Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balata değişimi

mustafa-38

Forum Demirbaşı
Tepki
186
Arkadaşlar kullandıım frenin balatalarını degiştirmek istiyorum ama;

kaliperi bir arada tutan iki vida ne yaptıysam gevşemedi :( ve bir tanesi sizlere ömür (yalama oldu) ...

Sizin bir öneriniz varmı?

• Beğen
Tepkiler: hüseyin battal
Scudo
Kaliperi bir arada tutan mı !!!!! Açılmaması iyi olmuş zaten !!!! Eğer vidalar açılsaydı iş bitmişti yani mefta :D Freninizin modelini yazında yardımcı olalım :)

Arkadaşımız muhtemelen balataları tutan vidadan bahsediyor ancak biraz tanımlamalarda eksiklikleri var. Tabiki model de belirtmediği için olaya tam vakıf olamıyoruz.

Mustafa Bey biraz daha açıklayıcı ve model ayrınıtısı konusunda bizi aydınlatırsanız belki daha rahat yardımcı olabiliriz.

ya aslında sadece balata nasıl degişir onu söyleseniz yeter

(hayes stroker)

Aşağıdaki resimde mavi renkle işaretlediğim vidayı sökerseniz padleri rahat bir şekilde sökebilirsiniz. Bu vida kaliperin alt tarafında duruyor. Kaliperde entegre olan vidalarla işiniz yok onları ellemeyin. Sitesinde verdikleri bilgi bu. Tabi bu bilgi hayes stroker Ryde modeli için.

Mustafa, kaliperin vidalarını sökmene gerek yok. Balataları çıkarmak için, önce kaliperi bisikletten sök. Kaliperin alt tarafında balataların çıkıntılarını göreceksin. O çıkıntıları pense ile tutup hafifçe içe doğru çekip çıkarabilirsin.

Bir önceki mesajda arkadaşımız ryde modelini anlatmış ama trail modelinde balataları bir arada tutan herhangi bir vida yok.

@İsaAlp

tesekür ederim abi ...

(not ryde modeli abi zaten)

Merhabalar;
Shimano MT200 Hidrolik Disk Fren Setli Mosso Legarda kullanıyorum. Normal frenlemelerde olmasada dik inişlerde ses yapmaya başladı. Değişim zamanı yaklaştı sanırım. Hangi balatayı almalıyım kararsız kaldım, daha doğrusu anlayamadım. B01S balata seti uyumlu gözüküyor bazı sitelerde. Bazı yerlerde uyumlu listede mt200 yazmıyor. Almam gereken balata modeli nedir uzmanlar aydınlatabilir mi.

Bugun disk frenli bisikletin ön fren ayarini yaparken balatalarin rotoru sıkarken yamulttuğunu farkettim. Balatalar muhtemelen yan basiyor rotora. Cikarip baktigimda kenarlarindan da yemisti zaten kiriklar vardi. Bu durumu suan duzeltemiyorum. Rotoru uzun surede yamultmasindan korkuyorum. Fotograflari birakiyorum durumla alakali yardimci olursani sevinirim. Degistirmem gerekiyor mu ?

Dosyalar

• P_20210313_153005.jpg
    P_20210313_153005.jpg
    33,6 KB · Okunma: 43
  • P_20210313_153107.jpg
    P_20210313_153107.jpg
    54,8 KB · Okunma: 42
  • P_20210313_153013.jpg
    P_20210313_153013.jpg
    33,3 KB · Okunma: 41
@demiratkovboyu
Freniniz mekanik disk fren ve bu sistemde tek piston çalışır. Bu çalışan piston diğer sabit balataya doğru rotoru iter ve rotor frenleme esnasında sağa doğru hafif hafif oynar, bu normal bir şeydir. Balatalarda da bir problem gözükmüyor. :) Şu videonun yardımı olacaktır diye düşünüyorum.

Kaliperi bir arada tutan mı !!!!! Açılmaması iyi olmuş zaten !!!! Eğer vidalar açılsaydı iş bitmişti yani mefta :D Freninizin modelini yazında yardımcı olalım :)
selamlar bir şey sormak istiyorum kron bisikletim var alalı 3 yıl oldu çok kullanmadım ama frenden ses geliyor diye bisikletçiye gittim(hidrolik) balata değişimi yaptı 50 lira istedi kafamdaki soru benim balatam shimanoydu onu çıkraıp dandik bir şey takmışsa çok sorun olur mu balata değişimi çok etkiler mi baya pişman oldum da balatayı da almadım geri adamdan aklıma gelmedi acemiyim henüz

selamlar bir şey sormak istiyorum kron bisikletim var alalı 3 yıl oldu çok kullanmadım ama frenden ses geliyor diye bisikletçiye gittim(hidrolik) balata değişimi yaptı 50 lira istedi kafamdaki soru benim balatam shimanoydu onu çıkraıp dandik bir şey takmışsa çok sorun olur mu balata değişimi çok etkiler mi baya pişman oldum da balatayı da almadım geri adamdan aklıma gelmedi acemiyim henüz
Öyle bir şey yapacağını sanmam çünkü zaten belirli markalar balata yapıyor ve uyum sorunu oluşur o zaman. Mekanik olsa yine de içiniz rahat olmayabilir ama hidrolik diyorsunuz zaten en ucuzu Shimano diye biliyorum. Ama içine sinmiyorsa yine de gidip sorabilirsin marka model iste ki net olabilsin.

Öyle bir şey yapacağını sanmam çünkü zaten belirli markalar balata yapıyor ve uyum sorunu oluşur o zaman. Mekanik olsa yine de içiniz rahat olmayabilir ama hidrolik diyorsunuz zaten en ucuzu Shimano diye biliyorum. Ama içine sinmiyorsa yine de gidip sorabilirsin marka model iste ki net olabilsin.
Teşekkür ederim vallaha rahatladım freni biraz gevşek gibi onu sıkmam gerekiyor sadece sıkıntı çıkarmaz dimi

• Beğen
Tepkiler: OmegA
Teşekkür ederim vallaha rahatladım freni biraz gevşek gibi onu sıkmam gerekiyor sadece sıkıntı çıkarmaz dimi
O gevşek değildir Hidrolik bakımı yapıldıysa yağ tüp içinde kablo sınırına denk gelmemiştir, 30dk ye yakın düz zeminde durduktan sonra manetlerin standart sertliğe ulaşması gerekir.

Geri