Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Scudo
@SlowButProud etme zaten başı boş gezen bir pitbull kolay kolay göremezsin ve saldırganına denk gelme ihtimalin bir suçlunun yetiştirdiği köpeğe denk gelmekle aynıdır. Pitbullar gayet cana yakın köpeklerdir. Güçlü hayvanlar oldukları için kendini bilmez insanlar tarafından vahşice yetistirilenleri var. Onun saldırgan olmasının suçlusu sahibidir. Benim köpeğime 4 kere tasmasiz gezen pitbull saldırdı hiç birinide uyutma kararı almadık. Hepsinde suçlu bakan sahibiydi tasmasiz gezdirdigi için. Hayvanları anlamayı deneyin lütfen biraz kendinizi gelistirmekten bu kadar çekinmeyin.
4 sefer saldırmasının nedeni de tamamen kendi köpeğim diğer hayvanları görünce onları kışkırtırcasına havlıyor. Karşı taraf tasmasizsa kavga başlıyor. Hayvan bunlar doğaları böyle diye onlar hakkında uyutma kararı almak bencilliktir egoistliktir dusuncesizliktir

Üstadım 9'lu çetenin akıbeti ne oldu peki?

Semud Kavmi,Nuh ve Ad Kavminin başına gelenleri bildikleri halde zenginleştikçe azdı ve tehvid inancında uzaklaştı.Allah Azze ve Celle de Semud Kavmine Hz. Salih As mı peygamber olarak gönderdi. Semud Kavmi kibirlerinden ve azgınlıklarından Hz Salih As mın peygamber olduğuna inanmıyor tevhide davetine icabet etmiyorlardı.Kendisinden mucize göstermesini istediler ve kayadan gebe dişi bir deve çıkarmasını istediler. Hz Salih peygamber de Allaha dua ederek mucizeyi Semud Kavmine gösterdi. Apaçık bu mucizeyi gördükleri halde çok az kısmı iman etti. Allahu Teala, su kuyularının bir gün deve tarafından bir günde Semud halkı tarafından kullanılmasını emretti. Deve inanılmaz miktarda su içiyordu. Semudlular bu duruma kızıyorlardı.Deveyi öldürme planları kurmaya başladılar. Hz Cebrail durumu Salih As ma bildirdi. Salih As da Semud halkına sakın ama sakın öldürmemelerini deveyi öldürerek Allah Azze ve Cellenin emrine muhalefet etmemelerini, eğer ki deveyi öldürürlerse kendilerini büyük bir azabın beklediğini söyledi.Ama dinletemedi. İçlerinden 9 kişilik bir çete, (gerçekten de sayı belirtilerek 9 kişilik çete denir) deveyi keserek katletti. Bunu öğrenen Hz Salih Peygamber tevbe kapısının halen açık olduğunu söylese de yine dinlemediler bu sefer de Allahın peygamberini öldürmeye karar verdiler. Salih Peygamber As da Semudlulara
1.gün yüzlerinin sararacağını
2.gün yüzlerinin kırmızılaşacağını
3.gün yüzlerinin kararacağını
4.günde semadan gelen korkunç bir sesle helak olacaklarını bildirmiştir.
Hz Salihin dedikleri gün ve gün ortaya çıkmış ve korktukları halde Semud kavmi tevbe etmeyerek 4.gün sabahı korkunç bir sesle helak olmuşlardır. Semud kavmi biz helak olan Ad Kavminin evlerinden çok daha sağlam temelli ev yapabiliyoruz diyerek kendilerine fazla güvenmişler sadece korkunç bir ses gelmiş ve sadece deveyi kesen 9 kişilik çeteyi değil büsbütün tüm Semud Kavmini helak ederek El-Kahhar ismini tecelli ettirmiştir. Neden sadece 9 kişiyi değil de tüm kavmi helak etmiştir, çünkü geri kalanlar zulme karşı gelmemiş zulme sükut etmişlerdir.
Ben okuduklarımdan aklımda kalanları yazdım. Kuranda ve hadisi şeriflerde bol bol anlatılan bir olaydır.
İşin bizimle olan kısmına gelirsek kavimlere gelen bu helak olayları bizim anlayıp ders çıkarmamız içindir.
Köpekleri kısırlaştırmak çok maliyetliymiş, köpekleri doyurmak çok maliyetliymiş, köpeklere doğru düzgün barınak yapmak çok maliyetliymiş. Hz Salihin devesi de çok su içiyormuş. Ne yapalım yani. Milyarlarca doları küçük beyinlerinizle batırmasaydınız, ekonomi bilmediğiniz halde ben ekonomistim diyerek ülke kaynaklarını çarçur etmeseydiniz. İktidar olsun muhalefet olsun belediyelerde kadrolaşmayıp, mercedeslere Audilere paraları çarçur etmeseydiniz. Etmeseydiniz de bu Allahın sessiz kullarına harcasaydınız. Yıllarca aklınız neredeydi.
Allah Azze ve Celle, Kuranda buyuruyor ki "Yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin" Yine başka bir ayeti kerime de şöyle buyuruyor (kısaca yazıyorum) benim yarattığım iki kanatlılara ve yerdeki mahlukata siz sahip çıkacaksınız. Bu hükümler inanan tüm kulları için inanmıyorsanız Allah hepimizi ıslah etsin. İnanıp da cahil cahil, bu hayvanseverler çok meraklıysa bu köpekleri evlerine alsın gibi ilk okul çocuğu düzeyinde bir zekanın eseri argümanla zırt pırt gelmesin bi zahmet. Bu buyruk hayvan sevsin sevmesin tüm inananlaradır.
Hazır yeri gelmişken söyleyeyim, inanmış bir Müslümana "ittapar" diyenin Mahkeme-i Kübra da aklını alıverirler orada tövbede yok biliyorsunuz.
Allah ayetlerinde korumakla mükellef ettiği hayvan kullarına adı ister uyutmak olsun ister ne olursa olsun zulüm edenlere isterse El Kahhar ismi hürmeti ile tecelli de edebilir isterse bela ve musibetleri de peşisıra verebilir. Hiç kimse de Semud Kavminde Tevhid sorunu vardı bizde yok demesin bilemezsiniz Allah rızka kefil imana değil, içine nefis sızan yarım yamalak ibadetlerimize de güvenmesin.
Ben kendi adıma konuşayım biraz:Elimden geldiğince karınlarını doyuruyorum, elimden geldiğince kısırlaştırıyorum, elimden geldiğince sahiplendiriyorum. Elimden geldiğince de tedavi ettiriyorum.
Derdim tasam Allah rızası derdim tasam Hz İbrahim asın ateşine bir damlacık da olsa su taşıyan karınca gibi tarafımı belirtmek.
Hiçbir iş yapmayıp elini taşın altına koymayıp sadece klavye başı yorum yapanları düşününce benim de azcık yazma hakkım olsun de mi.

