Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balataları temizledim. Frenler tutmuyor (avid Elixir 7)

Balataya yağ teması olduysa ve de içine işlediyse ne yap et düzelmiyor benim de aynı sorun başıma gelmişti. Balatayı değiştirmeni tavsiye ediyorum..

• Beğen
Tepkiler: MuhammedAAA
Scudo
Uygun balata spreyini en yakın araba / motosiklet yedek parçacısı veya sanayiden kolayca bulabilirsiniz. Araba / Motor için kullanılacak sprey, bisiklete de uygundur. Uygun spreyle tekrar deneyiniz.

Pratik yöntem olarak deterjanlı su uygulanmış bezle silin.

Çünkü sprey, kullanırken çok pülverize olur ve diğer mekanizmalara da sıçrar, istenmeyen sonuçlar çıkarır; örneğin zincire sıçrar ve zincir yüzeyindeki yağın çözünmesine sebep olur.

Ben size deterjanlı su uygulanmış bezi öneririm. Deterjanlı suyu beze çok yedirmeyin ki başka yağlı ve hareketli mekanizmalara akmasın.

• Beğen
Tepkiler: MuhammedAAA
@serhat uslu

Merhabalar.
Serhat Bey en doğru yöntemi söylemiş teşekkürler tekrar. Çevrenizde bir ATÜ varsa (Kuru Isı Veren Fırın) balataları maximum 215 C derecede 1 saat bekletin; tam kuruma sağlar.
Naçizhane hatırlatma gereği duyuyorum ;
WD 40 öyle bir ün yaptıki kim ne için kullanıldığını unuttu.. 3 Özelliği olan bir karışımdır.
İlk özelliği yüzey temizleyici solvent yapısıdır, donmuş yağları ve kirleri parçalayıp kaldırır.
İkinci özelliği Yağlamadır.
Üçüncü özelliği ise Yüzey Koruma için sertleşen bir teflon yapıdır.

Siz genede emniyet için yeni bir fren balatası alın. Uygulanan yöntemlerden yapısı bozulmuş olabilir.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Saygılar.

@Gökhan Seda

Balata tavsiyesi için konu açtım ama öneride bulunan olmadı. Tavsiyeniz var mı ?

@Levent Sönmezer

@serhat uslu

Dediğinizi deneyeyim fakat balatanın çok farklı bi yapısı var sanki kum gibi olup dağılacakmış gibi. Isınınca böyle bi sorunla karşılaşır mıyım ?

Birde şunu söylemek istiyorum.

Arka fren tamamen normale döndü. Kolu sıktığım anda kilitleniyor. Ama ön frende anlayamadığım birşey var hala. Hızlıyken sıktığım zaman yavaş yavaş kesiyor hızı. Aniden kilitlenmiyor. Böyle olunca ben de arka balataları öne, ön balataları da arkaya taktım. Ama değişen birşey olmadı. Ön ağır ağır yavaşlatıyor bisikleti. Arka yine aniden kilitleniyor. Balatada sorun olsa arkada da aynı sorunu çıkartmaz mıydı ?

Rotarlarda da problem yok gibi üstü temiz ve kuru. Anlam veremedim :(

@Muhammed Çakın

Eğer balatada sorrun olsa dediğin gibi arkaya taktığında da tutmaması gerek bu soru beni aşar:)Üstadlar iş başına.

mantığa dayalı olarak yorum yapmam gerekirse sorun balatada gözükmüyo gibi. o zaman ya ön rotorda hala yağ benzeri bir madde kalmış. ya da rotorun temiz olduğuna inanıyorsan belki alakasız olacak ama fren hava almışta olabilir. özellikle bisikleti ters felan çevirip uğraştıysan frenlerin hava alma ihtimali var

@Emre Çevik
Ama şöyle birşey var. Fren kolundaki çevrilen vidadan sertleştirdiğim zaman sıkınca tamamen baskı yaptığından eminim. Hava alınca sıkmaması lazım mantıken değil mi?

o kadarını bende bilmiyorum ama o hassaslık vidası. sonuçta çok sıkınca yapılan aşırı baskı sonucu hava fazla etkilemiyo ve diskleri kitliyo olabilir ama hassas frenler için o vidayı gevşettiğinizde baskı aralığı genişlediği için hava frenleri etkiliyor olabilir. ama sonuçta o vida sıkılı olsada olmasada maksimum güç uygulandığında sonucun aynı olması lazımdı yani disklerin kitlenmesi lazımdı. böylece kendi teorimide çürütmüş oldum :D artık ustalardan yorum beklemekten başka çaren yok

@Emre Çevik

Balatayı ocakta yaksam mı yakmasam mı diye düşünüyorum şuan :D

aynısı başıma geldi.oncelikle kardeşim yapacagin şey.balata spreyi alacaksın(5tl)param yok diyorsan yağ sökücü sprey(her evde olur)guzelce sık ve yıka snr guzelce kurula snr ine bir zımparayla 15-20 saniye kadar surt sonra tak yerine.eskisinden daha iyi olur.ben yağ dokmustum balatalara kazara bu işlemi yaptım şimdi canavar.

15-20 saniyede balata bitebilir bastırmadan bir kaç defa sürmek gerekir ayrıca yakmakta pek iyi değil daha sonrakı kullanımda fren kaybın oluyor balatalar yakılabilir oda metal balata ise,resinleri yakarsan bir daha kullanamazsın diski yağ sökücülerle temizledaha sonra asetonla,izopropil alkolle elini korkan alıştırmadan iyice yıka sonra birde ince bir zımparayla zımparala ondan sonra asoton veya alkolile temizleme işlemini bir daha yap tak balatalar ise başka bir sorun ben diş macunu bile kullanmıştım ama en kolay cözümlerden biri camur,ince bir toprağı(toz kadar ince)camur yap diskle balatalara sür bisiklete bin cevirmeye başla frenle sıkılı halde biraz gittikten sonra tutmaya başlıyor turun birinde arazide başıma geldi böyle çözdüm sorunu ama balataları cok harcıyor

Geri