Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balataları temizledim. Frenler tutmuyor (avid Elixir 7)

MuhammedAAA

Daimi Üye
Tepki
156
İsim
Muhammed
Bisiklet
Sedona
Avid Elixir 7 kullanıyorum. Diskler sed yaptığı için hem diskleri hem balataları wd40'la temizledim. Ön freni tam sıkıyorum. Hiç sıkmamış gibi oluyor. Arka farenin de balataları çıkıkken sıkmıştım:D balataları iten yuvarlak demirler sıkılı kaldı. Tornavidayla filan geri ittim ama biraz sıkılı duruyor şuan. Bana fikir verir misiniz :D

Scudo
arka frende onu yapmamaniz gerekiyordu bisikletimi aldığımda bana ilk bu söylendi hidrolik aktımı

kolay gelsin çözülür o sorunlar kardeşim takma kafana :)

@mustafa genç

Sonuna kadar çıkarttım birrde 3-4 defa sıkarak:confused: hidrolik akmadı

@niyazi akarken

Bulunduğum yerdeki sedona servisi bildiğin mahalle bisikletcisi. En yakın izmir'de:(

Balatalar benim bildiğim Wd-40 gibi yağlayıcı özelliği de barındıran bir sprey ile temizlenmez.

Balata spreyi vardır. Onunla yapmak gerekir.

Balatalarınızı bu haliyle kurumaya bırakın.

Balataların yapısı bozulup şişmemiştir umarım :(

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@Nuri Alper Ulupınar

Tecrübesizlik işte :( balataları diskler gibi çelik bi parça sanıyordum.
Takarken şisme yamulma gibi bi sorun yoktu. Eve gidince tekrar kontrol edip asetonla sileceğim. Umarım biraz normale döner

ıslak Mendil dene bi wd yi sıktınız madem bide ıslak mendil deneyin spreye para vermek yerine ben zincir ve dişliler için mazot ve ıslak Mendili deneyeceğim abimin önerisi bir kaç yıldır bu şekilde temizligini yapıyor bisikletinin

wd 40 balata ve rötorlara sıkılmaz kardeşim, ne yaptın sen öyle? : ) neyse geçmiş olsun.

balata ve rötorları çıkarıp kül ve ya kumla yıka temizle. büyük ihtimalle yağ çıkar.

Asetonla silip hafifçe zımpara yaptım şuan arka normale döndü ama ön kayıyor. Öne de zımpara+aseton yaptım ama temizlenmedi ya da başka birşey var :s

@Muhammed Çakın

biraz pudra dök kurutur önce alkol gibi katkısız bişeyler temizleyin

@mustafa genç

tamam bunu da deneyeyim

Ekleme: ispirto olur sanırım ya da mazot yerine zippo yakıtı ?

@Ali Demir

rötarı nasıl çıkartacağım ? 6 tane perçin gibi birşey tutuyor

Tinerle hem balataları hem de ön rötarı iyice temizledim. 4-5 dk (500-550metre) boyunca ön freni sıkarak yüklene yüklene gittim. Elimi yakacak derecede ısındı balatayla rotar. Kum yolda tam sıkıyor şuan ama asfaltta tam sıkmıyor. Perşembe günü kanyon turu yapacağız yaklaşık 50km ve o parkurda frenler ağlıyor... :D İnşallah turdan sonra eski performansına kavuşur

inşallah balatalari değiştirmek zorunda kalmazsin öyle gibi görünüyor ama bi bırak bisikleti kurusun balatalari

Geçmiş olsun. WD-40 ve muadili pas sökücü sıvı spreylerin yapısı yağlı olduğundan fren sisteminin baş düşmanıdır. Rotorları temizlemek için sökmenize gerek yok. Nemli bir bezle güzelce silin ve kurumaya bırakın. Daha sonra kuru bir bezle bastıra bastıra bezde iz/kir kalmayana kadar döndüre döndüre silin. Rotorlar temizlendi. Balataların ise klasik yöntemlerle temizlenmesi güç hale gelmiş olması olası. WD-40 dediğimiz meret öyle derine işliyor ki balatalar iyice emmiştir onu ve artık çıkması çok zor duruma gelmiştir. En iyisi balata spreyi, deterjanlı su, zımpara vb. yöntemleri denedikten sonra da değişiklik yoksa balataları değiştirmek olacaktır. Kolay gelsin...

http://r1307.hizliresim.com/1c/s/qq3mf.jpg

Bu da balatanın resmi

Benim önerim eğer balatalar tutmuyorsa onları kurumaya bırakın güneşte.

ve artık bence hiç bir şeyle temizlemeyin.
Balataların dikkat ederseniz gözenekli bir yapısı var.

Gözeneklerinden dolayı yağ ve diğer kimyasallar(aseton, ispirto, wd-40 vb) ile bozulma ihtimali var.

Bence bu balatalar sizin yedek balatalarınız olsun. Bununla uzun yola çıkmanızı önermem.

Yeni balata alıp takın derim ben.
Bundan sonrada balataları yerinden çıkarabiliyorsanız hafif nemli bezle ve ince zımpara ile,
Çıkaramıyorsanız balata spreyi ile temizlersiniz. ((link))

• Beğen
Tepkiler: MuhammedAAA
dostum benimde balatalar yağlanmıştı çok ugrastım çıkardım yıkadım pudraladım fakat geçmedi en son yeni balata siparişi verecektim bir yorum dikkatimi çekti uyguladım ve firenlerim mükemmele döndü tekrar.Balataları çıkar ocakta ateşte beklet 2 dakika beklettim ben.sonra bıçak eğesi vardı bende onunla eğeledim güzelce daha sonra deterjanlı suyla yıkadım.disklaride sildim.balaaları taktım mükemmel şu an firenlerim.bir de bunu dene istersen

Geri