Küçük bir azınlığın canı öyle istiyor diye halkın büyük bir kesimine bu rezilliği yaşatmak ne demek? Köpek seven alsın evinde beslesin.
1721102205692.png1721102220212.png

Küçük bir kesim gibi herkes medeni olabilse ülkemiz gelişme şansını elde ederdi Avrupalıların adımlarını izlemektense kendi kararlarını alabilen bir devlet olurduk. Bir kaç kişinin Canı yandı diye katliam yapmak mı doğru? Sizlere doğru gösterilmez sizlere anlatılamaz ogretilemez
Sizler kurulmuşsunuz. Geçen gün bir arkadaşımın başına geleni anlatayım. Sokakta bir çocuk görmüş köpeğe sopa ile vuruyor. Dur demiş ne yapıyorsun sen. Çocuk başlamış hemen ağlamaya abla ne olur kızma bana bi adam 1000 TL verdi bunu yapmam için demiş. Olayın boyutunu gündemi yapmaya çalıştıkları şeyi siz tahmin edin artık

• Beğen
Tepkiler: Ride Alone
Yasa kesin değil ama sadece saldırgan ve hastalıklı köpekleri uyutacaklar. Başıboş köpekleri sürü halinde gezen tehlike arz edenleri barınaklara alacaklar. Mahallelinin baktığı site içindeki köpeklere dokunmayacaklar. Saldırgan köpekler uyutulmasında, çocuk çoluk öldürmeye devammı etsinler. Yada insanlara hastalık bulaştırmaya devammı edilsin. Katliam falan yok. Yasa böyleymiş. Sosyal medyadaki katliam yapacaklar algısını anlamıyorum. Gözleri yaşlı masum bakan bir köpek resmide koyuyorlar. Bütün köpekleri öldürmeyecekler , tekrar söylüyorum. Sokakta başı boş köpek olmayacak. Çok güzel değilmi. Barınaklarda hayvan severler gidip ilgilenebilir yada sahiplenip evde bakabilir. Burada ben kötü bir durum göremedim insanıyet namına.

