Kargo firmalarının her biri birbirinden kötüdür. Buna bir de yüksek fiyat eklenince, en ucuzu/uygunu seçmeyi tercih ediyorum... Bu nedenle PTT kullanıyorum.. Çoğu zaman yarı yarıya fiyat farkı oluyor.
Yurtiçi ile sorun yaşamadığınız sürece her şey düzgün geliyor (fiyat dışında). Sorun yaşadığınızda karşınızda bir kurumun olmadığını görüyorsunuz... Adıma yollanan kargo Cumartesi günü iş yerinde olmadığımdan teslim edilemedi. Pazartesi malum işlerim yoğundu gidip kargoyu alamadım. Salı sabahı gittiğimde, o kargoyu biz geri yolladık dediler... Gerçektende internetten baktığımda salı sabahı 06:00'da geri iade edildiğini gördüm... Peki bu ürünü 3 gün bekletmeniz gerekmez mi dedim...Cumartesiyi saysanız bile, 3 gün salı akşamı bitmesi gerekmiyor mu? Evet haklısınız dediler... Bu sefer Yurtiçi merkeze şikayet için, ulaştım. Evet haklısınız, üzgünüz dediler... Ben tabii ki, saf bir şekilde hatalarını düzeltirler, giden paketten ücret almazlar, ya da o paketi size geri teslim edeceğiz derler diye ümit ediyorum. Şimdi ne yapacağız dedim? Bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler... Ulaştırılmayan kargo için 15 TL ödemiştim (o zaman için). Boşu boşuna..Haklısınız ama alacağınız yok dediler kısaca... Sonra muhatabıma PTT kargo ile yollamasını söyledim.. 8TL'ye bir günde elime geçti ürün... Şimdi her türlü gönderide PTT kullanıyorum... Çok iyi olduğundan değil.. En azından en ucuzu... Karşımda da bir muhatap, bir kurum bulacağımı biliyorum...