17 yaşında birinin bisikletle karayolunda gitmesi diğer vasıtalarla aynı haklara sahip olması demek olmuyor mu?
Paranın arkadaşa elden verildiğini düşünmüyorum 18 yaşını doldurmadığı için
Seni seven birilerinin şakası olabilir bu tebligat olayı ama bir avukata danışman en güzeli olacaktır
7500 lira ceza ufak atta civcivler yesin . Hasarı sen vermeyeceksin ve sana bu kadar mebla ceza kesecekler yok artık hem de hakim . Karayolunda reşit olmadan bisiklet sürmenin cezası varsa bunu trafik polisinin kesmesi gerekmiyor mu ? Hakimler ne ara trafikteki kuralsızlıklara ceza keser oldular ? Birde reşit olmadan bisiklet sürmek = 7500 lira . Hız sınırı %100 aşsam o kadar ceza gelmez . Hakimin kararına itiraz et . Pek inanmadım .
Boyle bir durum daha sacma seylere yol acar bence. Kisi girer onune gelen konuya, aklina gelenleri yazar alakali alakasiz, kupu dolunca acar sacma sapan konular. Sahsen baska bir forumda boyle biri ile gerilip tartismistik.
inandırıcı gelmedi. zira bu arkadaş yol bisikleti tavsiyesi istediği bir mesajında kendini ele vermiş ''boyum 175cm 58cm kadroya zorlanmadan rahat biniyordum'' demiş. ben 174 boyundayım 52 kadro üst boru ile bacak aram tam sıfıra sıfır oluyor belki 1cm boşluk vardır. yada bu arakdaşın vücudu sırf bacaktan ibaret.
*bu arada 17 yaşındaysan karakoldan ailen çağırılır ifaden öyle alınır.
*ifadeler ayrı ayrı alınır, polis vatandaşı ben haklıydım o haksızdı diyaloğuna sokmaz.
*17 yaşında olduğun için sigorta şirketi ailene parayı öder.
* %100 haksız olsan bile alkollü tarafa şikayetçi olsa bile kovuşturmaya gerek yoktur diye bir kağıt gider.
* hakim ceza göndermez ceza kağıtının altına ismini yazıp imza atmaz sadece seni mahkemeye çağırır ki bundada yukarıda dediğim gibi karşı taraf alkollü olduğu için kovuşturmaya gerek yoktur diye bir kağıt gönderilir.
bu yazdıklarım tamamen kendi yaşadıklarımdan edindiğim tecrübeler tabiki aramızda avukat hakim savcı varsa onlar daha iyi bilir.kısaca bu yazılan hikaye kötü bir düzmece yada çarpıtılmış bir yazı.
Bisikletten bisiklete değişir bu mesela giant tcr 58 kadro, benim 52 lik merida ile aynı yükseklikte. Kasık ile üst boru arası olan mesafe bisikletin türüne göre değişeceği için beden seçiminde etken bir rol oynamıyor.
Gerçekten 17 yaşında biriyse ve bu senaryoyu tasarladıysa ülkenin geleceği açısından ''vay halimize''...
Herkes istediği şeyleri kolay yoldan elde etme peşinde.
Emek olmadan, üretmek olmadan gelecek olmayacağını anladığımız zaman hepten sınıf atlayacağız...
Dostum merhaba öncelikle geçmiş olsun. Yasaları bisikletlileri önemsemeyen böylesine saçma bir ülkede yaşıyoruz. İnsanları bisikletten soğutmak amacıyla her şeyi yapıyorlar. İnşallah bir yolunu bulursun.