Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balık Avlama Sporu / Balıkçılık

@BülentBayraktar hocam bir tane başlığa denk geldim . Tur kıvamı tarzına yakındı. Bu başlığı açmamdaki en büyük sebeb teknik bilgiler dahil , balıkla bisikletin bir arada nasıl yapılabileceğini ve bundan alınacak hazzı arkadaşlara aktarmak. Herkes burda paylaşımda bulunsun istedim. Kişiye özgü olmasın istedim.

Scudo
@necmeddin ilk başlığınız hayırlı olsun. Forumun ihtiyacı olan bir başlıktı, çok iyi ve yerinde oldu 👍

Benim memleketimde(Amasya) yaşiyorsunuz. Bence bu yönden sanslisiniz. Tatlı su avı yapabileceginiz azimsanmayacak mera var. Bu meralarin en başında sizin de yaşadığınız yere çok yakın olan Yedikir Barajı, Yeşilırmak'ın kolu olan Tersakan; yine yakın çevrelerde Ladik Gölü... gibi balık tutulabilecek bir çok yer var. Zaten bir çoğuna gitmissinizdir diye düşünüyorum.

Ben de Yeşilırmak'ta öğrendim balık tutmayı. Babam sayesinde öğrendim. 7-8 yaslarinda beni de yaninda götürürdu ve ağaç dalından samandirali(mantarlı) olta yapmıştı. O benim ilk oltamdi ve şimdi kullandigim Shimano-Daiwa kamislarimdan daha degerli benim için.

Bilhassa yayın (ılganus(silurus glanis)) ve sazan balığı peşindeydik. Vakti zamaninda 8-10 kiloluk yayın, 4-5 kiloluk sazanlar tutardik ama simdilerde bu balıklar yalnizca anılarımızda kaldı. Balığın kökünü kuruttuk biz insanlar... Fabrikalar, atıklar, zehirler...

Simdilerde yasadigim yer değişince bende ortama uyum sağladım ve artık yayın yerine turna balığı yakalar oldum. Hem spin hem de yemli avlar yapıyorum ve bu başlık altında yaptigim avlardan bol bol kesitler paylasacagim inşallah.

Hatta ilk olarak :IMG-20190825-WA0012.jpg

Bizim forumun balıkçılarında birşeyler eksik :okyrm:Hiç atmıyorsunuz.:ssrtcbya:
Ben yine de hazırlığımı yapıp bir köşede hazır bekleyeyim, lazım olur belli mi olur:D

Atma Ziyaaa... :D

atma-ziya.jpg

@amasseia Hocam Amasya yöresi tatlı su balıkçılığı adına Türkiyedeki en büyük mera ve avşarlara sahip. Amasya ve yakınlarında 20 ye yakın baraj ve gölet var. Yeşilırmak dibinde kızılırmak çok uzak değil. Dileyen zile çayına , olmadı Tokat havzasınada gidebilir. Doğru eski balıklar kalmadı. Enerji fakiri olunca nehir ve akarsular üzerine kurulan elektrik santralleri eko sistemi etkiledi. Doğaya olan kötü katkılarımız bir çok yeri kirletti.

İnşallah düzelir. Elimizden birşey gelmiyor. Gittiğim zamanlarda çöp toplamaktan balık tutmaya bazen fırsatım olmuyor. Bazen yakıyorum topladıklarımı oda başka bir zarar doğaya.
@MakRo fly balıkçılığı daha çok yeni türkiyede yapan bir kaç arkadaşım var. Alabalık ve somonla doğru orantılı olduğu için. Sazanlarda harika imiş bu arada. :harika:

Çocukluğumda derelerden çıkmazdık. Olmadı sahile gidip iskelelere yerleşir sabahlardık.
Elle, ağ ve serpmeyle, ve tabi oltayla tutar dururduk. Yıllar geçtikçe Bursa'da balık tutulabilen göl ve akarsu kalmadı. Artık çıkmıyor bir şey :(
Meraklılar şehir dışına gidiyor güzel avlar için. Denizde ise birşeylerle açılarak tutmak lazım, ona vakit ve imkan ayıramıyorum. Şu sıralar hobimiz bisiklet.

@necmeddin eline sağlık, takipteyim.

@hamlet2006 kardeşim şöyle yasaklar kalkınca körfeze karşı iki olta atsan. Çupra, karagöz ,mercan yani envai çeşit balık resmi atsan fena olmaz. Hatta tutanların resmini çek ben tuttum de . İnanırız. Aklıma @Cemal Ç. gardaşım geldi. O olsa şöyle derdi gördünmü kaç aydır hiç bisiklet sürdüğünü kaldiki balık tutacakmış. Sahi Cemalda balıkçılık varmı.

@Özcan abi hoş geldin. Dün konuşmuştuk bugün bismillah deyip açtım başlığı. Sakaryadan, Kocaelinden bizim buralara balık tutmaya gelen çok oluyor. Eğer fırsatınız olurda gelecek olursanız isabetli avlaklara gidebiliriz. Onur duyarım yolunuz düşecek olursa. :harika:

@hamlet2006 kardeşim şöyle yasaklar kalkınca körfeze karşı iki olta atsan. Çupra, karagöz ,mercan yani envai çeşit balık resmi atsan fena olmaz.

