Scudo Sports

Banka ve kargo önerileri

Kendi kargomu kendim taşımıyorum alacağım ürün istanbul il sınırı dışında ise gider bizzat alırım kargoyla ve kargocularla uğraşmıyorum sizin anlayışınızda bir sorun var

Scudo
Aras, Mng ve Sürat kargo. Bu üç firmada hiç sorun yaşamadım. En azından telefon ile aradığınız da ulaşılabiliyorlar. Yurt içi kargo ile sürekli sorun yaşadım hala da yaşamaktayım. Alışveriş yaptığım bazı siteler de kargo için başka bir seçenek olmayınca mecburen Yurt içi kargo ile gönderim yapılıyor.

Alanya'ya, İstanbul çıkışlı bir ya da iki gün sonra gelen paket, Alanya içerisin de şubeye 2 km mesafedeki evime 3 ya da 4 günde geliyor. Kargoyu takip ettiğim de her gün için yetişmedi şube de bekletiliyor yazısını görüyorum. Seçeneğim olduğunda asla tercih etmeyeceğim bir firma. Bu sorunu İzmir de kaldığım süre içerisin de de yaşadım.

Bulunduğum ilçe de ki şube de Telefonlara hiç bir şekilde cevap verilmez, ürünü gelip kendim alacağım deme imkanınız yok. Bazen evde olmadığım zaman teslim edilemeyen paketi kendim şubeden almaya gittiğim de çalan telefonlara cevap vermediklerine birebir şahit oldum. Çok şikayet ettim, telefon ile arandım, dinlediler ama hiç bir değişiklik olmadı aynen devamlar.

Ben de yurtiçi kargoyu en son seçenek olarak bırakıyorum. Ama tamamen şube ile alakalı.

Uzun süredir yaptığım alışverişlerde UPS kargoyu tercih ediyorum. Bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Fakat özellikle MNG ve Yurt içi hakkında aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Çok ilgisizler ve getirdikleri kargolar ya kırık ya da hasarlı gelmekteydi. Bu iki firmadan uzak durmanızı tavsiye ederim. Benim tavsiye edebileceğim firma UPS, tabi bu biraz da şans işi her firmanın her şubesi kötü olacak diye bir kural da yok

@redwolf
@oyunbozan

Sadece mng ile gönderiyordum. Yurtiçi deneyeceğim tüm gönderilerde. Bakalım nasıl olacak.

Yurtiçi Kargo...yaygın şube yapısı, hızlılık, personel güler yüzlü...

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff
@redwolf

"Hiçbirini direk gider malı alırım elin kargocusunada tc no veremem!!!"

"İstanbul il sınır dışında ise" kaydını anlayamadım bu mesajınzdan. Hatta İstanbul'da ikamet ettiğinizi bile çıkaramadım. Anlayışımı geliştirmeliyim. Aff ola.

Yurtiçi kargonun bütün şubelerinde bir kaos ortamı var, düzensizlik şubeleri ele geçirmiş bazen paketlerin üzerniden atlayıp geçiyorsun falan, şubeye girince bir endişe kaplıyor insanı.

Ben şahit olduğum bir olayı da açıklamak istiyorum. Kargomu almak için şubeye gittiğimde gözüme çarpan olay şuydu; büyük bir paket üzerinde kocaman bir "Kırılır" etiketi vardı. Buna rağmen kargocu arkadaş o paketi alıp başka bir yere fırlatarak salladı. Ne kadar özen gösterildiğini siz düşünün artık adamların kargonun içinde kırılacak bir şey varmış yokmuş umurlarında değil. Tabi bu şubeye göre de değişiklik göstermekte fakat ben mümkün olduğunca kendi imkanlarınızla alacaklarınızı temin etmenizden yanayım

@alierkanimrek

Bütün şubeleri kaç tane diye baktım da Türkiye genelinde 800'den fazla şubesi varmış.

