Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Tabii ki beraber yasanmamali, tabii ki sokakta yasamak zorunda birakilan kopeklere bir cozum bulunmaliydi. Ama 20 senedir duzgun bir politika uretilemedi, bu konu duzgun yonetilemedi diye hicbir cani almanin anlami yok.. Duzgun kisirlastirirsin, rehabilite edersin, barinaklari duzeltirsin.. Birkac seneye otomatik olarak duzelir zaten.

"Yaratilani severim Yaratan'dan oturu" bu kulture islemis bir seydi, degistigini gormek cok aci.

Hep dedigim gibi bilim/merhamet/vicdan cok uzak kaldigimiz seyler olmus.

Neyse ne desek bos.. Hicbir cani aldirmam, gereken neyse ben kendi adima yaparim.

Scudo
Üzücü gerçekten çok üzücü. Devletin nelere nelere parası var ama köpekler toplatilacaksa uygun şartlar altında bakılsın dediğimizde devletin ona parası yok. Ne devletmiş tarım zengini petrol yataklarının tam üzerinde, madenleri var çoğu ülkenin gözü bu topraklarda ama biz papua yeni ginenin ekonomisinden daha kötü ekonomi yaşıyoruz. Kabile kendileri yaprak ile ortuyorlar mahrem bölgelerini nasıl oluyorsa bizden daha değerli para birimleri. Diyeceğim o ki köpekler üzerinden gündemi değiştirip odağı farklı yerlere çekip bunlara odaklandığımız sürece bizi fakirlestirmeye devam edecekler. Medeni ve yaşadığı çağın insanı olarak toplanmalı veya toplanmamali tartışmasından ziyade bir canlıya nasıl kıyabilirsiniz diyerek tek bir güç tek bir yürek olup devlete neden barınakları yonetemediklerinin hesabını sormamız gerekirdi. Sonuçta halk biziz yönetimi seçen biziz o zaman biz onlara değil onlar bize ayak uyduracaklar. Herseye koyun gibi ses çıkartmadan devlet yapamaz devlet bütçe bulamaz derseniz nereye kadar böyle devam edebiliriz ?

Kanunumuz tüm bu süreçlerde sokaklardaki hayvanlarla ilgili yetki belediyelerindir. Bakım, beslenme noktasında iyi örnekleri olan belediyeler olduğu gibi kanunun açık emrine rağmen maalesef bütçeyi kullanmayan, yeterli çalışma yapmayan mahalli idarelerimiz var. Bu uygulamayı yapmayanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis yaptırımı öngörüyoruz.
Bakin bu guzel iste. Bisikletcilere saldiran sokak kopeklerini sikayet ettigimizde belediyeler uc maymunu oynuyordu

Antalya'da 57 oğlağı parçalayan 3 Rottweiler cinsi köpek 10 günlük barınak süresinden sonra sahiplerine iade edildi.

187 bin tane yasayı geri çek tiviti atılmış elbette bot vs çok işler döner bu gibi durumlarda ama çok aktif bir kitle karşıdaki.

Bazı aklı selim olduğunu düşündüğüm insanların da sokak köpeklerini savunmasını görmek akıl alır gibi değil.

Son düzenleme:
Antalya'da 57 oğlağı parçalayan 3 Rottweiler cinsi köpek 10 günlük barınak süresinden sonra sahiplerine iade edildi.

187 bin tane yasayı geri çek tiviti atılmış elbette bot vs çok işler döner bu gibi durumlarda ama çok aktif bir kitle karşıdaki.

Bazı aklı selim olduğunu düşündüğüm insanların da sokak köpeklerini savunmasını görmek akıl alır gibi değil.
İyiki o oğlakların sahibi falan değilim,kendimi kaybedip köpeklerle birlikte o modelleride vururdum herhalde!

Yukarıdaki gibi durumlarda direkt sahibi uyutulmalı.

İyiki o oğlakların sahibi falan değilim,kendimi kaybedip köpeklerle birlikte o modelleride vururdum herhalde!

Kimi geçim derdinde o hayvanları aşılatıyor, yemine para veriyor, ahirini hergün temizliyor çoğunun rızkı için kimi de beslenebilecek onca hayvan içinden köpeği seçiyor yani bir kedi veya kuş ile de hayvan sevginizi tatmin edebilirsiniz ama sadece köpek de değil yasaklı köpek ırkı besliyor hem de 3 tane ve bunları başıboş bırakıyor, bu hayvanlar sahipli ve muhtemelen düzenli besleniyor olmalarına rağmen hayvancılık yapan adamın hayvanına musallat oluyor.

İşin benim için en can sıkıcı yanı benim rasyonel politikalar beklediğim CHP itlaf yasasına karşı çıkıyor, Atatürk'ün geçmişteki icraatını gösteriyorsun kimse sallamıyor çocuğunu tren kazasında kaybetmiş ablamızdan, Şengül Hablemitoğlu'na kadar katliama hayır yaşat diyorlar.

