Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B01S Balatalar

Yunus Emree

Forum Bağımlısı
Tepki
145
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar 2 çift yeni balata almam lazım kaliperimin desteklediği balata 30-45 tl arasında değişiyor. Y8ES98030 şeklinde kodlar var bir de b01s kodu. B01S şeklinde arattığımda türlü türlü balatalar çıkıyor. Hangisi benim bisiklete uygun doğru düzgün bilgi yok. M395 kullanıyorum shimano teknik kitapta Y8ES98030 kodlu balata uygun diyor. Aratıyorum M 485 balatası çıkıyor.
Uygun olan balata 31 lira, bir de pedalla sitesinde y8c998050 diye balata varmış sorarak öğrendim. Bu balata 25 lira.
Şimdi sormak istediğim bu kodlar neyin neyi nesi frenime en uygun balata hangisi, b01s yazan bütün balataları kullanabilir miyim? Kullanıma bağlı olacak ama balataların dayanım süresi ne olur, kaç km dayanır?

Scudo
eski balataları çıkarıp bisikletçiye götür yenisini al

• Beğen
Tepkiler: Berkan Gürsoy
Geçenlerde aynı balatadan yani BS01 den pedalla sitesinden aldım, fiyat olarak çok uygun ve kargoda ödemiyorsunuz. kullandığınız fren benimki ile aynı, orijinal balatası o zaten. bu fren balatasının erimesi kullanıma bağlı olarak değişir. düz yolda kullanırsanız daha uzun gider, sürekli iniş yaparsanız daa kısa gider. benimkiler 1 yılda bitti.

@chn krmz
Eski balatanın ne olduğunu biliyorum tek sıkıntı değişken fiyatlar yüzünden ve y8c998050 gibi kodlar yüzünden neye para vereceğimi şaşırmış olmam.
Yoksa hepsi b01s, onda fark yok. Ama kodlardaki fark neyin farkı onu öğrenmek istiyorum.

@ratm

Evet fiyat gerçekten uygun, ben de diyorum ki acaba pahalı olduğundan dolayı daha fazla mı gider balata. Tabi bunu anlamamız mümkün değil. Y8ES98030 kodlu balata 30 lira, daha fazla km yapacaksam yine bunu alırım 1596 km gitmişim bu balatayla.
Sizin 1 senede bitirdiğiniz balatayla kaç km gittiğiniz önemli benim için.

kodları organik yada metalik olduğudur belkide.

@Yunus Emree

Verdiğiniz koddaki ürün ile pedalladaki ürün birebir aynı. O kodu Erdoğanlar bisikletden okuduysanız öyle. Çünkü ön takımı erdoğanlardan almıştım, arka takımı bir süre sonra pedalla dan aldım :)
Kaç km yol yaptığımı bilmiyorum açıkcası, onun hesabını yapmadım. Dediğim gibi bu süre bisikleti nasıl kullandığınız ile ilgili. Siz bisikleti yolda kullanırsınız 100 km yaparsınız , ben dağda bayırda kullanırım 60km yaparım, aynı zamanda biter.
Bence çok düşünülecek bir konu değil, alın geçin derim.

@ratm
B01s kodunun mu aynı olduğunu söylüyorsunuz? Y8ES98030 kodunu frenin kendi kılavuzundan uyumlu balata bölümünden aldım. Pedallanın verdiği kod y8c998050 olan.

Açıkcası ben söylediğiniz kodlara dikkat etmedim, birisi eski kodu diğeri yeni kodu olabilir, shimano ürün kodunu değiştirmiş olabilir belki. Ama emin olabilirsin kesinlikle aynı nitelikte ürünler.

Benim frenim M446 ve BS01 model balata kullaniyor. Sizin verdiginiz kodlar tam olarak ne anlama gelir bilemiyorum. Ancak Muntemelen ya fabrika cikis seri nosu ile veya icerisindeki balata alaşımı ile ilgili birşeydir. Pedalla'dan Serkan Bey ben aldığım sırada elinde orjinal BS01 olmadigini soyledi ve ayni fiyata uyumlu baska bir marka onerdi. Evde biryerde duruyor kutusu bakinca soylerim markasini. Her neyse takildiginiz su KM olayina gelelim:
Arka fren balata shimano BS01 organik pad 3000 km'de degisti (bisiklet ile gelen).
Yeni takilan arka fren balata 1700 km'de ve durumu iyi gorunuyor.
Ön fren balata shimano BS01 organik pad 4700 km'de hala iyi durumda gorunuyor (bisiklet ile gelen).

Kullanima, kullanilan yol kosullarina ve kullaniciya gore + / - degisir ama bence cokta kilitlenmeyin bu detaya alin gecin.

@suat akman

Bu kodlar pek fabrika çıkış nosuna benzemiyor bildiğimiz ürün kodu, alaşımı belli eden b01s kodu olabilir. Siz shimano kutulu ama orijinal olmayan ürün mü aldınız, böyle bir şey olmaması gerek gerçi, yoksa başka marka mı aldınız? Kodlara bakma sebebim neyin ne olduğunu anlamaya çalışmak, yurtdışında 4 veya 7 euroya da b01s var onun da kodu farklıydı. Bu kodlar değiştikçe fiyat değişiyorsa mutlaka bir fark vardır diye düşünüyorum. Ama ne?...

Neyse bilgisi olan kimseden cevap gelmedi, ben de siparişi pedalladan verdim varsın ucuz olsun aynı işi görür inşallah.

Arkadaşlar konu açmadan şöyle 1 şey diyeyim aliexpressten çiftini 5.15tlden aldığım 20çift B01S modeliyle aynı biçime sahip batala almış bulunmaktayım bunları ne yapsam diye düşünürken buraya yazmaya karar verdim. Hd frenlerde genel itibariyle alivio serisine kadar bütün kaliperlerde B01S kullanılmakta. Bende dedim hazır bu kadar ucuza bulmuşken alayımda kullanayım. Bunları nasıl değerlendireyim diye düşünüyorum. Maliyeti 103tl tuttu anlayacağınız... Bana sadece 5-6 çifti yeterli olacağını düşünüyorum geri kalan ise artık muamma olacak

@JusTiMe aldığın balataların ömrü maalesef orijinal'i kadar olmuyor ben iki hafta gibi sürede bir çiftini bitirdim yaklaşık 500 km..

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Geri