Scudo Sports

Bakım-temizlik, yağ?

Sahinoz

Forum Demirbaşı
Tepki
148
İsim
Ahmet Sahinoz
Orta göbek, kablolar, bilyeli parçalar için hangi gres iyidir, hepsine aynı gresi kullanabilir miyiz yoksa farklı mı olmalı, bilen birisi özetleyebilirse çok güzel olur.

Ayrıca zincir için wet-dry farkı nedir, hangisi ne durumda avantajlıdır? Zincir gresi ve zincir spreyi aynı şeyi mi ifade ediyor yoksa farklılar mı?

Temizleyici ve yağ çözücü olarak WD-40 iyi diye biliyorum. Birkaç fırça iş görür temizlikte.

Soruların cevapları veya bakım-temizlik-yağlama konularında eklemek istediğiniz birşey olursa çok makbule geçer..

Scudo
Aslında benim amacım temizliğin nasıl olduğundan ziyade yağların farkını sormaktı. Daha önceden hiç yağlamayla uğraşmadığım için hangi yağ nedir, nasıldır öğrenmek istedim.

Şöyle genel olarak yağ türlerine özet geçsek greslerin ve spreylerin çeşitleri, hangisi ne şartlarda iyidir neden tercih edilir gibi şeylerin cevabı yararlı olur..

dry yağlar kuru havada kumlu zeminlerde kullanılmak üzere sıcağa daha dayanıklıdırlar... Wet yağ lar ise suya daha dayanıklı ve daha tutucudurdur ve kışın yağmur çamurda özelliklerini daha geç kaybederler en azından teoride böyledir...

Greslerin renkleri ve çeşitleri var genelde özellikleri kutu üzerinde yazar ve rulman ve bilyeli parçalara uzun süreli sızdırmazlık ve kalıcı yağlama için kullanılırlar...

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
Greslerde kauçuklu silikonlu olay varmış, bi de teflon spreyler falan. Onlarla ilgili de bilgin var mı acaba?

Arkadaşlar merhaba.
Bisikletimi ince ince kendim söküp takıp yağlamasını kendim yapayım istiyorum. Sizin önereceğiniz varsa oda olur.

Bisikletçime en iyi yağın hangisidir dedim. Neyi önerirsin dedim bana; Best 6 in 1 diye bir sprey yağ önerdi. Üzerinde neler yaptığı yazıyor neredeyse herşeyi yapıyor mübarek. İncelemek isteyenlere n11 linkini koyuyorum. Kullanan tavsiye eden neden etmeyen neden etmez fikriniz varsa sevinirim.Fiyatıda uygun almayı düşünüyorum.

(link)

Merhabalar,
Belki konu olarak yeri değil ama bisikletin bakım ve temizlikten sonra zincirdeki yağ oranı ne olmalıdır?Temizlik spreyi ile sildikten sonra epey bir kir cikti zincirden ekstra tekrardan yağlama gerek varmıdır ?

Chainstay bölümüne bulaşmış ve hiç bir şekilde çıkmak bilmeyen zamanla kurumuş ve siyah leke haline almış lekeler mevcut. Ne yaparsam yapayım bu siyah lekeler çıkmıyor. Sabunlu su, wd40, cam sil, bisiklet temizleyicisi vb gibi şeyler kullandım fakat banamısın demiyor. Önerisi olan var mı?

Chainstay bölümüne bulaşmış ve hiç bir şekilde çıkmak bilmeyen zamanla kurumuş ve siyah leke haline almış lekeler mevcut. Ne yaparsam yapayım bu siyah lekeler çıkmıyor. Sabunlu su, wd40, cam sil, bisiklet temizleyicisi vb gibi şeyler kullandım fakat banamısın demiyor. Önerisi olan var mı?
Gaz yağı deneyebilirsiniz.

Gaz yağı deneyebilirsiniz.
Teşekkürler peki gaz yağını nereden temin edebilirim? İnternetten sipariş vermek istemiyorum araya hafta sonu gireceği için epey gecikme olur kargo da.

Teşekkürler peki gaz yağını nereden temin edebilirim? İnternetten sipariş vermek istemiyorum araya hafta sonu gireceği için epey gecikme olur kargo da.
Ben Eminönü tahtakale civarında gaz lambası vs satan bir dükkandan yarım litrelik şişelerde almıştım yolunuz düşerse oralarda vardır mutlaka. Anadolu yakasında Kartal'a bir shell istasyonuna geliyor ama hem kış başı hem de az miktarda geldiği için bu yıl sormadım bile. Bitince yine Eminönüne bakarım.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy

Burada bazı nalburlar ve bir de mangal malzemeleri satan bir yer satıyor. Eskiden benzinciler de satardı. Oto yıkamacılardan da alınabilir, satışını yaptıklarından değil de bol alıp kullandıklarından, verirlerse.

