Scudo Sports

Baradine fren pabucu sorunu ve Güven Bisiklet

bibisiklet

Daimi Üye
Tepki
394
Bisiklet
b'Twin
IMG_0670.JPG IMG_0671.JPG Merhaba arkadaşlar, geçen gün yeni aldığım yol bisikletine Güven Bisikletten (Lüleburgaz) Baradine fren pabucu aldım. Bugün kargo geldi fakat pabuclardan biri paketi yani diğerine (2 paket) göre solmuştu ve üzerindeki yazı ve oklar farklıydı. Her neyse ilk önce solmamış olanı taktım sıkıntı yok çok güzel de tutuyor ama solmuş olanları taktığımda yamuk duruyorlardı. Ne yaparsam yapayım düz durmuyorlar, soldakinin arkası janta yapışıkken sağdakinin önü janta yapışıyor. Yani bi tarafı normal olması gerektiği gibi ama diğer ucu janta yapışık. Fren telini gevşetsen hiç tutmuyor sıksan teker dönmüyor. Sizce sıkıntı ne? Güven bisiklet biraz agresif olduğu için çözüm bulamadım. Güneşte durduğu için formu bozulmuş olabilir mi? Fren de tutmuyor bu arada önler muhteşem tutarken aynı olması gereken arka kaçırıyor tutamıyor jantı.

Scudo
@bibisiklet Doğru olan önce ön tarafın janta değmesidir yani hafif yamuk durması gerekiyor. Bunu sağlamak için şu yöntemi kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: boraking
Bu arka bariz renk farkı var.
IMG_0674.JPG @Oğuzhan Y. Sağ tarafının arkası öne değiyor ama sorun orada ne yaparsam yapayım düzelmiyor.
Bakın bu ön yazılar ve renk farklı
IMG_0673.JPG

Önce hangi tarafın değmesi hakkında bilgim yok fakat videoda önce arka taraf değmiyor mu. hatta katladığı kağıdı da öne koyuyor ki önce arkası bassın. Ben mi yanlış görüyorum.

Kron tx 150 trekking için, (link) aldım. Dün montaj yaptım. Direk kafama göre taktım. Fakat emin olmak için araştırmak istedim. Üstünde Front yazan okla gösterilmiş kısımı öne getirdim. Normal bisiklete binme pozisyonuna göre R harfi olanı sağa taktım, diğerini sola taktım. Yani kırmızı kısım ön tarafta oldu, ön ve arka fren için.
Sonra lastik kısımlar dolgun olduğu için fren telini vidadan gevşetip, papuçlara göre yeniden sıktım. Doğru mudur? Konuyu açan arkadaş en üstte sanırım yanlış takmış. Yoksa benim yaptığım mı yanlıştır?

ürünler doğru ama seri farkı var sanırım bende de triban 520 var ve bu frenleri kendim uyguladım. Kolay uygulanıyor ve tutuşları çok iyi ama sende resimde görüdğün gibi pabuçta siyahlık olması gerek ama yok pedleri söküp bak bi yerlerine doğru takıldığından emin ol

@Yagizz2
Hocam 3 renkten oluşuyor. fotoğrafta görüldüğü üzere. Siyah kısım ortaya denk geliyor. Bana kendi kartonuna cırt cırtlı olarak geldi. Üstünde montaj açıklaması yazmıyor. Fakat fotoğraftaki işaretlemelere göre takınca kırmızı önde, yeşil arkada olacak şekilde takılıyor sanırım. Sağ-sol ve ön ayırımını papuca yazarak belirtmişler. Doğrudur diye tahmin ediyorum?
189117

189118Sizin paylaştığınız MTB. Arkadaşın taktığı yol bisikleti için olan pabuçlar.

Bu aldıklarımı sordum da, trekking modele de uyar dediler. En üstteki fotoğrafı ön tekerlek sandım da, arka tekerlek sanırsam, yani doğru takılmış. Forward ve R-L yazanlar arka tekerleğe göre doğru görünüyor.

Arkadaşlar yol yada mtb balatası aralarındaki fark nelerdir?

Geri