Balık tutmasını bilmem.Bana balık tutmasını öğretmeyin direk balık verin. :D Hatta lahos ,dil balığı gibi kılçık sorunu olmayan balık verin.Ben üşengecim.Ben milli yiyiciyim, sadece yirim.:D
Sahi Cemalda balıkçılık varmı.

Söz de bana memleket gezisi yaptığımızda Gökgöl'de balık ısmarlayacaktı :ssrtcbya:

Bu başlık nasıl desem ? Kaymaklı ekmek kadayıfı, dondurmalı baklava, dondurmalı keşkül , kağıt helva arası dondurma, tavuklu pilav, nohutlu pilav, işkembeli nohut, pekmezli yoğurt, ......🤤🤤🤤🤤 gibi ...
Karşıyaka Göztepe sahilinde bisan bisikletinin arkasinda oltalari takimlar nevaleleri ile balik avlayan çok emekli amca var . Gençler de tabiki. Aralarda dolaşan elektrikli bisikletli yemci , çaycı da var .

@hamlet2006 kardeşim şöyle yasaklar kalkınca körfeze karşı iki olta atsan. Çupra, karagöz ,mercan yani envai çeşit balık resmi atsan fena olmaz. Hatta tutanların resmini çek ben tuttum de . İnanırız. Aklıma @Cemal Ç. gardaşım geldi. O olsa şöyle derdi gördünmü kaç aydır hiç bisiklet sürdüğünü kaldiki balık tutacakmış. Sahi Cemalda balıkçılık varmı.
Yok ne yazık ki... Hatta balıkçılıktan nefret ederim.🙄 Zıpkınla avlanma hariç.😆 Ben beklemeyi hiç sevmeyen biriyim de...😁

Hiç denizde balık tutmak nasip olmadı nasıl duygu bilmiyorum dere ve göl balıkçılığı daha çok göl sazan yayın bazen göl levreği @amasseia turna için yem ne kullanıyorsun ben sazan için hamur yada mısır yayın ve levrek için soluncan kullanıyorum at çek balikciligini pek sevmiyorum daha çok tembel işi at oltayı tak zili demle semaver çayını aç kitabını oku kafasindayim

Hiç denizde balık tutmak nasip olmadı nasıl duygu bilmiyorum dere ve göl balıkçılığı daha çok göl sazan yayın bazen göl levreği @amasseia turna için yem ne kullanıyorsun ben sazan için hamur yada mısır yayın ve levrek için soluncan kullanıyorum at çek balikciligini pek sevmiyorum daha çok tembel işi at oltayı tak zili demle semaver çayını aç kitabını oku kafasindayim
Deniz balıkçılığı güzeldir. Hele birde sürüye denk gelirse tadından yenmez. Tekne ile derin suda antenli mercan, sinarit bir başkadır. Kıyıdan çupra çekiyorsan sazan gibi bir o yana bir bu yana yata yata gelir.

Turna için canlı balık ve şamandıra sistemi, at-çek yapacaksan silikon sasi veya kaşık veya sahte sert yemler iş görür.

Hiç denizde balık tutmak nasip olmadı nasıl duygu bilmiyorum dere ve göl balıkçılığı daha çok göl sazan yayın bazen göl levreği @amasseia turna için yem ne kullanıyorsun

Turna için spin tarzı avlaniyorum yani sahte yem, kaşık ile at çek yapıyorum.

Aslen ben de yem balikcisiyim, yemi tak, zili tak sonra doganin tadını çıkar. En güzeli bu.

Son zamanlarda şöyle bi yöntem deniyorum: yemli dip oltasi atıyorum 1-2, zili takip ben kenarda spinle ugrasiyorum. Baktim zil çalıyor, spini bırak koş zile 😀 yorucu oluyo ama zevk işi.

At çekte kamış ne kadar hafif olursa olsun yoruluyorsun, bir de illa ki atacan sahteyi suyun icinde olacak aksi takdirde balık alamiyorsun.

@necmeddin bi de şimdi jig diye birşey icat etmişler tam para tuzağı. 🤣😂😁 Bir takım düzmeye 2 3 bin harciyan, hatta denize düşüren biliyorum. Şimdi kendi sahtelerini üretiyor....

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@hamlet2006
Hırsla örülü onca yılın vaat ettiği final, halen yanı başımızda duran mutluluksa, bu yarışa ne gerek var?

Yavaş yavaş yola geliyorsun :)

@Çağdaş78 ya o kadar uç noktaya geldiki envai çeşit yem, makina, stil, kamış, misina, yemleme ekipmanı, akıllı ziller ve sehpalar. Hatta otomatik makinalar. Kıyafetler bir dünya para .

@abidin3714 spin yani at-çek türünün farklı yem ve farklı başlıklarla biraz daha gelişmişi, sosyetesi. Sahte yem ve başlıkları daha pahalı daha büyük balıkları yakalamak için yapılan balıkçılık. Hatta o kadar ileri gittiler ki fishing 'ten ayrı jigging ekolü oluştu.

İlâve olarak tekneden yada derin yerlerde kıyıdan fırlatılan yem sabit noktada oynatılır . At-çek te sarıyoruz ya jiggingdeki temel unsur ince dokunuşlarla yemin aynı yerde kalmasını sağlamak ,fakat hareket kabiliyetini artırmaktır. Çek bırak metodu. Oh ya dişime göre bir konu oldu. :) @abidin3714

Geri