Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Babam için bisiklet tercihi

deniz erk

Üye
Tepki
3
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar merhaba,
babam kendisine bisiklet seçmemi istedi. 600 lira civarı bir bütçem var. Benim aklıma ilk gelen salcano ng650. Sizin tavsiye edeceğiniz bir marka-model var mı? ng650 iyidir diyorsanızda istanbul'da nereden alıyım? Zonguldak'a kargo yapılması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Internet sitelerinden alabilirsin. Bazen kargo ucretsizde veriyorlar. Taksit imkani var. Guvenilir ve buyuk sitelerden baslayarak arastirabilirsin. Hepsiburada.com, n11.com gibi. Siparisten once telefonla stok durumunu ve kadro boyunu onaylatirsan sıkıntı olmaz. Olsa da, iade kosullarin gecerliyse parani geri alirsin...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
internette indirimli bulabilirseniz Bianchi Speed 4000 olabilir , NG650 zaten cepte indirimli kampanyaları araştırmanı öneririm

İyi günler herkese.

Babam bisiklet almayı düşünüyor ama birkaç farklı durum var. Babam 50 yaşında ve çok yoğun bir şekilde çalışıyor. O yüzden şuan çalıştığı yerin yakınındaki bayiden bisiklet alacak. Ben de çalıştığım ve babama uzak olduğum için yardım edemiyorum. Kendisi 130 kg. Kilosu her geçen gün başka hastalıkları ortaya çıkarmaya başladı gibi. İşinden dolayı hiç hareket edemiyor. Oturarak yapılan bir işi var ve akşamları bisiklet sürmeye karar verdi.

Oradaki bisikletçi iki üç tane bisiklet göstermiş. Mosso legarde ve salcano ng 650 md. Bütçe en fazla 1400 e el veriyor. Ben babama sedona gusto veya sedona 410 önerdim.

Şimdi babamın yaşı 50 kilosu 130 yaşadığı yer ise büyükçekmece yani eğimli bir yer. Acaba nasıl bir bisiklet seçse doğru olur. 2-3 yıldır takip ediyorum bu forumu. Az çok aklımda ama babam şimdi bisikleti aldıktan sonra soğumasını istemiyorum. O yüzden seçim yapmak çok kritik benim için. O gusto yu beğendi. Bisikletin ağırlığı yönünden kendi ağırlığı yaşı yönünden en uygun seçenek hangisi olur sizce? Başka önerebileceğiniz var mı? Dağ bisikletine mi yönelmeli şehir bisikletine mi? (Ben şehir bisikletini mantıklı buluyorum ama ağırlığı yaşı şehrin eğimi açısından nasıl daha iyi olur kararsızım.)

Yardımcı olursanız sevinirim?

• Beğen
Tepkiler: Groims
@kadir karakaya
Sabit maşalı,vitesli ve v fren bir bisiklet alırsanız hem hafif olur hemde bakım masrafları az olur ayrıca sabit maşada yokuş çıkarkende yormaz örneğin giant escape modelleri.

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
@kadir karakaya

Eh hayırlı olsun :D Bisiklet aşk işi :asik:
Çok şeyapmayın, evet B.çekmece'de fena yokuşlar var ama siz ve babanız oralara pek uğramayacaksınız, düz yerlerde sürün (sahilde git-gel) :snzdglsn: Gusto, yokuş için de fazlasıyla uygun fakat 130 kilo pek uygun değil o_O Tam aradığı tip bisiklet diyebilirim Gusto için

@Serkan Mıstınoğlu Tesekkur ederim. Babam bir firmanin santiyesinde kaliyor. Direk yokusta sahilden gelirken epey yokus cikiyor. 130 kiloda sabit kalmayacak. Sıkı diyete basladi. Seker hastaligi vs var. Hedef 90:). Simdi kilo olarak zorlanir ama zayiflayinca iyi olur sanirim. Boy secimi peki nasil olmali. Ben kadro boyunu sordum ama bilemedi, alacagi yer de ustun koru soylemis 51-52 dir heralde demis. Ustune bininceki durumu sordum. Ayakta dururken iki ayagi yere tam degiyormus ve bisiklet tam bacak arasina degiyormus. Bosluk kalmiyormus o denedigi modelde. Babam 173 bacak ic boyunu bilmiyorum olcemedi. Anlatabildigi bu. Daha kucuk bir bedeni mi almali yoksa o uygun olur mu? @Fırat Ç. @ygt bike Size de tesekkur ederim.Dediginiz gibi gusto yu alacak gibi. Bir de onerilerinize bakacagiz. Decathlon nedense aklimiza gelmemisti. Hatirlattiginiz guzel oldu.

