Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balata temizleyici kullanımı

adapolat

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Nisan 2012
Mesaj
473
Tepki
133
Şehir
İstanbul/Edirne
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar şekilde görülen balata temizleyiciyi aldım kullanımı hakkında bilgi verebilirmisiniz? teşekkürler bir de arkadaşlar bu sprey ile zincir temizlenirmi ?
 
Scudo
Sıkmayacağın ve sıkmaman gereken yere bulaştırma yeter. :)

Öncelikle nerde kullanacağın önemli bu noktada. Örneğin ruble temizliği içinse; rubleye direkt püskürtüyorsun, pislikler zaten kolayca akıp gidiyor. Sonrasında sulu veya kuru bir üstten temizlik yeterli olacaktır parlaması için. Önemli olan lastiklere falan sıçramaması.

Zincir de temizlenir ancak zinciri geri takıp kullanmadan önce mutlaka ama mutlaka yağlamak gerekli. Üstelik yağladıktan sonra bir süre (1 gün öneriliyordu), içlere yağ işlesin diye bisikleti kullanmamak gerekir.
 
  • Beğen
Tepkiler: adapolat
teşekkürlerde yani ben bu BALATA temizleyiciyi ruble zincir vs. içinde kullanaiblirmiyim ?
 
Valla ben kullanıyorum sorun yok.

Tek sorun, ürünün çabuk bitmesi. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: adapolat
@Serden Us

vallahi çok teşekkür ederim son bir sorum var zinciri çıkarmadan üstüne uygulayamıyomuyuz?
 
Uygularsın da dediğim gibi, diğer parçalara sıçratmaman gerekiyor. Lastik gibi, orta göbek gibi falan... Mesela zincirin neresinden sprey sıkacaksan o bölgeyi bezle falan koruma içine al, pedalı çevirerek sadece o bölgeden geçen zincire püskürt. Ya da zincir temizleme aparatları var piyasada. İçi fırçalı şeffaf renkli bir aparat. İçine yağ sökecek bir temizlik malzemesini doldurup zincire dıştan takılıyor. Zinciri çevirince pırıl pırıl çıkıyor dışarı. Onlar da iş görebilir, deneyenler iyi temizliyor diyordu.
 
  • Beğen
Tepkiler: adapolat
çok teşekkürler :)
 
Plastik, lastik, kauçuk bütün parçalardan uzak tutmanız gerekiyor.
Ayrıca göbeklere sıkmamakta da fayda var çünkü yalıtım iyi değilse göbeğin içine girip yağın özelliğini bozabilir.

Kutunun üzerini okursanız zaten nerelede kullanılmayacağını, hangi maddelere zarar vereceğini yazıyor.

Öyle forumda var mesela bir video inceleme, adam bütün lastiğe, fren borusuna, vites kablolarına boca ediyordu sıvıyı... Yapmayın bunu :D
 
  • Beğen
Tepkiler: adapolat
teşekkürler :D arkasında türkçe bi kullanım olmadığı için foruma danışayım dedim ya arkadaşlar bu videoda adam gelişi güzel sıkıyo birde balatalara nasıl uygularım ben bu spreyi direk rotorlara balataların içine sıksam olurmu bazı yerlerde rotorlara sıkmayın diyo sadece balatalarımı sıkmalıyım yoksa rotorlarada mı
 
kullanacaksanız würth bu konuda lider ve çok iyi bir tüpün yarısıyla ruble zincir aynakol temizleyebilirsiniz mazot uğraştırıcı ve sonrasında çok iyi bir temizleme gerektirdiği için kullanmıyorum temizliği biraz uzatıp her 500 km'de bir bi tüp alıyorum yetiyo kesinlikle tavsiye ederim ;)
 
teşekkürler würth bulamadım edirnede zaten kısıtlı yerler bende bulduğum gibi aldım bitane :)
 
Bende İstanbul'da bir çok oto malzemecisi ve tamircisine sordum ama Würth balata temizleyicisi bulamadım İstanbul'da Üsküdar Bostancı artası Würth ürünleri alabileceğim bisikletçi harici bir dükkan var mıdır ?
 
Würt ürünlerini WV, Ford, Mercedes gibi yetkili otomotiv firmalarında bulabilirsiniz.İstanbul Anadolu Yakası Küçükyalı karayollarında Bir würt bayisi var. Balata spreyi güzel bir temizleme elemanı fakat dikkat edilmesi gerekiyor. Gress yağını bile kolayca sükebilir. Lastiklerin esnekliğini bozar ve çatlaklara neden olur. Rulmanların içerisine girerse ilerleyen zamanlar da bu size gıcırtı sesi olarak dönüş yapar. Tavsiyem zincir dışında kullanmamanız. Araçımı tamire götürdüğümde izliyordum, Aks içerisinde bulunan gressi su gibi akıtıyor. Çamuru bile söküyor yaaa. nasıl bişeyse :)
 
ben çok az lastiğe bulaştırdım ama hemen sildim bişey olmaz inşallah
 
@adapolat

İlla sökmek istemiyorsan...Lastiği , rubleyi dışarıda bırakacak şekilde büyük boy bir çöp poşeti ile korumaya al.Balata temizleyicisini uygularken.Ruble aşağı bakacak şekilde lastiği yan yatır.Çok yakından uygulama, 25-30 cm mesafe bırak.Sıvının göbeğe girmemesi ve ruble dışında diğer aksamlara değmemesi için elinden geleni yap...
 
  • Beğen
Tepkiler: adapolat
Bence en kolay uygulama şekli parçaları bisikletten sökerek.
Ruble de, disk de çok kolay sökülen parçalar. Periyodik olarak bunları sökerek bir kabın içinde temizlemeniz, sonra yıkayıp, kurutup bisikete öyle takmanız daha mantıklı.

Sürekli zincir söküp takmak sağlıklı değil maalesef. O nedenle onu zincir temizleme aparatları ile temizlemeniz daha iyi olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: adapolat
@Aydın Diricanlı Bu würth genel temizleyici kelimesi yanıltıyor insanı. Her yere sık der gibi. Ben de aldım fakat uygulamadım. Çöp poşeti geçireceğim lastiğe. Ancak uygularken ruble bakacak şekilde lastiği yan yatırınca würth ü nasıl sıkacağız?
 
Arkadaslar merhaba mosso 1721 bisiklet aldim 2.el olarak, az kullanilmis ama bir bakim yapayim dedim. Balata spreyini arka rubleye ve vites arttiricilara sıktım. Orta dislilerede sıktim. Epey bir siyah yag aktiktan sonra silikon sprey ile guzelce zinciri ve rubleyi falan orta gobegi komple yagladim. Simdi sorun su ki arka tekerlegi dondurdugumde cok fazla saat gibi cit cit ses geliyor. Acaba arka gobek icine sivi kacarak gres yaginimi bozdu, ses asiri fazla cunku. Normal pedal cevirirken bir ses yok, sadece bosta ve geri cevirdigimde geliyor

 
Son düzenleme:
Bence ses normal.Ama göbeğe kaçırmışsanız yakında sıkıntı doğurur.
 
Geri