Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bakışlardan rahatsız olmak

Vücuduma döğme de yaptırım,içki de içerim, tayt,forma da giyerim veya namaz da kılarım gider kilise yada havrada da dua ederim.barzo,hanzo veya bilimum ilginç ve tuhaf arkadaşların ne dediği yada insanların benim hakkımda ne gördüğü ,ne anladığı ne yorum yaptığı hiç umrum olmadı! sadece çok değer verdiğim dostlarım ve ailem dışında oda bir yere kadar umrum olur kısaca kimse için bu dünyaya gelmedim hesabım yaradana anlatabildimmi özellikle konuyu açan arkadaşım tınlama hayatına bak dış kapının dış mandallarına gül geç.

Scudo
İzmir'e geldiğim ilk gece bisiklet sürmeye çıktım. Hayatımda ilk defa yol bisikleti ile sahil gezisi yaptım. Bisiklet yolunda üzerime süren Bisim'cilere (üç kişi) sövdüm geçtim. Yağhaneler civarlarında arkamdan plastik şişe fırlattılar (hızlıydım) görmezden geldim. Sizin gibi korksam memlekete bisiklet süremezdim.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Malesef her yerde bi dünya gerizekalı var diye heleki güvenlikten ödün vermek enayilik olur boşverin milleti siz benim güya öğretmen(!) arkadaşlarımdan bile dalga geçenler var ...

• Beğen
öncelik kendi güvenliğin, öyle gereksiz tiplere rastladığın için. çekiniyorsun ama Allah göstermesin kaza anında kafanı kuruyacak yegane giysin. kask takmaktan vazgeçme, gözlük ve eldivende olmazlar arasında

(link)

• Beğen
Üslubumdan dolayı forumdan uzaklaştırılabilirmişm

Kusura bakmayın ve hiç durmayın

Böle formanızın önünü açıyorsunuz ve ciddi bakıyorsunuz. Tamam. Artık kimse size sataşamaz.

Yaşlanmanın en güzel tarafı nedir biliyor musunuz gençler; kimsenin size ilişmemesi. Yaşlanan kişi kendisinin bir yarım yüzyıl türlü mücadele ve gözyaşı, acı ve sabır ile ele geçirmiş olduğu özgürlük imtiyazını kusura kalmasın kimselere yedirmez. Çünkü o imtiyaz kimse tarafından bahşedilmemiş alınteri ile kazanılmıştır. Bir de siz hiç alık bir yaşlı ile hiç karşılaştınız mı. Mesela Kemal Sunal'ın geç dönemindeki komedi filmleri neden iğreti duruyordu. Çünkü en saf yaşlı bile hayatın çemberinden geçmiştir. Sizin onu kandırmak istemeniz karşısında onun suskunluğu sadece asalet ve bilgeliğindendir. O nedenle bana ilişmezler. Bize atalarımızın bahşetmiş olduğu özgürlüğü altın tepsi içinde bulmadık gençler. Çok zor kazanıldı hemde bilemeyeceğiniz kadar zor. O nedenle önüme engel çıkaracak sığırı yedi sehim mezbahaneye gönderirim. Ona göre.

Bence çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da art niyetli düşünüyoruz. Ben de bakıyorum, hatta çok güzelse bazen arkamı dönüp bakmaya devam ettiğim oluyor, bisiklete. Bana bakmaları da hoşuma bile gidiyor sanırım.

@ali önder Kesinlikle haklısınız, fakat bisiklet üstünde insan biraz daha kendine güveniyor hiç düşmeyecek kaza geçirmeyecek gibi davranabiliyor o yüzden her daim dikkatli olmak gerek.

@mehmetsunu

Valla yaşlanma derken hangi yaştan bahsettiğinizi bilmiyorum ama ben 40 yaşındayım. Ve malesef hiç de sizin dediğiniz gibi olmuyor. Eskiden yaşa saygı vardı bu ülkede, kabul. Ama artık zamane gençliği kendi anne babasına sövüyor, kendi hocasını dövüyor. Dört lise çağında çocuk arabadan inip yakama yapıştılar işlek bir caddenin orta yerinde. Barzo tipli, bozuk türkçeli bu gençler eğer alttan almasam beni orda bi güzel dövüp arabalarına atlayıp giderlerdi. Hadi diyelim 40 yaşımda olmayayım da 50 yaşımda olayım, inanın hiç bir şey değişmezdi. Yine dayak yediğimle kalırdım. Suskunluk asaletten değil, bildiğiniz dayak yeme korkusundan yani. Hiç kendimizi kandırmayalım. O saygılı gençler zaten alıp başlarını başka diyarlar gittiler (diye umuyorum). Bize kala kala kendini Polat Alemdar zanneden kabadayı gençlik kaldı. Üniversite öğrencileri zaten ayrı bi hikaye, o konuya girersem çıkamam. Gelecekten en ufak umudum yok. Hiç kimse kusura bakmasın.

