Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bacak kılları konusunda

profesyonel gym ile uğraşmaktayım.hatta şu an yarışmalara hazırlık dönemindeyim.
bende haliyle vücudumdaki tüyleri bir şekilde temizleme derdindeyim.
peki performansa etkisi nedir.?
kollarımı omuz hizasına kadar ağda ile aldırıyorum.amacım ise kas liflerini idman sırasında daha iyi gözlemleyebilmek.ikincisi elbette görselliklik.
Bacaklarımı şu an sıfır makina ile alıyorum.ağda inanılmaz acı verici oluyor ve batık çıkma riski %100.denedim bir daha yapmam:)
ama görsel olarak çok hoş bir görüntü elde ediliyor.performansa etkisini inanım hiç görmedim ve hissetmedim.ama en azından odamda artık daha az bacak kılı var:)
göğüs tüylerimide alıyorum sıfır makina ile.performansa etkisini hiç görmedim.ama artık daha az ter kokusu var.
bisiklet sporunda bence sürtünme kat sayısını hesap edersek performansa etkisi bu olur.onun haricinde kas gelişimi ile uzaktan yakından alakası yok.olsa şu an kollarım 46 cm,kg'da 91 bacaklarımda,71 cm olmazdı sanırım :)

hatta avatarımda kollarım ağda ile alınmış hali var.definasyon görülebiliyor azda olsa:D

Scudo
@serkan saygın

Arkadaşım , bisikletçilerin bacaklarını almasının sebebleri şunlar

1. Düşünce oluşan yaralanmalar , kılsız bacakta daha çabuk iyileşir . Kıllı bacaklardaki yaralar sulanır , geç iyileşir. Tıbbi müdahele gerektiğinde daha kolay olur . Hatta kimi bisikletçiler kollarını vs'yi de alır

2. Masaj , kılsız bacakta daha kolay olur ; kıllı bacaklara masaj acı verir .

3. Çamur , kir vs kılsız bacaktan daha kolay temizlenir.

Ağda yerine traş kremi ve jilet daha acısız olur

Bunun dışında sürtünme katsayısı vs , aerodinamiklik bunlar hikayedir . Bunlar o kadar küçük değerler tutar ki ihmal edilebilir . Sonuçta havuzda yüzücü değilsiniz. Bisikletçilerin kas geliştirmek gibi bir amaçları ve sorunları da yoktur

@Cem Unden

Hatta daha fazla kas istemeyen bisikletçiler mevcut.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Cem Unden

ben bısıkletcını kas gelıstırmek gıbı bır derdı oldugunu ıdda etmedımkı zaten:)
bu sız kendınız soyluyorsunu.ben sadece aerodınamıge etkı edebılecegını soyledım.
Sonuc olarak ruzgara karsı yapılan yada ruzgar ıle temas edılen bır spor dalı.

@serkan saygın

Bende aerodinamiğe bir etkisi olmaz diyorum:)

Ne kılmış bea :)

@Derya Keçeci
Aynı fikirdeyim katılmamak mümkün değil :)

TT yarışı koşmayacaksanız ya da skinsuit formalar,streamliner kasklar,ayakkabı kılıfları giymiyorsanız;kılların aerodinamiğine laf edilmez.Toplam hava sürtünmesinde %o 3-4(3-4/1000) etkisi bulunmaktadır.Zaten diğer nedenler yazılmış uzatmaya gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
hepinize teşekkür ederim :)) bi tüy dökücünün işimi göreceğini düşünüyorum :))

Yukarıda Cem Unden arkadaşımız gayet güzel açıklamış ek olarak söyleyebileceğim sadece yeni başlayanlar için kas gelişimini gözlemleyebilmektir bu açıdan faydası var.. Alma konusunda jilet ve ağdayı denedim ağda çok acılı oldu ve jiletten pek farkını göremedim sadece daha geç uzadı.. Jilet yaptığımda da ilk başta kıllar kalın çıktı ama şu an almıyorum yaklaşık 6-7 aydır, normal kalınlıkta eskisinden daha kötü diyemem o yüzden jilet kalınlaştırır olaylarına inanmıyorum.. Bacak kıllarını alıcaklar deneyebilir..

@Cem Unden

sevgili cem
bir de bunlara yazın oluşabilecek dehidrasyon(su kaybı)'da eklersek yanlış olmaz sanırım.bilmem katılırmısın.

Not: Ben bisiklet için bacak ve kollarımı traş etmiyorum. 😜
Oraya yazamadım buraya yazayım. Bacak kıllarını gerçekten, amatör anlamda bu sporu yapanlar neden alıyor, yada neden alınmalı, pro sporcular için enerji kaybı, terleme gibi faktörlerden bahsetmiş arkadaşlar, ama bence tek neden bu değil herhangi bir kazaya karıştığında sporcunun tahriş olan derisi enfeksiyon kapmasın diye bu yola başvurduklarını düşünüyorum. Kimisi içinde estetik kaygılar vs, erkek adam bacak traşı mı olur? yahu 😂😂

Oraya yazamadım buraya yazayım. Bacak kıllarını gerçekten, amatör anlamda bu sporu yapanlar neden alıyor, yada neden alınmalı, pro sporcular için enerji kaybı, terleme gibi faktörlerden bahsetmiş arkadaşlar, ama bence tek neden bu değil herhangi bir kazaya karıştığında sporcunun tahriş olan derisi enfeksiyon kapmasın diye bu yola başvurduklarını düşünüyorum. Kimisi içinde estetik kaygılar vs, erkek adam bacak traşı mı olur? yahu 😂😂
valla benim tamamen estetik kaygılar ya, tayt giyince kıllı kıllı acayip bir görüntü oluyor. yazları alıyorum sadece ve üfür üfür oluyor, kıllı iken yazın kullanınca ise kılların acayip terlettiğini de fark ediyorum, bisikletli adama da kıl pek yakışmıyor.

Geri