Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bağdat caddesi yine kana bulandı!

haber tam bir ders cıkarılacak bir haber ama o kanlı görüntüler forumumuza hic yakıştıramadım

Scudo
"Bağdat Caddesi Yine Kana Bulandı!!! 16 Yaşından küçüklerin bakmaması önerilir!!! "

Bir forumda sadece güzel olaylar anlatılmaz. Acısı tatlısı her şey anlatılabilir. Bisiklet Forum sayfası sadece bisiklet formu değildir. Konulara bakarsanız tam bir kültür formudur. Bu forum sayfasında ayrıca yakışmayacak bir mesajı hiç bir bisiklet forum üyesi yazmaz... Bu yüzden size kesinlikle katılmıyorum. Hayatın gerçeklerini görmek ayıp değildir.

Bazen bu tip haberler ,insanlara örnek olsun diye yayınlayabiliyoruz.
Zaten başlıkta gerekli mesaj verilmiş.Yayınlamakta sakınca görmedik.Birde ,dramın sonu mutlu bitti.

Ne demişler "Bir musibet bin nasihatten iyidir"

Selamlar

Lancer, fotoğraf için teşekkürler.
Bu fotoğrafı tüm bisikletçiler olarak tek tek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığında bu durumla ilgili yetkili mail adresine iletmemiz gerekir aslında.
Bu da sanırım 500 adet aynı mail demek ki bu durumdan ne kadar fazla insanın mağdur, rahatsız ve şikayetçi olduğunu "belki" anlamalarına yardımcı olur.
Onlar da yaptıkları büyük yanlışın karşısında "belki" hatalarını kabul edip de gereğini yaparlar.

• Beğen
Tepkiler: ulas ve Özcanak
2 gundur istanbuldayim, yarindan tezi yok bodruma geri donuyorum.. malum buralarda yaris bisikletim beni idare ediyor, severiz kendilerini :) ama bisikletimdenmidir, mevsimdenmidir nedir, 2 gundur istanbul caddelerinde nefes alamiyorum!!!! Taksi soforleri hep basa belaydi, ama bu kadar degildi!! en sagdan neredeyse park eden araclara carpacak kadar yakin gitsem de (ki GT ince bir bisiklet, TREKle giremedigim araliklara rahatlikla, ve daha yuksek hizlarda, girebilmemi sagliyor) dibimdeler, kornalariyla birlikte!!

Haydi onlara alisigiz, iplemiyoruz, aradan sivisip gidiyoruz diyelim, bu sefer bitmek tukenmek bilmeyen boyutlariyla otobusler cikiyor.. Ben yanlarinda sivrisinek misali, yolda hic olmayayim daha iyi...

Ogrencilik yillarimda seneler boyu istanbul trafiginde pedal basmanin verdigi aliskanlik (hani derler ya, bisiklete binmek gibi unutulmaz :) bakin bu dogru) agresif surdugum zamanlar oluyor, evet, ama normal, kendi halimde gittigim zamanlar tepemdeler..

Ben bisiklet yolumu istiyorum :( ve sadece sahildeki gostermelik 3 kmlik versiyonunu degil, trafigin akisina entegre olmus, sehrin hemen her yanini saran halini... :(

• Beğen
Tepkiler: Özcanak ve ulas
Yıllardır hepimizin hayali BİSİKLET YOLLARI. Büyüyen çarpık kentleşme bu şekil ilerledikçe bu hayal de zorlaşıyor. Forum sayfalarında çırpınmalar ancak burada kalabiliyor. Bir araba sevdasıdır sürüp gidiyor. Sokaklar kaldırımlar bahçeler arabalarla dolu. Garip olan 10 dakikada bisikletle gidilebilecek yerlere 1-2 saatte lüks arabalarla gidiliyor. Herkesin artık bir arabası var veya olabiliyor. Önemli olan herkesin bir bisikleti olabilmesinde. Onbinlerce euro verip araba alınabiliyor ama bir yaşam kalitesi olan bisikletler alınamıyor. Hal böyle olunca da durum ne yazık ki Türkiye gerçeği oluyor...

Halen ülkemizde bisiklet bir ulaşım aracı değil de bir çocuk oyuncağı olarak görülüyor. Halen "Ben arabaya biniyorum, bisiklet yaşım geçti" deniliyor...

Umarım bir gün herkesin bir bisikleti olur da her kes bu harika makinaya aşık olur...

En azından biz aşığız...

