Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balık Avlama Sporu / Balıkçılık

scuba harika! sen bu işin ehlisin. ben de yazları or-jan'dayım; akçay ile ören'in arasında burhaniye'nin sahilinde bir sitede.

Ben de heves edip bir zıpkın aldım 30 YTL gibi bir paraya; ama henüz bir deneme fırsatı bulamadım. Yazın başlamak istiyorum ama teknik olarak nasıl öğrenicem tek başıma bilmiyorum.
 
Scudo
slm selim.bu işte aynı bisiklet gibi tam bir tutku yani.inan 1 hafta gitmiyim agrasifleşiyorum.-3 derece havada 7 derece suda levrek peşinde olduğum günleri hatırlıyorum.
bahsettiğin yerler mükemmel balık meraları.bizde giderdik karaağaca istakoz avlamaya.bilirmisin karaağacı.
zıpkınla balık avı cok komplike bi av.30 ytl lik zıpkınla tr nin en büyük balığınıda vurabilirsin 300 ytl lik carbon zıpkınla boşda cıkabilirsin.
eğer teknikler hakkında fikir sahib olmak ve bu yaz daha fazla balık vurmak istersen bilgilerimizi paylaşmak için seni sitemize bekleriz.
link vermek yasağı konusunda bir bilgim yok.eğer yasaksa derhal kaldırırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Selim Çam
Çok teşekkür ettim... Hemen sitenize üye oluyorum...
 
@aydin

ellerinize sağlık,kısmetse ne varsa onu yersiniz..

@evrimsel

:D :D sevgili arkadaşım bu bizim ortak noktamız biliyorsun ben konuyu açtım ama maşallah balıkları patlayıncaya kadar götüren sensin:boese157: ..yaza kadar güzel bir araştırma yap oralarda,yaz turumuzda yanına gelince eli boş ayrılmayalım oralardan..sevgilerle

@scuba1


resimlerin harika,paylaştığın için teşekkürler..rast gele

@Selim Çam

sana balık falan yok selimciiimmm..sen şu bizim kulüp işini bitirinceye kadar hiç bir şey yok sana:D ..
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Tamm, konuşuruz pazar günü, o club işini merak etme;) Dietteyim ben, ızgara balık yiyecem sadece, midye filan yiyemiycem:(@hızlı
 
Malzemesi:
1 kg balık
1 büyük baş soğan
orta boy 1 patates
orta boy 1 havuç
orta boy 1 kereviz
1 bağ kıyılmış maydanoz
3 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 fincan zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz, 1 limonun suyu
Az karabiber

Hazırlanışı:


Balıklar büyükse iki ya da üçe bölmek suretiyle tencereye koyun. 1 1/5 litre suyu, soyup ortadan ikiye böldüğünüz soğanı ve tuzu balıklara katarak orta sıcaklıktaki ocakta, 20 dakika ağzı açık kaynatın. Soğanı atın.
Balıkları delikli kepçeyle başka bir kaba çıkarın, soğutup kılçık ve derilerini ayıkladıktansonra etlerini ince ince didikleyin. Tencerede kalan haşlama suyunu süzdükten sonra, suyla çalkaladığınız tencereye yeniden dökün. Kabuklarını soyduğunuz patates, havuç ve soğanı tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak tencereye boşaltın. Sebzeler 10-15 dakika haşlandıktan sonra, iki çorba kaşığı unu ekleyin. Su azalmışsa ılık su ekleyerek ve dibi tutmaması için karıştırarak 10 dakika kaynatmayı sürdürün.
Bu sürenin sonunda balık etlerini, kıyılmış maydanozu tencereye katın. Kaynama sırasında çorbanın koyuluk derecesini ve tuzunu ayarlayın. 7-8 dakikalık bir süer sonunda tencereyi ateşten alın. Tereyağını katarak karıştırın. Yumurta sarılarını ılık suyla iyice çırpıp, limon k****ksızın çorbaya yedirin. Balık çorbasına kabuğu ve çekirdekleri çıkartılmış, ince kıyılmış bir domates ya da domatesin bulunmaması halinde 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edilebilir. Çorbanın servisinde zeytinyağı, limon suyu, isteğe göre az karabiberle çırpılarak verilir.Afiyet olsun.
Selimciim birde bunu denemeni tavsiye ederim.
 
@Selim Çam

Pazar günü Kavak' ta sana avlanma tekniklerini anlatırım. Uygulayarak öğrenmesi sana kalır.:) Ya bu işten soğursun, ya da bağımlısı olursun. Ortası yok gibi.
Görüşmek üzere.
 
balık sever arkadaşlar bu gün ve yarın balık tutkunu evrimsel arkadaşımız balıkta olacak yatılı olarak hemde yılan balığı yakalamak için caba sarf edecek kendisine buradan rast gele diyorum ve şansın bol ignelerin balık dolsun,kalbimiz seninle..
 
@hızlı

dostum bırak tarifi aklımda tutamam,hanı diyorum kı bır ara sen yapsan da yesek eeee nede olsa el becerisi olayıda var elın alışmışsa o tadı kımse tutturamaz.acıktııımm yaaa.enkısa zamnda isterim haberin ola
 
@redeagle34

tamamssssss dostummm yarın ayrıntıları konusurussss..
 
