker Arka göbeğinizden şüpheleniyorum. Tekerin dönmemesi gerek pedalı geriye çevirirken. Göbeğin body denen üzerine dişliyi oturrttuğuz parçadada sorun olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Aker
Benzer bir sorun ile uzun zaman uğraştıktan sonra benim sesin kaynağının ruble yapraklarından birinin dişlerinin yamulması sonucu olduğunu belirledim. Rubleni bir kontrol etmende fayda var. Mesela zincir sadece bazı ruble yapraklarındayken mi yapıyor sesi?

Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Aker
@Deniz Baklacı eski kadrodayken yapmıyordu ruble daha 1 senelik ama dediğinize dikkatlice bakacam her dişte deneyecem

@ihsan onur şener rubleyi söktüm baktım bir sıkıntı yok gibi temizleyip geri taktım sorun devam ediyor. ancak arka tekerde hafif bi yalpalama fark ettim onun sebep olduğu bir titreşim olabilir mi çünkü pedalı normal döndürdüğümde de bi titreşim oluyor

Ben fikrimi söyliyim rubleyle jantın arasındaki plastik parça var koruma görevi yapan ona dikkatle kontrol edermisiniz kolay gelsin

@ihsan onur şener yarın akort çektirecem inş düzelir yardımınız için çok teşekkürler

@Seyyah özkan onada bakacam bakalım olmadı akort oda olmadı bakacaz artık

arkadaşlar akort yaptırdım ama hala ufak bi ses kaldı normal midir sizce bide orta göbekten kaynaklanma şansı var mı zincir takılı değilken ses yok ama zincir takılıyken ses başlıyor

Geri