Salı günü sabah İzmir'den bisikletim yola çıktı, bugün elime ulaştı. Ptt ile 88 tl kargo ücreti iken, yurtiçi 200 tl idi! Gerisi size kalmış :)

• Beğen
Tepkiler: bllklndr
Aras, MNG,UPS

Yurtiçi Kargoya lanet olsun. İş ahlakından yoksun, gecikmeli teslimat, şubedeki personelin müşteriyle olan diyaloğundaki ciddiyetsizlik, müşteri hizmetleri hattındakilerin bilgisizliği derken çok sorunlu bir kargo şirketi. Sırf bu yüzden sadece yurtiçi kargoyla çalışan yerlerden yapmadığım alışverişler var. Bu deneyimleri İzmir ve özellikle Denizli şubelerinden gördüklerimle edindim. Yurtiçiyle çalışacaksınız bir kez daha düşünün derim.

merhaba sakaryada yaşıyorum yurtiçi kargo ile ankaradan jant siparişi verdim akşamüstü saat 17:00 gibi ertesi sabah saat 10:00'da kargo elime ulaştı.

Kargo firmalarının her biri birbirinden kötüdür. Buna bir de yüksek fiyat eklenince, en ucuzu/uygunu seçmeyi tercih ediyorum... Bu nedenle PTT kullanıyorum.. Çoğu zaman yarı yarıya fiyat farkı oluyor.

Yurtiçi ile sorun yaşamadığınız sürece her şey düzgün geliyor (fiyat dışında). Sorun yaşadığınızda karşınızda bir kurumun olmadığını görüyorsunuz... Adıma yollanan kargo Cumartesi günü iş yerinde olmadığımdan teslim edilemedi. Pazartesi malum işlerim yoğundu gidip kargoyu alamadım. Salı sabahı gittiğimde, o kargoyu biz geri yolladık dediler... Gerçektende internetten baktığımda salı sabahı 06:00'da geri iade edildiğini gördüm... Peki bu ürünü 3 gün bekletmeniz gerekmez mi dedim...Cumartesiyi saysanız bile, 3 gün salı akşamı bitmesi gerekmiyor mu? Evet haklısınız dediler... Bu sefer Yurtiçi merkeze şikayet için, ulaştım. Evet haklısınız, üzgünüz dediler... Ben tabii ki, saf bir şekilde hatalarını düzeltirler, giden paketten ücret almazlar, ya da o paketi size geri teslim edeceğiz derler diye ümit ediyorum. Şimdi ne yapacağız dedim? Bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler... Ulaştırılmayan kargo için 15 TL ödemiştim (o zaman için). Boşu boşuna..Haklısınız ama alacağınız yok dediler kısaca... Sonra muhatabıma PTT kargo ile yollamasını söyledim.. 8TL'ye bir günde elime geçti ürün... Şimdi her türlü gönderide PTT kullanıyorum... Çok iyi olduğundan değil.. En azından en ucuzu... Karşımda da bir muhatap, bir kurum bulacağımı biliyorum...

Şöyle düşünün bizim bölge müdürlüğümüzden ortalama günde 50.000 - 60.000 gönderi geçiyor. 19 tane bölge müdürlüğümüz var, artık hesaplayın günde kaç bin kargonun taşındığını :) en çok tercih edilen kargo firması olduğumuz için, çok fazla kargo taşıdığımız için her şubemizde bir koşuşturmaca, yoğun tempo olacaktır @alierkanimrek bazı şubelerimizde bu kaos şeklinde olabilir. Her şubede aynı kalitede hizmet sunmak mümkün olmayabilir. Bununda çeşitli nedenleri var. Ama en başta çevresel faktörler var maalesef.

Ebayusuf almayı düşündüğüm ürünü istanbul dışında olsa bile gider,görür,dener alırım niyemi böyle çünkü ısrarla yüzyüze face to face satışa girmeyen insanlara güvenmem!gerekirse ayağına kadar gider alırım ok..

Aras kargo ve Ups tercihimdir. Ama yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi "Şubeye göre" bu düşünce değişebilmekte...

@redwolf

tercih meselesi. ben de yüzyüze alışveriş yapmak istemiyorum. çünkü yüzsüz, suratsız buradaki esnaf genelde. istediğin ürünü bulamıyorsun. kalite sıfır. o nedenle netten alışveriş yapıyorum. kargo getiriyor normal şartlarda kapıma. beğenmezsem geri gönderiyorum nadiren.

Geri