Devlet işi gücü bırakacak köpek bakacak ver kısırlastiracak ki bu milyon tane köpek barınakta üremesin öyle ya barınakta bunları dişi erkek diye ayırmak bile kolay iş değil çünkü sayı çok fazla alan kısıtlı.

Yazdıklarınızı okumak bile mantıklı gelmiyor ne söylediğinizin farkında değilsiniz hayvanların doğası bu siz Jüpiter de falan mı yaşıyorsunuz? Bir hayvan saldırıyor diye uyutulmali mı nasıl bir zihniyettir sizin ki? Hayret ediyorum hayvan o isirirda saldırırda bunu yaptığı için ölmesi değil gerekli önlemi alması gerekiyor herkesin. eğer çok kalabalık oldular diye sikayetciysenizde barinaklarda uygun şartlarda bakılması gerekiyor bulabildiginiz tek cozum cahilce çözümler bunlar işin içinden çıkamadık alayını yakalım yıkalım hesabindasiniz bunedir hangi devirde yaşıyorsunuz? Saldırganı 2 taneyse 100 tanesi uysal hepsinin yanması nedir ? Kafayı yedirtirsiniz. Nedense zaten kime saldıracaklarını çok doğru biliyorlar hayvan severler nedense hiç bir sorun yaşamıyor sevmeyenler sürekli orama saldırdı burama saldırdı. Biraz dünya ile uyumlu olmayı deneyin bırakın bu akıllı canlı taklidini

Nedense zaten kime saldıracaklarını çok doğru biliyorlar hayvan severler nedense hiç bir sorun yaşamıyor sevmeyenler sürekli orama saldırdı burama saldırdı.
Buradan kendini "hayvan sever" olarak gördüğünü çıkartabilirim sanırım. Merak ettim vegan mısın? Veya vejetaryen misin? "Köpeği kediyi sevelim diğer hayvanları boğazlayalım yiyelim" pek tutarlı bir duruş değil sanki. Ayrıca, ben hayvan severim, hatta uzun süredir veganım ama köpek tarafından ısırılmışlığım var. Bunu napıcaz? Hani hissediyolardı bu hayvanlar?

• Beğen
Tepkiler: TOOL
Hayvan sever olarak görmüyorum her hayvanı seviyorum! Sevdiğim için vegan veya vejetaryen olmamın bir anlamı yok doğanın kanunu ben uyum sağlamanız için konuştum hayvanlar yenmez demedim. Kümeste kapalı alanda yetiştirilip kesilen hayvanlarinda yaşadıkları işkenceye tepkili birisiyim. Burada doğanın kanunu ile toplu katliamı karıştırmayın elma ile armutu kıyaslama yapmayın. Konu sokakta ki hayvanların toplanması olunca tepki gösterenlerin dieti söz konusu değil! Kopek tarafından ısırılmışsın diye diğer seni ısınmayan bütün kopeklerinde toplanmasını uygun görmen akıl alır bir yanı yok! Bu nasıl bir mantıktır doğada tavuk yerim dana yerim et yerim diye köpeklerin toplu katliamına engel olmaya çalışmam mantık dışı geliyorsa karın doyurmak için öldürülen hayvan ile aradan bir tanesi saldırdı diye toplu katliam yapmanın arasında ki farkı anlamanız lazım önce. Doğanın kanunu öldüreceksen karnını doyurmak için öldürürsün. Vejetaryen olunca hayvan sever olunmuyor o bir diyet seçimidir sağlıklı yaşam için yapan bir sürü insan var sende bunlardan birisin zaten

İşin benim için en can sıkıcı yanı benim rasyonel politikalar beklediğim CHP itlaf yasasına karşı çıkıyor, Atatürk'ün geçmişteki icraatını gösteriyorsun kimse sallamıyor çocuğunu tren kazasında kaybetmiş ablamızdan, Şengül Hablemitoğlu'na kadar katliama hayır yaşat diyorlar.
CHP sirf muhalefet olsun diye icin karsi cikiyor, toplumun sesi cikmayan buyuk kesiminden tepki cekiyorlar haberleri yok.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
CHP sirf muhalefet olsun diye icin karsi cikiyor, toplumun sesi cikmayan buyuk kesiminden tepki cekiyorlar haberleri yok.

