Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bakışlardan rahatsız olmak

Dahası var arkadaşlar. Gürkan Genç, geçtiği bütün Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde muhakkak surette çocuklar tarafından taşlandığını yazar. Serkan Taşdelen de Türkiye turunda bu durumla karşılaşmış bir kaç kere. Bakışlara maruz kalmak, şanslı olmak demektir buna göre.

Scudo
Enteresan bir noktaya değinmişsiniz. Gerkeçten aynı bakışlara zaman zaman maruz kalıyoruz ama dile getirmemişiz.

Benim de gözlemlediğim olayın kaskla ilgisinin yakından olduğu. Bazen kask takmıyorum o zaman çok sıkıntı olmuyor. Kask la bu düdüklü tencere değil.

Bizim millet hakkaten çok bilgisiz / bilinçsiz. Eminim içinden "kask takıyor bu korkak tavuk , erkek adam kask takmaz , yarar geçer" diyodur :)

Kesinlikle kasktan olduguna katiliyorum ben de bizim toplulumuzda motosiklete kaskla binen bile garip karsilaniyor sikinti bizde degil yani , ayrica kaskin bir diger artisi da bana gore trafikteki diger suruculerin de tavri degisiyor ilk bisikletimi aldigimda kisa bi sure boyunca kaskim yoktu aldiktan sonra enteresan bi sekilde yol bile verdiklerine sahit oldum bu da guzel bi artisi tabi

bir çocuk bisiklete binerse dikkat çekmez ama benim gibi bıyıklı 36 yaşında biri bisiklete binerse ve kask eldiven de takmışsa kesinlikle bu deli ne yapıyor der gibi bakarlar. hatta bazısı hocam bir bucuğa motor var ona bin diye nasihat de verir sağ olsunlar. bir de acıyarak bakanı da oluyor onu anlamış değilim valla :)

Aynı tarzda bende giyiniyorum,ara ara banada bakıyorlar. Lakin ben kafaya takmıyorum,bir bisiklet hastası olarak bende tam teşkilatlı bisikletliere bakıyorum.:p Hacı insan merak ediyor bakıyor bakması sıkıntı değil,özellikle kask ve gözlük takınca daha çok dikkat çekiyor. Bizim buralarda kasklı gözlüklü kişi sayısı çok çok az on kişide ikidir(biri bendirin):)
Şimdi gözlük aynasıda aldımki sorma daha çok dikkat çekeceğiz :cool:

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Tatile bisikletle çıkıp 2000 km'ye yakın yol yaparım, en ücra köylere girerim. Siz oradaki bakışlara bakın bide. Ama selam veriyorum, yol soruyorum. muhabbet ediyorum olay hemen değişiyor. Hadi bu insanlar belki hiç bisiklete kaskla bilen, hele ki şehirler arası yolculuk yapan bisikletçi görmemiş, şehirde bakanlar gerçekten garip.

@Desert Fox
@Desert Fox hocam ben bi ara bir kızla bakışıp kalmıştım neyse ki arkadaşı bekliyordum kaza falan olmadı :D:D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
ülkede erkek bisikletçi olmak bile zorken bisiklet kullanan süslü kadınlara şaşırıyorum. gerçekten gözleri çok kara.

bir rez yapalım :)

ramazan ayı boyunca gündüz pek enerjim kalmadıgı için iftar sonrası turlara çıkmaya başladım.Sos şeklinde yanan 10 bin lümenlik ön farım,arkada kırmızı renkte sos şeklinde yanan arka farım ve inşaat yeleği ile dolaşmaya başlayınca daha çok dikkat çektiğimi anladım.
Özellikle 10 binlik ön farı herkes farkediyor,akşam saatlerinde ara yollardan çıkan arabalar yol veriyor,yayalar arkasına dönüp bakıyor bir cisim yaklaşıyor mu diye herhalde :) süperrr eheeh
cidden tuhaf ve uzun bakışlara maruz kalıyorum,ön farın kuvvetinden dolayı sürücülerden selektör de yediğimi belirteyim :)
Herhalde ışık,kask ve güçlü far sistemi ile tam teşekkül dolaşan nadir bisikletçilerden biriyim küçük ilimizde ve çoğu zaman arabalarla beraber yol alıyorum ve çok nadiren korna yediğimi bilirim.

Son düzenleme:
@Desert Fox

Komtan Logar bi csim yaklasiyor efendim

Son düzenleme:
Benim en ilginç bulduğum tayfa bisikletin fiyatını sorduktan sonra o paraya motor alsaydın diyenler. Verecek bir cevap bile yok.
@OmerKa
Kesinlikle katılıyorum.

Bazı arkadaşlar da var ki, bakışları üzerlerinde toplamak ister gibiler. Mesela bt hoparlörle overlokçu kıvamında süren arkadaşlarımız var. Halılar, yolluklar, peluş battaniyeleri geldiğ, halıcıahhh! ? Linç loading.... ?

Şaka bir yana, ben çok tehlikeli buluyorum. Müzik dikkati dağıtıyor. Kalabalık yerlerde ürkek güvercin gibi aradan biri fırtacakmış gibi tedirgin sürmek zorundayız zaten.

Kasklı, ekipmanlıyı profesyonel sporcu zannedip bakıyorlar. Bazısının bakışlar da "şeklin kime la bebe" şeklinde.

@alicangul29

onlardan çalıştığım iş yerinde de bolca var.Almayı düşündüğüm bisikleti gösteriyorum 3000 civarı bir fiyata. O fiyata sinek alalım sana diyor (pejo mobilet). Bende kıllık olsun diye 3000 dolar üzeri olan sayılı bisikletlerden gösteriyorum kuduruyorlar. Sonra başlıyorlar "kadın gibi taytta giy, bacaklarını tıraş et" diye bende tabi ki yapacağım şu yol bisikletine bir giyeceğim görürsünüz o zaman diyorum.
@Desert Fox

Gece sürüşlerinde bende siz gibiyimdir. Ön ve arkada çakar lamba yerine göre ön aydınlatmayı sabit yaktığımda oluyor. Üzerimde fosforlu sarı yelek, kafamdaki kaskın rengi de hemen hemen o renkte. Ekstra olarak bir de kaskın arkasındaki lambayı açıyorum daha da görmezlerse sıkıntı büyük.

Bakışlar beni daha çok motive eder :) Hele yol bisikletinin verdigi hava insanı bir değişik ediyor.. hızla harmanlanıncıda daha çok motive :)
Bu adara bayramınız kutlu olsun ..

@alicangul29

@MakRo
Gormezler adamim gormezler. Cunku instagramda hikaye paylasiyolar o ara (gunun populer sarkilari esligjnde kalp kalp emoji )

@CoolEagle
Bende kullanıyorum bt haporlör genelde sessiz sedasız yollarda yada şehirler arası uzun yollarda inanılmaz zevkli oluyor :koptum: çoğu arkadaş kulaklık kullanıyor bence o daha tehlikeli ; bt haporlörün bence tehlikesi yok sesi bangır bangır açmadıktan sonra ayrıca telefon cevaplama ve konuşma özelliği var benimkinin gayet kullanışlı oluyor...

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun yapıldığı tarihte, güzergaha çok yakın bir köyden geçiyorum, kahvenşn önünde oturan dayılsrın muhabbeti aynen şu:
-Siporcu mu bu beyaa?
-Cumhurbaşkanı şeyi vaa, ona yarışıyolaaa

?

Ben firen disklerine bakarım h

hidrolikmi mekanimi diye

Geri