Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bacakların yaşlanmayla eğrilmesi ve bisiklet..

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
899
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
Bacaklar vucudun yük taşıma organıdır.Yaşlanmaya bağlı olarak kalsiyum ve D vitamini eksikliği bacakların eğrilmesine yol açmaktadır.Bu eğrilme eklem yerlerine zararlı bir baskı oluşumu yapabilecektir.O zaman yaşlı kimseler aşırı bacak kullanımını azaltmak zorundadırlar.Yokuşlarda aşırı kullanım yapılmamalıdır.Bunlar da benim görüşlerim.Selamlar,saygılar..

Scudo
Kolajen kullandığımdan beri çok rahatım(Ben kullanıyorum, Ama! test yaptırmadan danışmadan kullanmayınız)

Daha once arastirdigimda bisiklet kullaniminin kemik yogunlugunu azalttigini okumustum. Tabi muhtemelen bu daha cok profosyonel bisikletciler icin gecerlidir, zira adamlar yurumekten dahi imtina ediyorlar. Kosu ise surekli zemine darbe uygulanarak yapilan bir spor oldugundan kemikler icin cok faydali. Tabi burada diz sagligina da dikkat etmek lazim

Daha once arastirdigimda bisiklet kullaniminin kemik yogunlugunu azalttigini okumustum. Tabi muhtemelen bu daha cok profosyonel bisikletciler icin gecerlidir, zira adamlar yurumekten dahi imtina ediyorlar. Kosu ise surekli zemine darbe uygulanarak yapilan bir spor oldugundan kemikler icin cok faydali. Tabi burada diz sagligina da dikkat etmek lazim
Uzun soluklu koşuların da çok faydalı olduğunu düşünmüyorum nihayetinde baskı sürekli eklemde.

Bu aerobik, dayanıklılık, egzersizi oluşuyla alakalı. 30 dakika üzeri egzersizler bu sınıfta. Çaresi ise kısa patlayıcı egzersizler yapmak. Anaerobik olarak ne seviyorsanız, ister merdiven çıkın, ister ağırlık çalışın, isterseniz depar.
Koşu diz için faydalı çünkü kıkırdağın pasif dolaşımı var. Hareketsiz durduğunuza kıyasla çok daha iyi beslenmiş oluyor. Diz sağlığı için önemli olan karşıt kasları bir arada kullanmamak. Bu bisiklette olabiliyor ne yazık ki, çok büyük vites ve kilitli pedal sakıncalı.

Canan Karatay hocamız koşu zararlı diyordu,niye diyordu anlayamadım.
Bir de koşanın,yürüyenin normal kiloda olması lazım ki,eklem yerleri zarar görmesin.

Canan Karatay hocamız koşu zararlı diyordu,niye diyordu anlayamadım.
Bir de koşanın,yürüyenin normal kiloda olması lazım ki,eklem yerleri zarar görmesin.
Var olan kıkırdak eklem arazları geçmez ilerler denir klasik bilgide. Aşırı hareketler en kötü sonucu üzerinden değerlendirilir. Herkese yürüme tavsiyesi vermelerinin nedeni bu.
Ben de aşırı egzersizin kalp büyüklüğünü düşürdüğünü okudum. Sürantremandan kaçınmak o nedenle çok önemli, 3 güne zindeliğimizi geri kazanamadığınız takdirde uzun vadeli performansımız düşmeye başlıyor.
Bir sürü tanım var, anaerobik eşiğin %10 üstü ritimde performans kaybı olup olmadığına bakılıyormuş. Benim görebildiğim en net tanımı bu.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bende bel fıtığı var, bisiklşete binmeye çekiniyorum artık...

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Ne kadar uygundur bilmem ama işleyen demir ışıldar diye bir sözümüz vardır. Kaslar iskelet yapısını destekler. Kaslar zayıfladığında tüm yük kemiklere ve eklemlere biner. Bisiklet özelinde bisikleti bırakmadığınız taktirde kasların güçsüzleşmesi çok daha uzun sürer. Ebetteki kas oluşumu genç bir bireydeki kadar çok ve hızlı olmaz, giderek de azalır. Ama daha uzun süreler daha sağlıklı kemik ve eklem yapısını sürdürmek için fayda sağlar. Bu durumu eğer çevrenizde bisikleti bırakmamış yaşlılar varsa gözlemleyebilirsiniz. Yaşıtları destek ile zor yürürken ciddi sürüşler yaparlar. İleri yaşlardaki en büyük handikap ara vermek ve kırıklı kaza yaşamak. Ne yazık ki genç bir bireyin 1 ay ara vermesi belki 1 hafta sıkı antrenmana bakarken yaşı ilerlemiş (örn +65) birisinin aylarını alır. Kırıkların iyileşmesi de ileri yaşlarda çok zaman alıcı olur.
Elbette bununla beraber işin olmazsa olmazı kendine iyi bakmak. Hangi yaşta olursa olsun kıkırdak ve eklem hasarları tehlikeli ve iyileşmesi sorunlu dokulardır. Kendini koruma mekanizmasını çalıştırmak ve gerekli takviyeleri yapmak gerekir. Şahsen ben düzenli ayak paça içerek doğal kolajen takviyemi eksik etmiyorum. Ayrıca D vitamini ve kalsiyum değerleri takip edilmeli.

• Beğen
Tepkiler: basri ve necmeddin
Ne kullanıyorsunuz ?
ne kullanıyorsunuz
Kendi adıma cevap vereyim

Benim motor kazam (2017) sonrası sol dizimde parçalı kırık ve sağ kolda kırık oluştu. İkisi de vidalar ve destekler ile düzeltilebildi. Şu anda, içerisinde koşma olan sporlar dışındaki her türlü sporu yapabiliyorum (Bisiklet, yüzme, fitness vs) .
Ancak özellikle mevsim geçişlerinde özellikle bacağımdaki ağrılardan duramaz hale gelmiştim. Geçen yıl naturagen collagen e başladım. İnanılmaz fark etti. Mevsim geçişleri ve spor sonrası ağrılarım inanılmaz azaldı. Kendi adıma aşağıdaki ürünü önerebilirim. Spor sonrasında alıyorum. Tadı da gayet güzel. Mide ve sindirim sisteminde sıkıntı yaratmıyor.
(link)
Bir aylık kullanım sonrasında farkını görmüştüm. Tabi bu konuda uzman değilim.
Sadece kendi deneyimimi paylaşıyorum.

Son düzenleme:
Bisiklete binmek kemik yoğunluğunu azaltıyorsa oturmak, gece uyumak çok daha fazla azaltıyor. Özellikle uyurken uzandığımızda yerçekimsiz takılıyoruz. E napalım o zaman gece uyumayalım mı?

Geri