Yasa kesin değil ama sadece saldırgan ve hastalıklı köpekleri uyutacaklar. Başıboş köpekleri sürü halinde gezen tehlike arz edenleri barınaklara alacaklar. Mahallelinin baktığı site içindeki köpeklere dokunmayacaklar. Saldırgan köpekler uyutulmasında, çocuk çoluk öldürmeye devammı etsinler. Yada insanlara hastalık bulaştırmaya devammı edilsin. Katliam falan yok. Yasa böyleymiş. Sosyal medyadaki katliam yapacaklar algısını anlamıyorum. Gözleri yaşlı masum bakan bir köpek resmide koyuyorlar. Bütün köpekleri öldürmeyecekler , tekrar söylüyorum. Sokakta başı boş köpek olmayacak. Çok güzel değilmi. Barınaklarda hayvan severler gidip ilgilenebilir yada sahiplenip evde bakabilir. Burada ben kötü bir durum göremedim insanıyet namına.
22 yılda bu siyasal dinciler neyi doğru yapmış da bunu doğru yapacaklar. Neresinden tutarsan elde kalır bu yasanın uygulaması. Nerede basiretsizlik, beceriksizlik, samimiyetsizlik var hep bunlarda.
Siz hala daha bunlara inanıyor musunuz?

Her canlının yaşadığı bölgede yaşamaya hakkı var. İnsan olarak akıllı canlılar olarak onlardan korunma yöntemi olarak onları yaşadıkları alandan etmek mi akıllı seçim oluyor ? Bende köpeklerden korkan biriydim çocukluğumda bana saldıran ve kovalayan kopek vakalarının sayısı yok. Oturduğumuz sitede geceleri dışarıda bekçilik yapan kopek çocuklara saldırırdı kovalardi, eve girebilmek için bahçede önce ondan kaçmam gerekirdi. O bir bekciydi hiç bir zaman uyutulmasi aklımızın ucuna bile gelmezdi gelmedide. Çünkü normal olanı benim geç saatte çocuk başıma orada olmamamdı kovalamaca sınavını verir girerdim eve. Bu onların doğası olduğu için bir kaç kişi korkacak veya isirilacak diye sanki hepsi canavarmis gibi yaşam alanlarından edilmesi akıl alır gibi değil. Bana saldıran köpeklerin hesabı yok ama sonra onlarla iletişim kurmayı başaramadığım için olduğunu anlayınca doğru enerji ile yaklaşınca kopek surulerinin çok uzun bir süre önce adeta beni koruduğunu farkettim. kanıt isteyene youtube kanalımda kanıtını gösterebilirim. Onlar bizim dostlarımız koruyucularimiz kardeşlerimizi toplayamazsınız. Gidiniz biraz kendinizi geliştirmeyi uyum sağlamayı öğrenmeye çalışın. Yok ben onla uğraşamam diyorsan hayata yabani olarak akıllı canlı olduğunu sanarak doğanın belirsiz bir parçası olarak devam edersin.

@ali_ihsan21 evin sorulduğunda kim sorumlu belediye mi ? Kapını kilitleme önlem alma soyulunca belediyeyi mi suclayacaksin. Isirilincada sorumlusu sensin kendine kendin dikkat edeceksin belediye değil bu nasıl düşünce tarzıdır anlamış değilim. Biri hayvan seviyorsan vejetaryen misin diye sorar biri isirilinca ben kim sorumlusu diye sorar. Dünyanın parçası bu siz nerede yaşıyorsunuz ayrıca doğa sever biriyim o zaman bitkide yemeyelim 🤣
Gelmiş yine saçmalama makinesi...