CHP birçok meselede yanlış konumlanıyor, bazı meseleler vardır oy kaybettiğini bilsen bile arkasında durursun bu benim ilkem bundan taviz veremem şimdi geniş kitleler anlamıyor ama doğrusu bu bizim açımızdan dersin başım üstüne, anket yaparsın çoğunluk bunu istiyor rüzgara karşı işemek olmaz halkın yanında olmalıyız dersin onu da anlarım ama başıboş hayvan meselesinde Avrupa'nın icraatı ortada, Atatürk ortada, ayda 4 insan ölüyor, milyonlarca kuduz aşısı alıyoruz, turizmi etkiliyor, hayvancılığı etkiliyor, insan sağlığını etkiliyor. Kaç tane CHP'li vekilin bir köpek saldırısı sonrası taziye veya konuya dikkat çeken tiviti var hiç yok, AKP'de de bu yasaya karşı çıkan var ama AKP iktidar olduğu için çözüm ondan bekleniyor ve bir adım atması artık zeytin halde geldi çünkü ağır kamuoyu baskısı var.

anketler ezici şekilde hayvanlar sokaktan toplansın diyor ve bir sorun var bu çok açık ama CHP yokmuş gibi davranıyor.

ben CHP'liyim Şile'de CHP seçimi kazandı diye seviniyorum belediye kaldırımdaki engelli yürüme bantları dahil her yere köpek yem otomatı yerleştirdi, belediyenin işi mi köpek besletmek?

beni ısırdığında kim sorumlusu olacak belediye mi?

@ali_ihsan21 evin sorulduğunda kim sorumlu belediye mi ? Kapını kilitleme önlem alma soyulunca belediyeyi mi suclayacaksin. Isirilincada sorumlusu sensin kendine kendin dikkat edeceksin belediye değil bu nasıl düşünce tarzıdır anlamış değilim. Biri hayvan seviyorsan vejetaryen misin diye sorar biri isirilinca ben kim sorumlusu diye sorar. Dünyanın parçası bu siz nerede yaşıyorsunuz ayrıca doğa sever biriyim o zaman bitkide yemeyelim 🤣

@SlowButProud biz hep baska ulkelerimi ornek almalıyız veya ozenmeliyiz yaptığımız tercihler ile neden biz onlara ornek olmayalım?

Tarkan'ı Sahibi Kim? Aziz Nesin'in süper tespitli bir öyküsüdür. Tarzan burada sokak köpeği. Tarzan, sokakta yarı aç yarı tok yaşayan bir sokak köpeği. Sokakta çocuklar sırtına biner, çivili sopa ile döver, mahalleli kafası attı mı tekme atar, horlar tarzanı.
Sonra Amerikalılar taşınır mahalleye tarzanı alır besler büyütür tam amerikaya götürecekler, mahalleli ayaklanır. Tarzan bizim kimseye vermeyiz diye ortalığı yıkarlar. Ve Tarzan Türkiyede kalır. Sokağa döner, yine çocukların maskarası olur yarı aç yarı tok yaşamaya devam eder. Yaklaşık 35 sene evvel okuduğum bir öykü. Hatam varsa affola.

Sokak köpekleri toplanacak, kısırlaştırılacak,barınaklarda bakılacak ve rehabilite edilecek öyle mi? Herkes böyle olsun diye ideal bir tablo çiziyor. Ama bu ülkenin gerçekleri var. Bu ülkede hiç bir iş tam olmaz, eksikli olur. Köpekler toplanır, vekakin kısırlaştırma yapacak ekip hele bir kez üresin, o isteği geri kalmasın der, hemen kısırlaştırmazve nur topu gibi kısırlaştırma gereken artı 8 köpeğimiz daha olur. Aynı mantıkla geometrik dizi barınaktaki hayvan sayısı artar.

Hadi barınağa ödenek ayrıldı. Yarısı buhar olur. Malum para sıvıdır ve emin ellerde çabuk buharlaşır. Hayvanlar beslensin bari diye barınak kapıları açılır. Evci çıkan yatılı talebe gibi, karnı doyan köpeğin geri barınağa gelmesi umulur.

Aşılar, ilaçlar ve mamalar hep ithaldir. Muhakkak eksik olur. Arandı mı bulunmaz. Bulunsa da pahalı olur.

Bizim ideal sokak hayvanları çalışması baştan ölü doğar.

Ben 6-7 yaşlarındayken muğla merkezde sokaklarda oyun oynarken, belediyeye ait bir dodge fargo pikap gelir, elinde tüfeği ile bir dayı iner, sokakta sayısı artan köpekleri silahla pataküte öldürür, ölen köpekleri kamyonete atar çeker giderdi. Bu işi yılda bir kez tekrarlardı bizim sokakta. Muğla 26100 kişi idi o zaman. Travma falan geçirmezdik çocuk olarak. Popülasyon korunurdu. Acımasızca canice de gelmezdi.

O zamanlar ülke 70 sente muhtaçtı. Hayat acımasızdı. Şimdi çok şükür, her yer Pet Shop her yer direniş.

Bir deveyi öldüren 9 kişi, gerisi full aksiyon full şenlik. Bakalım ne olacak. Allah her şeyi bilir.

Geri