Selamlar, öncelikle konu hortlayacak fakat yeni başlık açmaktansa buraya yazmayı uygun gördüm. Kron xc4000 kullanıcısıyım ve bisikletimde bagaj deliği yok. Uzun zamandır aliexpress'ten aldığım kelepçe bağlantılı bagaj ile turlara çıkıyorum, kapasitesinden memnundum fakat üstünde 15'e yakın vida var ve sürekli gevşiyorlar, bu durum can sıkıyor ve turlarda tehlike yaratıyor, ayrıca bagaj ilk taktığımdan beri çarpık duruyor çünkü bir tarafta disk fren bir tarafta arka vites kablosu olduğu için iki tarafı aynı noktadan bağlayamadım. Bugün en sonunda "ööeh yeter" diyip Tubus Santos bagaj ve Tubus Qr adaptör seti almaya karar verdim. (link) Şimdi Tubus bagaj için 40kg taşıma kapasitesi verilmiş, ondan hiç şüphem yok lakin ilk sorum olarak bu adaptör bu kapasiteyi ne kadar etkiler veya etkiler mi? ikinci olarak ise yanal kuvvetler de tekerlek miline bineceğinden yük bindiğinde tekerleğin kadroya olan açısını değiştirme imkanı var mı? yani ayakta sürerken kadroyu sola yatırdım diyelim, ağırlıktan dolayı bagaj sağa çekerse arka tekerlek yerinden oynar mı? bu durum disk frende sıkıntı yaratabilir. kullanan fikri olan varsa yazarsa çok memnun olurum. iyi akşamlar.