• Beğen
Tepkiler: Özcanak
dogru soyluyorsun zzyzx.. benim 2 bisikletim bir tane de arabam var. istanbulda yasadigim sure icerisinde arabam o kadar az kullaniliyor ki.. bahcede yatiyor resmen. tamamiyle senin soyledigin sebepten: bisikletimle 2 dakikada gittigim yere arabayla 1 saatte gidiyorum, gittigim zaman park edemiyorum, benzin de cabasi..

sehir icerisinde rahatlikla bisikletimi heryere goturebiliyorum, disarida birakamadigim zaman iceri (rica edip) aliyorum, bankalar, postane omzunda bisikletiyle kapidan giren "ben"e alistilar :)

birtek noterde hala problem yasiyorum, o da noterde calisanlardan degil, apartmanin kapicisindan kaynakli :p

avrupa yakasina bisikletimi gecirmedim henuz, guvenlikle ilgili suphelerim var, ama zaman icerisinde onu da yaparim. Gunluk kiyafetlerimle genelde biniyorum, eger is icin cikmissam evden. Herkes sasiriyor, 5 dakika once telefondaydik, nasil bu kadar cabuk gelebildin, diye..

geziler turlar da yapmaya vakit bulunca keyfinden yenmiyor.. ve buraya siraladigim herseyi buraya yazan herkesin de bildigini/yasadigini biliyorum.. Ama bu forumda bunca insaniz... birlikten gucluk dogar diyerek, imza kampanyalari disinda hicbirsey yapamaz miyiz?

Sadece benim apartmanimda (16 haneli bir yer) bakkal, kapici ve ben 3 kisi gunluk islerimiz icin kullaniyoruz bisikletlerimizi..

bunu her apartmana carpsan, koca bir ordu cikar karsina.. simdi sahil yoluna bakiyorum, hele havalar guzellesti diye bir yigin bisikletli var ortada.. bir de dusun, yollarimiz olsa, minik trafik isaretlerimiz, trafik isiklarimiz, daha da artar ve tum seneye yayilir varligimiz...

Bu lafı o kadar çok duyuyorum ki. Çok uzatmadan yine çok bildik ama önemli bir söz ile bitireyim.
"Önyargıları yıkmak, atomu parçalamaktan zordur" Albert Tektaş ( Einstein ) :)

izmirde otursam, bu yolda bisiklet kullanırım, yayaların yanından silme geçerim ve bu konuda kesinlikle müsamaha göstermem. :mad:

Üzerine kamyonetin parkettiği ve buna rağmen polisin müdahale etmeyip, ceza yazmadığı, aracı kaldırmadığı bir ülkede daha ne kadar hakkımızı savunabiliriz ki?
Bana kalsa sadece dikkat çekmek için o kamyonetin camlarını indiririm, polise de derim ki, sizin yapmadığınız işi ben yapıyorum, tebirke etmenize de gerek yok,
ama o polislerin ve kamyonet sahibinin bu tepkimi algılayacak kadar akıl yetisi olmadığının ve sorunun kalıcı olarak düzelmeyeceğinden adım gibi eminim.

ben olaya soyle bakiyorum: izmir belediyesi bir bisiklet yolu yapmis.. O bisiklet yolu bisikletliler tarafindan dolup tassa, bu kamyonet oraya park edebilir mi? biz elimizdekine sahip cikip onu kullanmassak baskalari onun alternatif kullanimini gelistirirler ister istemez..

az once sahilyolundaki bisiklet yolunda sere serpe yuruyen bir grup cekirdek cintikciye "bisiklet yolu" diye seslendim.. arkamdan gulusmeler geldi.. bu cok tipik.. bir guler, iki guler, ucuncu de kenara cekilmeyi ogrenirler.. ancak onlara "bisiklet yolu" diye bagiracak nicelerinin olmasi lazim..

bir cesit pavlov ve kopekleri sendromu anlayacaginiz.. bizler pavlov bisiklet yolunda yuruyup araba park edenler de kopek :D aslinda acinacak durumdalar :D

imzami oggi corriamo'dan "cehalet basa bela"ya cevirmeliyim belki de :p

Harika benzetmeler. ( köpek - pavlov değil :) ) "çekirdek çintikçiler" yeni bir kavram ürettiniz teşekkür ederiz. Gözümün önüne getiriyorum , çok komik gerçekten. :D :D :D

Her kes sizin yaptığınızı yapabilse....ne mutlu... Futbola olan merak biraz da bisiklete olsa....... sadece biraz..... yine ne mutlu... Aslında imza gibi şeylere de gerek yok... Kendi içimizde bile bisiklet kültürünü başlatsak çevremizdekilere anlatsak.. Biz olmasak bile bizden sonraki nesil bu kültürü alır. Düşünüyorumda bizler de çok doğru şeyler yapmıyoruz. Kimimiz bir kaç yıl bisiklete biniyor daha sonra işdir, evdir, eşdir bakıyorsunuz yıllar geçmiş. Bir bakıyorsunuz göbek bağlamalar vs...