@Yanlamavehıztutkunu
Her konuyu trollemekten ne anlıyorsun!? Ergenlik baki kalmış belli ki!

Adam hem kask istiyor hem ekipman giyemiyorum diyor. Ne oluyor :D?

Bırakın baksınlar, kendilerini önemli zannetsinler, laf da atsınlar. Bisiklete binmeyenlerden çok daha kısa ve sağlıksız yaşayacaklar. Kısacık ve boş hayatlarını değerlendirmeyi bilmeyen bu zavallılara, en fazla acınır. Boş verin.

@Okan POLAT keşke dönüp lafı soksaydın en sevdiğim tipler bunlar benim mesela ne derdim madem tipden bahsediyorsun sokağa hiç çıkma yada aynalara küs kalmışın yıllarca gibi.

@TatanQa_tr bazen benzer uyarıları bende alıyorum sebebide birilerinin sizi ŞİKAYET etmesiymiş...sol alt butondaki şikayete basıp yolluyolarmış admine yani haberiniz olsun paylaşayım dedim... hocam burası Türkiye insanlar şikayet etmeyi sever boşverelim şimdi onu esas konuya geçersek;
açıkcası insan güvenliği ve sağlığı için birtakım önlemleri alması gerekiyorsa bence almalı ( kask, tayt, gözlük vs .), herkes birşey diyebiliyor duymamayı öğrenince daha rahat alışıyorsunuz böylece...

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
Vol-2 Güncellemesi:
Kış mevsiminin tam olarak gelmesi ve hava sıcaklıklarınn 10 derece altına düşmesi ile bakışlardan rahatsız olma semptomum daha fazlalaştı galiba :)
Kırmızı yağmurluk,Kar maskesi ve Kask üçlüsü dikkatleri üzerine çok çekiyor :) Özellikle araba sürücüleri ile çok sık bakışıyoruz,yayalar tip tip bakıyor acaba bu deli mi,bu kim nedir nesidir? sanırım diye,yola odaklanmaya çalışsam da ister istemez izlendiğimin farkındayım.Küçük bir yerde yaşıyorum bu soğuklarda çok bisikletli yok zaten,özellikle benim gibi ekipmanlı ve bu soğukta sürecek manyak sayısı bir elin parmağını geçmez :)

Son düzenleme:
Bir keresinde küçük bir grup ile turluyorduk. Annesinin elini tutmuş olan bir çocuk :
-anne abiler napiyo diye sordu
Annesi de abiler çıplak bisiklete biniyorlar dedi?
Çıplak dediği de normal bisiklet formalarımız

Ekipman giymeye utanıyorum/korkuyorum
Evet biraz garip geldi dimi.
Gözlük takan arkadaşıma çok havalısın diyorlar mesela
(İnsanlar takma böyle şeylere desede o mümkün olmuyor böyle şeylere çok takıyorum).
Garip bir olay yaşadık ondan sonra kask takmaya korkmaya başladım. Sahilde arkadaşla yan yana sürüp muhabbet ediyoruz o sırada yandan şştt diye bir ses geldi durduk baktık 3 barzo elinde bira şişesi olan "Bakalım kaskın ne kadar sağlam"'dedi ve çocuğun kafasına şişeyi fırlattı koşarak kaçtılar.
O andan sonra korkmaya başladım ne zaman birinin kafasında bisiklet kaskı görsem aklıma arkadaşın kanayan kolları geliyor.
Halen utanıyor musunuz? Yoksa geçti gitti mi?

Herkesin sizi olduğunuz gibi kabul etmesinin gereksiz olduğunu düşünün ve kimin ne gördüğünü bir kenara bırakın. Herkes aynı kültür eğitim ve birikim ile büyümüyor malesef. Ekonomik ,eğitim , sağlık ve beslenme vs eşit dağılmadığı için malesef herkese aynı seviyede değil. Hoşgörün ama takmayın

Geri