Herkese merhaba, bugün Bodrum-Bafa (Kapıkırı_Heraklie) turumuzu tamamladık.Bisikletforum sayesinde tanıştığım Sevgili Yoldaşım Spherex ve ben harika bir bisiklet turu yaptık. Fakat Hızlı Arkadaş, hiç vakit bulamadığımdan senin için yılan balığı avına çıkamadım gölde. Affınıza sığınıyorum artık bu kez. saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan Sönmez
Arkadaslar orfoz hermafrodit bir balik olup (yani cift cinsiyetli) yedi yasina kadar erkektir. Yani bu donemden once avlanan bir balik hic urememistir. Dolayisiyla boyuna aldanip kocaman balik demeyiniz, denize saliveriniz. Turkiye sularinda nesli tukenme tehlikesiyle karsi karsiya bir turdur.
 
Bu balık Zıpkınla değil bırakmayla avlanmıştır.
 
@evrimsel

affetmek ne kelime , gittiğiniz yerlerin fotolarına bayıldım kısmetse beraber gideriz yılan balığı avına:D zaten yaza ne kaldı şunun şurasında ...sevgilerle
 
işte böle beyawww balılar süper,ellerinize sağlık.bizim buralarda sadece kıraca ve istevritten başka bir şey çıkmıyor ve tabii tektük kefalde var :( . ama balıkların arkasında duran şişelerdeki turşu biberlerde ağzımı baya bir sulandırdı..paylaşımınız için teşekkürler..rast gele
 
@tırt kaptan

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından :
DENİZLERDE VE İÇ SULARDA AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ
AVCILIĞINI DÜZENLEYEN 37/2 NUMARALI SİRKÜLER

Denizlerde avlanabilecek türler
MADDE 8- (1) Denizlerde amatör balıkçılar tarafından avlanabilecek bazı türlere ilişkin
bilgiler aşağıdaki çizelgede yer almaktadır:

Çizelge-6 Deniz Balıkları

Latince adı Boy limiti (cm) (en az) Miktar limiti (en fazla)
Akya Lichia amia 30 3 adet
Barbunya -Tekir Mullus sp. 13 Kg
Çipura Sparus aurata 15 Kg
Deniz turnası Scomberesox saurus 60 1 adet
Gobene (Tombik) Auxis thazard 40 3 adet
İstavrit Trachurus trachurus 13 Kg
Kalkan Scopthalmus sp. 40 2 adet
Karagöz Diplodus vulgaris 15 Kg
Kefal Mugil sp. 20 Kg
Kılıç Xiphias gladius 130 1 adet
Kolyoz Scomber japonicus 18 Kg
Lagos Epinephelus aeneus 30 3 adet
Levrek Dicentrarchus labrax 18 Kg
Lüfer Pomatomus saltatrix 14 Kg
Mercan Pagellus erythrinus 15 Kg
Orfoz Epinephelus gigas 40 3 adet
Orkinos (Ton) Thunnus thynnus 90 1 adet
Palamut -Torik Sarda sarda 25 Kg
Pisi Pleuronectes limanda 20 Kg
Sinagrit Dentex dentex 20 Kg
Uskumru Scomber scombrus 20 Kg
Uzun kanat orkinos Thunnus alalunga 60 1 adet
Yazılı orkinos Serranus scriba 45 2 adet
Diğer türler ----- Yok kg


% 5 küçük boylara izin verilir.

Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde,
avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez.

Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dahilinde
kabul edilir.

Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır.

Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu
durumda avlanılan toplam balık adeti 3’ü geçemez.

Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün
avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.
---------------------------------------------------------------------

Bu sirküler, 1/9/2006-31/8/2008 tarihleri arasında geçerlidir. Sizin avınız bu tarihten önce olmuşsa, o dönemlerde sanırım Orfoz avı yasaktı. Şu an serbest görünüyor. Ancak, Aydın' ın da belirttiği gibi, serbest olsa bile, ben de avlanmamasından yanayım.

Sizdeki Orfoz yasal sınırı ikiye katlamış gibi görünüyor (40 cm. x 2). Dolayısıyla yaptığınız iş yasal. Ama yine de bir tarafım bırak gitsin diyor işte:)

Avlarınızda başarılar.
 
Arkadaslar genel olarak yemesini sevmediğiniz balıkları cok lezettli sekilde köfte yapabilirsiniz.Tabi tüm balıklarlada olur.:)

Malzemeler; 1 Kg.icin
0.350 Gram Yesil sogan(yarımKg.da olur ama sapları)
Mısır unu
1 demet maydonoz
1 yumurta
1 caybardagı galeta unu
karabiber-kimyon-yenibahar-kekik-köri(az)-pulbiber

Balıkları temizliyorsunuz .Kaynayan suyun içinde haslıyorsunuz en fazla 10 dakika etler beyazlassın yeter.Suyunu süz balıkları sogut.Yesilsoganı ve maydonazları cok ince kıy.Balıkların tüm kılcıklarını at löp eti yukardaki malzemelerle karıştır aynen köfte yogurur gibi yogur.AYNEN KÖFTEDE OLDUGU GİBİ SEKİLLENDİR.Dinlendirilirse süper olur.Mısır ununa bulayıp yagda kızartılır.Bakın cok SÜPER olacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: özer çankaya
Geri