• Beğen
Zift bulaşmış olabilir. Bunun da çözümü arkadaşların bahsettikleri gibi gaz yağı ya da mazottur. Mazota erişim sanki daha kolay gibi.

Gaz yağı nalburlarda bulunur genelde.

Hem bisiklet hem de motosiklet kullanıcısıyım. Gaz yağı favorimdir. Mazotta ikame olarak kullanılabilir.
temizliği yaparken mutlaka iyi fırçalamak gerek tüm kir ve eski yağ su gibi akacaktır. sonrasında ise bezle silinip
bir saat civarı beklemekte fayda var. kalan gaz yağıda uçunca yağlama yapılabilir. Yağlama için xcp bisiklet zincir yağı öneririm.

• Beğen
Yağlama için xcp bisiklet zincir yağı öneririm.
Maalesef bu konu da size katılmayacağım. Xcp zincir yağını bir sene boyunca kullandım ve hayatımda kullandığım en kötü zincir yağı diye bilirim. Muc-off sipariş verdim umarım xcp gibi beni hayal kırıklığına uğratmaz.
Xcp beğenmemin yanı zinciri çok kısa sürede kirletmesi, kuruması ve yağ özelliğini kısa sürede yitirmesi. Belki benim kullandığım model farklıdır orası tartışılır tabii.

Maalesef bu konu da size katılmayacağım. Xcp zincir yağını bir sene boyunca kullandım ve hayatımda kullandığım en kötü zincir yağı diye bilirim. Muc-off sipariş verdim umarım xcp gibi beni hayal kırıklığına uğratmaz.
Xcp beğenmemin yanı zinciri çok kısa sürede kirletmesi, kuruması ve yağ özelliğini kısa sürede yitirmesi. Belki benim kullandığım model farklıdır orası tartışılır tabii.

İkisini de kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki muc-off (kuru havelar için, seramik olanı) ilk kullanıldığında çok güzel bir his veriyor, ancak bir süre sonra yapışkan, kepekli bir forma dönüşüyor, hatta son kullandığımda yaşadığım şehirde çöl tozları vardı ve yağ toz ile çamur gibi olmuştu. Temizledikten sonra XCP uyguladım. Daha önceden wiggle dan aldığım Squirt Lube wax da kullanmıştım, muc-off seramik ile birbirlerine benziyorlar, başta çok güzel ama sonra kepekli bir form.

Katılıyorum, yıllarca zefal kullandıktan sonra XCP denemek istedim ama iki yağlamadan sonra zefal'e geri döndüm. zincir aynı gün içinde belli bir km'den sonra yağsız gibi ötmeye vs. başlıyordu.

İkisini de kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki muc-off (kuru havelar için, seramik olanı) ilk kullanıldığında çok güzel bir his veriyor, ancak bir süre sonra yapışkan, kepekli bir forma dönüşüyor, hatta son kullandığımda yaşadığım şehirde çöl tozları vardı ve yağ toz ile çamur gibi olmuştu. Temizledikten sonra XCP uyguladım. Daha önceden wiggle dan aldığım Squirt Lube wax da kullanmıştım, muc-off seramik ile birbirlerine benziyorlar, başta çok güzel ama sonra kepekli bir form.
Zincir yağı konusunda pek detaylı bir tecrübem bulunmuyor o yüzden kullanmadığım bir marka hakkında konuşmam yanlış olur. Muc-off yağı elime geçtiği zaman tecrübelerimi burada belirtirim. Seramik olanı almadım bana tamamen pazarlama stratejisi gibi geldiği için ekstra dan bir ton para bayılmak istemedim.

Katılıyorum, yıllarca zefal kullandıktan sonra XCP denemek istedim ama iki yağlamadan sonra zefal'e geri döndüm. zincir aynı gün içinde belli bir km'den sonra yağsız gibi ötmeye vs. başlıyordu.
Zefal daha önce hiç kullanmadım o yüzden bir şey diyemem lakin xcp kullanacağıma normal makine yağı kullanmayı iyi eğlerim.

• Beğen
Tepkiler: phrygian
Geri