Bütün bunlar bir yana hani o göbek bağlayan ev,iş,eş mağduru (Aslında Kendi Acizliği) spor yapcam bisiklete bincem diye çıkıveriyor... Eeee ne oldu valla biraz göbek bağladım da biraz bisiklete bineyim... Yani bisiklete sadece göbiş eritmek için binecek... o da sadece bir veya iki ay sürer... toplamda belki 4-5 defa bisiklete binilmiştir....

cok haklisin zzyzx.. ama bence burada bisikletin sadece bir spor araci (ve hobi) oldugu yanilgisi var.. onun bir ulasim araci da olabilecegini unutuyoruz. dolayisiyla senin de dedigin gibi ulasim kismini bizim gelistirmemiz ve nesillere aktarmamiz bir baslangic.. yagmura, camura, sehre ragmen sadece havalar guzellesti bisikleti cikartalim diyerek degil, surekli, her mevsim bizler pedal basarak bu is devam etmeli, supermarkete, postaneye, elektrik idaresine, is toplantisina, nereye gidiyorsak gidelim..

Heheheeeeee, evet bencede iki saniye beklemeli,
nasıl olsa arkadan korna basıp, hadi yürü diyen yok. :)

Birde !! Kaldırımda hızlıca üzerimize gelen pizzacı yada kurye motorcularını yere düşürerek durdurabileceğimiz yeni bir icat varmı ? :boese157:
Yoksa, ben bu yaz sıcağında elimde odunla dolaşmaktan sıkıldım. :D

Söz konusu olan kardeşimize acil şifalar dilerim.

Abi her türlü saldırı ve savunma tekniğini bisikletle özdeşleştirmiş "Kudret" sana bu konuda ziyadesiyle yardımcı olabilir. :7: Özellikle bisiklet yollarına parketmiş arabaları parçalama konusunda üzerine tanımam :D

Ben bisiklet yolumu istiyorum :( ve sadece sahildeki gostermelik 3 kmlik versiyonunu degil, trafigin akisina entegre olmus, sehrin hemen her yanini saran halini... :(
-----------------------------------------------

" Eğitimsiz insanımıza ne versek boş. "

Yıllar önce sahil dolduruldu, ışıklandırıldı. Şehirli çocuklar bile ampulleri sapanlarla kırdılar. Sahi bu çocuklar sapanla taş atmayı nerede öğrendiler acaba ??? Nasıl şehirli çocuklardı onlar ??? (20 yıl önceki İstanbul'un sahiline gelen çocuklar içindi bu soru )

Şimdilerde bisiklet yolları yapıldı. "-Burası yürüyüş yolu, burada bisiklete binemezsiniz" diyenler inatla bisiklet yolumuzu işgal ediyorlar.
Birde, bu yolun renginin farklılığını bile göremeyen bilinçsiz halkımızda eklenince,
sahilde bisiklete binmek gerçekten kabus.

Önce halkımızı eğitmeliyiz. Dayakla olmaz, bağlasak durmazlar. Bu yol bizim yolumuz, bisikletimizin yolu diyerek hızla üzerlerine gidip çarpacak kadar insafsızda değiliz ?

Sahi !! Nasıl bir çözüm üretebiliriz. ?

Elimize bildiriler alıp bisiklet yolunu bir günlüğüne komple işgal etsek, bisiklet yoluna girenleri uyarsak ???
iyi de, bisiklet yolu yerine sürekli olarak yayaların arasında gezen bisikletli kardeşlerimiz varken bunu nasıl yapabiliriz ??
Onu yapsam olmaz, bunu yapsam olmaz, bu ne bicim bir kaos böyleeeee??

BULDUUUUUUUUUMMMMMMM
Bisikletimi satarım, olur biter.
Yok yok, bu iyi fikir değil. Problemleri çözmeliyim, kaçarak olmaz. :mad:

1. bisiklet yolunda pedal basmaya devam edersiniz.. etrafinizdakilerin size gulme, alaya alma pahasina israrla uyarirsiniz..

1. birinci maddeyi tekrarlarsiniz :D

saka bir yana benim kafami bozan sadece halkin tutumu degil, cunku gercekten goruyorum ki bir iki uyarmadan sonra bilincleniyorlar, benim kafami bozan bisiklete hala rekreasyonel arac olarak 2. sinif muamelesi yaparak tepeden bakan belediyeler..

Simdi, sahilyolundaki bisiklet yoluna bakalim, cicek bocek arasindan, hobi ve eglenceye acik tek bir serit.. E, benim umraniyede isim var ya da kozyatagina gidecegim diyelim, lay lay lom bisiklet yolundan bostanciya gidip otobuse mi binecegim?

Hayir boyle goz boyama minik uzamalar degil, kesin cozumler lazim.. Ya da kamikaze trafigin arasina dalip kelle koltuk bakirkoy :D

PS.. ataruh beycigim, cekirdek cintikciligini yakin bir tarihte turk ana-ata kariyer tanimlarinin en ust seviyesine almaya hazirlaniyorum, rica ederim :D hele yaz geldi ya, yerlerde daha sık o beyaz obekleri gormeye baslayacagiz.. Amatorler daginik, profesyoneller genelde duvar dibine istiflenmis minik tepecikler halinde birakiyorlar.. izlemedeyim :p

Geri