Küçük bir azınlığın canı öyle istiyor diye halkın büyük bir kesimine bu rezilliği yaşatmak ne demek? Köpek seven alsın evinde beslesin.
Hımmm... Uyutmaya karşı çıkanların evlerinde köpek yok mudur acaba? Her karşı çıkan 1'er tane alsa başıboş köpekler biter mi acaba? Aklımda deli sorular.

@Jingim hala hiç gitmemiş algıları kapalı otomatik yaşam modu insan

@Jingim ya biraz algılarını açmaya çalış yada hiç bana sorma. nereden olduğunu zaten yazmışım arkadaşımın başına gelen olay diye ama anlayamamış sormuşsun facebooktan mı diye. Sen kurulmuş makinesin umarım günün birinde insan olmak nedir tadarsın
At gözlüğü ile ilerleme At o gözlüğü

@Jingim ya biraz algılarını açmaya çalış yada hiç bana sorma. nereden olduğunu zaten yazmışım arkadaşımın başına gelen olay diye ama anlayamamış sormuşsun facebooktan mı diye. Sen kurulmuş makinesin umarım günün birinde insan olmak nedir tadarsın
At gözlüğü ile ilerleme At o gözlüğü
Anladım. Kesin bir çocuğa sopa ve 1000 TL verip git köpek döv demişlerdir. Ben şahsen senin hikayene pardon arkadaşının hikayesine inandım :D

@Jingim daha şaşıracağın çoook şey vardır senin kardeş.

Küçük bir kesim gibi herkes medeni olabilse ülkemiz gelişme şansını elde ederdi Avrupalıların adımlarını izlemektense kendi kararlarını alabilen bir devlet olurduk. Bir kaç kişinin Canı yandı diye katliam yapmak mı doğru? Sizlere doğru gösterilmez sizlere anlatılamaz ogretilemez
Sizler kurulmuşsunuz. Geçen gün bir arkadaşımın başına geleni anlatayım. Sokakta bir çocuk görmüş köpeğe sopa ile vuruyor. Dur demiş ne yapıyorsun sen. Çocuk başlamış hemen ağlamaya abla ne olur kızma bana bi adam 1000 TL verdi bunu yapmam için demiş. Olayın boyutunu gündemi yapmaya çalıştıkları şeyi siz tahmin edin artık
1000TL iyi para bir çocuk için. 30 günde 30k eder. asgari ücretten iyi valla. kılçıksız.

• Beğen
Tepkiler: Jingim
@P1n0ky0 iste sonra neden fakirlik yaşıyoruz zengin ülkemizde. Nerelere ne boş şeylere ne paralar dönüyor bir anlasanız...

(link)
Ulan bu Tunahan denen hayvan düşmanı çocuğa bakın hele. Köpeklerin doğası saldırmak parçalamak. Beyni yok ki işte bu çocuğun gitmiş köpek varken sokakta oyun oynuyor. Köpek niye bana saldırmadı bu çocuğa saldırdı mesela? Kime saldıracağını biliyor köpek de. Eeee öyle makine gibi yaşarsan köpek de seni parçalar, böyle hastanede zırlar zırlar durursun. Köpekle yaşamayı öğreneceksin Tunahan yoksa sen daha çok ağlarsın böyle.

Nasıl ajan kardeş gözlükleri attım olmuş mu böyle?

@Jingim pek bu şekilde olduğu söylenemez ama öğrenmenin yolları her kişiye göre farklılık gösterir. Deneyimleyerek öğrenmekten kaçınmayın tunahan korkuyorsa yaklasmamali yanında ebeveynli ile yaklasmalı. Bakınız youtube da bununla ilgili un yapmış birisi bile var her saldırgan köpeğin kafesine giriyor ona nasıl bir enerjiyle yaklaştığını anlatıyor. Şimdiye kadar hiç bir saldırgan köpekte onu yaralamadi veya ısırmadı. Aynısını yapmalıyız demiyorum ama araştırmak öğrenmek isteyen için bir sürü yöntemi ve yolu var diyorum

Evet Tunahan gözlük taktığı için parçalanarak öğrenmiş bi daha köpeklere yanaşmaz. Burada ki köpeklerin toplanmasını savunan 3 5 çakalı da bu can dostlarımız parçalarsa onlar da öğrenir. Böylece problem kalmaz.

Geri