Üstadım 9'lu çetenin akıbeti ne oldu peki?
Semud Kavmi,Nuh ve Ad Kavminin başına gelenleri bildikleri halde zenginleştikçe azdı ve tehvid inancında uzaklaştı.Allah Azze ve Celle de Semud Kavmine Hz. Salih As mı peygamber olarak gönderdi. Semud Kavmi kibirlerinden ve azgınlıklarından Hz Salih As mın peygamber olduğuna inanmıyor tevhide davetine icabet etmiyorlardı.Kendisinden mucize göstermesini istediler ve kayadan gebe dişi bir deve çıkarmasını istediler. Hz Salih peygamber de Allaha dua ederek mucizeyi Semud Kavmine gösterdi. Apaçık bu mucizeyi gördükleri halde çok az kısmı iman etti. Allahu Teala, su kuyularının bir gün deve tarafından bir günde Semud halkı tarafından kullanılmasını emretti. Deve inanılmaz miktarda su içiyordu. Semudlular bu duruma kızıyorlardı.Deveyi öldürme planları kurmaya başladılar. Hz Cebrail durumu Salih As ma bildirdi. Salih As da Semud halkına sakın ama sakın öldürmemelerini deveyi öldürerek Allah Azze ve Cellenin emrine muhalefet etmemelerini, eğer ki deveyi öldürürlerse kendilerini büyük bir azabın beklediğini söyledi.Ama dinletemedi. İçlerinden 9 kişilik bir çete, (gerçekten de sayı belirtilerek 9 kişilik çete denir) deveyi keserek katletti. Bunu öğrenen Hz Salih Peygamber tevbe kapısının halen açık olduğunu söylese de yine dinlemediler bu sefer de Allahın peygamberini öldürmeye karar verdiler. Salih Peygamber As da Semudlulara
1.gün yüzlerinin sararacağını
2.gün yüzlerinin kırmızılaşacağını
3.gün yüzlerinin kararacağını
4.günde semadan gelen korkunç bir sesle helak olacaklarını bildirmiştir.
Hz Salihin dedikleri gün ve gün ortaya çıkmış ve korktukları halde Semud kavmi tevbe etmeyerek 4.gün sabahı korkunç bir sesle helak olmuşlardır. Semud kavmi biz helak olan Ad Kavminin evlerinden çok daha sağlam temelli ev yapabiliyoruz diyerek kendilerine fazla güvenmişler sadece korkunç bir ses gelmiş ve sadece deveyi kesen 9 kişilik çeteyi değil büsbütün tüm Semud Kavmini helak ederek El-Kahhar ismini tecelli ettirmiştir. Neden sadece 9 kişiyi değil de tüm kavmi helak etmiştir, çünkü geri kalanlar zulme karşı gelmemiş zulme sükut etmişlerdir.
Ben okuduklarımdan aklımda kalanları yazdım. Kuranda ve hadisi şeriflerde bol bol anlatılan bir olaydır.
İşin bizimle olan kısmına gelirsek kavimlere gelen bu helak olayları bizim anlayıp ders çıkarmamız içindir.
Köpekleri kısırlaştırmak çok maliyetliymiş, köpekleri doyurmak çok maliyetliymiş, köpeklere doğru düzgün barınak yapmak çok maliyetliymiş. Hz Salihin devesi de çok su içiyormuş. Ne yapalım yani. Milyarlarca doları küçük beyinlerinizle batırmasaydınız, ekonomi bilmediğiniz halde ben ekonomistim diyerek ülke kaynaklarını çarçur etmeseydiniz. İktidar olsun muhalefet olsun belediyelerde kadrolaşmayıp, mercedeslere Audilere paraları çarçur etmeseydiniz. Etmeseydiniz de bu Allahın sessiz kullarına harcasaydınız. Yıllarca aklınız neredeydi.
Allah Azze ve Celle, Kuranda buyuruyor ki "Yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin" Yine başka bir ayeti kerime de şöyle buyuruyor (kısaca yazıyorum) benim yarattığım iki kanatlılara ve yerdeki mahlukata siz sahip çıkacaksınız. Bu hükümler inanan tüm kulları için inanmıyorsanız Allah hepimizi ıslah etsin. İnanıp da cahil cahil, bu hayvanseverler çok meraklıysa bu köpekleri evlerine alsın gibi ilk okul çocuğu düzeyinde bir zekanın eseri argümanla zırt pırt gelmesin bi zahmet. Bu buyruk hayvan sevsin sevmesin tüm inananlaradır.
Hazır yeri gelmişken söyleyeyim, inanmış bir Müslümana "ittapar" diyenin Mahkeme-i Kübra da aklını alıverirler orada tövbede yok biliyorsunuz.
Allah ayetlerinde korumakla mükellef ettiği hayvan kullarına adı ister uyutmak olsun ister ne olursa olsun zulüm edenlere isterse El Kahhar ismi hürmeti ile tecelli de edebilir isterse bela ve musibetleri de peşisıra verebilir. Hiç kimse de Semud Kavminde Tevhid sorunu vardı bizde yok demesin bilemezsiniz Allah rızka kefil imana değil, içine nefis sızan yarım yamalak ibadetlerimize de güvenmesin.
Ben kendi adıma konuşayım biraz:Elimden geldiğince karınlarını doyuruyorum, elimden geldiğince kısırlaştırıyorum, elimden geldiğince sahiplendiriyorum. Elimden geldiğince de tedavi ettiriyorum.
Derdim tasam Allah rızası derdim tasam Hz İbrahim asın ateşine bir damlacık da olsa su taşıyan karınca gibi tarafımı belirtmek.
Hiçbir iş yapmayıp elini taşın altına koymayıp sadece klavye başı yorum yapanları düşününce benim de azcık yazma hakkım olsun de mi.