• Beğen
Tepkiler: Folding Man
@kadir karakaya 1.73 boya 51-52 kadro şehir bisikletleri için büyük gibi. 46-48 cm civarı daha uygun olur bence. Bisikletçi elinde 72 cm olsa onada uygun der.

@Heraklia
Süspansiyondan dolayı kadro boyları şehir bisikletlerinde değişebilmektedir.

@Heraklia Bisiklet bu. Babama başka mağazadan almasını söyledim. 2017 yılının demiş bisiklete. Kadro da 52 imiş. Bence de büyük. Nasıl bileceğiz kaçıncı yıla ait olduğunu? Satıcı pek güvenilir gelmedi bana. Babama 410 bakması gerektiğini söyledim. "O genç işi ne yapacan onu mosso ya da ng 650 al" demiş. Elindekileri çıkarmaya çalışıyor dediğiniz gibi. @Fırat Ç. İki ayağı yere tam basarken kadro üst borusu tam bacak arasına değiyormuş. Boşluk yok. Bu yine iyi diğer satmaya çalıştıkları 56 kadro falan. Üstüne çıkınca ayak ucum yere değmiyor diğerlerinde diyor. Keşke görebilsem. Bir de acelecidir biraz babam. Başka mağazaya bak uygun olanı al işte diyorum bu oldu diyor.:(

IMG-20180120-WA0002.jpg

Dosyalar

• IMG-20180120-WA0004.jpg
    IMG-20180120-WA0004.jpg
    160,8 KB · Okunma: 11
  • Beğen
Tepkiler: historiyst
@kadir karakaya

2017 modeli;(link)
olan ürün katalogtaki fotoğrafa dikkatli bakarsanız aynakol ve zincirin muhafaza kapağı mevcut.

Buda 2016 modeli;(link)

Attığınız fotoğraftaki üründe zincir ve aynakol muhafazası yok.

@Fırat Ç. Attığınız linkle ana sayfa olarak açıldı. Ben sitede 2016 ve 2017 ye baktım. İkisinde de zincir koruma parçası var. Benim attığım fotoğrafta yok. Geri kalan aynı gibi duruyor da. Belki plastik takmamışlardır falan diyeceğim ama garip geldi şimdi bana da. Sadece bir aynakol mu değişmiş. Ben başka siteye baktım onda arka göbek sram miş. Bunda bütün parçalar shimano demiş

Sedonanın sitesine göre 2016 ve 2017 model arasında fark yok.

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
@kadir karakaya
Aynakol truvativ ama shımano demişte belki 2015 model olabilirmi arka aktarıcı alivio sanki ?

@Fırat Ç. Arka aktarıcı altus. Arkada altus yazıyor. Aynakol shimano demiş. Ben yaklaştırdım da okuyamadım aynakolu. Şekilden de anlayamıyorum o kadar. İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum. İkna ettim başka yerden bakacak hemen almayacak.48-50 hangisi uygunsa ona bakacak. En azında 2-3 parmak boşluk olmalı kabaca değil mi? Santim olarak pek bilemiyoruz bacak iç boyunu. Geriye bu öznel kısım kalıyor.:kötü:

@kadir karakaya aynen hocam haya bölgesinde 2-3 parmak boşluk olması lazım 48kadro kullanırsa biraz daha iyi olur

@historiyst Evet. hemen bıraksın istemem.:) Benden yaşça büyük bisikleti var şuan kardeşim kullanıyor. Onu 10 sene kullandı bunu da kolay bırakmaz. Sevsin yeter. Boyunu o yüzden önemsiyorum. Küçük gelecek dizleri acıyacak. Ağır da babacım çabuk harap olur dizleri. Büyük gelecek bu sefer beli ağrıyacak hareket kısmında hantal kalacak daha çok zorlanacak. Benim bisikleti denemişti mesela çok büyük gelmişti. Omzum belim ağrıdı direksiyona uzanırken demişti.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri