Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bahçeköy caddesi üzeri minibüs tacizleri

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Tepki
1.614
Benim son zamanlarda 153 e de şikayet ettiğim Bahçeköy Beşiktaş minibüsleri. Sabah 7-8 çok hızlı(80-100) ve 1-2 cm yakınımdan kasti olarak korkutma amaçlı Bahçeköy tırmanışının orada sıkıştırdı. 2 kere oldu 3. De kameram takılı olacak ve bu sefer direk dava açacağım cana kast var çünkü. Tahminim akılları sıra böyle korkutup o yol üzerinde oluşan bisiklet trafiğinden kurtulmak. Çünkü aynı minibüs sahil yolunda biraz daha dikkatli, hatta aynı yolun inişinde arabada müşteri(tanık) olduğu için yine mesafeli geçiyor. Ama yokuş yukarı müşterisiz en az 90 km süratle geçiyor. Bir sefer karşıdan gelen araç vardı inanılmaz bir kaza ki bende ölürdüm ucuz atlatıldı.

Aynı yokuşu kullanmakta olan arkadaşlar yine böyle bir taciz ile karışıp karşılaşmadıklarını merak ediyorum.
image.png

Scudo
@furkan.zaman genelde arkadan araç sesi geldiğinde sağa olabildiğince yanaşıyorum çünkü zaten yok 2 şerit ve çok dar orman yolu emniyet şeridi çoğu yerde yok olsada pek girilmiyor çünkü milli sporumuz şişe kırmacanın geride bıraktığı yeşil- kahve rengi kırıklar var.
Minibüsler 100 km gibi süratle geldiği için duyma ile geçme arası çok kısa oluyor. Genel olarak sağdan 1/3 de gidiyorum.

Bir zamanlar motorsiklet kullaniyordum. istanbulda motor kullanilmaz yamyam dolu deyip hem de spor olsun diyerek bisiklete basladik. Sanirdim ki yollarda bisikletle gitmek daha kolay olurdu.. Maalesef yollara cikinca oyle olmadigini anladim.. Ama hakikaten zihniyet degismeden ve insanlar gelismeden bu tur kisilerle ayni hayati paylasacagiz..kazasiz keyifli surusler herkese..

• Beğen
Tepkiler: Volg ve mesutmutlu
@Zekeriya Çab evet kesınlıkle katılıyorum en cok sorun yaşanan hatlardan birtanesi özellikle iş çıkış zamanına denk gelindiğinde tam çekilmez bir hal alıyor durum

Bu yolu pazar günleri erken saatlerde 3-4 kez kullandım. Halk otobüsleri ve diğer ağır vasıtaların sıkıştırmasına maruz kalmıştım. Minibüsler ile bir sorun yaşamadım.

Yolun sağına yapismaktan iki defa kaldirima pedalı çarptım ve artik orta göbekten ses geliyor :( Arkamdan çok süratli gelen araçlar yuzunden.

(link)
Manyaklık yapmak lazım böyle.
Her memlekette insan biz insan değiliz.
(link)

Adam okadar emin ki çift çizgiyi birinin ihlal edip karşıdan gelmeyeceğine.

pazar günü buraya grupla gireceğiz 14-15 kişi oluruz,bu yola 65 kişi ile girdik(2008 'de),yakamda telsiz vardı ,minibüsler öyle hızlı giremedi,saat 12.30 gibi burada olmuş idik,zati araclarda hızlı geçemedi en arkada grubu kontrol ettiğim için arkadan gelen araçlar korna çalarak sola kaçtılar ha kolaysa dalsın gruba anında sopayı yer,hele birisini yaralasın o zaman polis bile kurtaramaz,bakın derneğin köprü geçişinde ne oldu,üsküdar haremde sabırsız zonguldak plakalı,trafik polisinin uyarısa aldırmayp bisikletlilerin arasına dalınca iki kişi yaralandı sen misin dalan adamın aracı hurdaya döndü korkudan dışarı çıkamadı amcamız ,polisler sadece seyretti, kitle çok güzel cevabını verdi .

@Zekeriya Çab Konuyu yeni fark ettim. Ramazan öncesinde o yolda bisiklet sürerken doblo kullanan 3-5 maganda aracın sağ kapısını açmış bir sağa, bir sola yalpalayarak tehlikeli bir biçimde gidiyorlardı. En sonunda benim yanımdan teğet geçtiklerinde bütün bu yaptıklarını fark ettim ve hemen telefonla şikayette bulundum. O yolun anlattığın gibi tehlikesi mevcut. Kimsecikler yok ve denyolar cirit atıyorlar. O yüzden kendine dikkat et.

Şuana kadar bir tane bile adam akıllı minibüsçüye rastlamadım. Her sürüşümde dibimden geçerler ve kenera sıkıştırırlar tacizde bulunurlar. Hepsini geçtim emniyet şeridinden giderden önüme kırarlar, durak yok iken yolcu indirirler vb bir sürü saygısızca davranış. Bugün profesyönel bisiklet süren bir arkadaşımın başına minibüsçü faciası geldi. Kendisi emniyet şeridinden giderken minibüsçü önüne kırdı ve yerler ıslaktı, doğal hal olarak frene bastı kaydı ve yere düştü ve kısa süreliğine bilincini kayıp etti. Kask olmasaydı şuanda komada olurdu, saati ve kaskı paramparça oldu.

Böyle karaktersiz tüm sürücülerin hepsinin Allah belasını versin.

Geri