Scudo Sports

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Sokakta sahipsiz hayvan olmaz/olamaz.
Bugün başlansa her şey optimum gitse dahi Türkiye'nin çok uzun yıllar bu sorunla mücadele etmesi gerekecek.
Herkes kendisine havlayan köpek gruplarını idare etmek ve yönetmeyi bilmek zorunda değil.
Köpeklerden kaçarken onlarca, özellikle, çocuk yaş grubu sakat kaldı veya öldüler.
Sonrasında yaşanan stres ve kaygı bozukluklarını saymıyorum.
Köy, mezra yollarına atılmış onlarca sürü köpek vahşi doğayla temas ediyor ve bu sayede kuduz riskini de getiriyorlar.
AVM, dükkan kapılarında serilmiş yatan köpekler ve hatta kediler medeniyet, vicdan veya insanlık göstergesi değil aksine cehalet ve populizm göstergesidir benim bakış açımdan.
Güvenli sokaklar, sürüşler, doğa yürüyüşleri herkesin hakkıdır. Bu hak çok uzun yıllardır gasp edilmiş halde Türkiye'de.

Scudo
22 yılda bu siyasal dinciler neyi doğru yapmış da bunu doğru yapacaklar. Neresinden tutarsan elde kalır bu yasanın uygulaması. Nerede basiretsizlik, beceriksizlik, samimiyetsizlik var hep bunlarda.
Siz hala daha bunlara inanıyor musunuz?

Yasayı çıkaran akp ama uygulayacak olanlar belediyeler yani chp. O bahaneyi bırakın kenara. Sokakta başıboş köpek olmaz. Çene kuvvetiyle çocuğun boğazına atladımı anında öldürür. Saldırmayacağının garantisi nerede. Özelliklede zayıf gördüklerine saldırıyorlar. Çocuklara yaşlılara kadınlara. Sürü oldularmı iyice tehlike arz ediyor kimse canlı çıkamaz üç beş köpeğin içinden , bu böyle olmaz. Yabancı ülke dış işleri vatandaşlarını uyarıyor türkiyeye seyahat edecekler için başıboş köpek ile ilgili. Çağ dışılık başka bir şey değil. Köpek sevmek tamam ama bu saldırgan sürü köpekler yalnız bulduğu köpeklerede öldüresiye saldırıyor. O hayvanların sokaktaki hali içler acısı. Bu hayvan severlik değil. Belli saatlerde uyuyorlar gündüz insanlar indimi. Ama sabah erken saatlerde ve akşamları sokağa çıkılamaz vaziyette şu an.

@P1n0ky0 iste sonra neden fakirlik yaşıyoruz zengin ülkemizde. Nerelere ne boş şeylere ne paralar dönüyor bir anlasanız...
ufaktan mafyaya eleman yetiştiriyor desenize. saldırgan köpek yetiştirir gibi, saldırgan insan yetiştiriyor.

Yasayı çıkaran akp ama uygulayacak olanlar belediyeler yani chp. O bahaneyi bırakın kenara.
Al birini vur ötekine.
Ben İzmirliyim. Chp dediğin Demokrat patinin seküler hali, çok da farklı görmeyin. Düzenin partisi anlayacağın.

Evinizde hangi TV kanallarını izliyorsunuz ? Yönetim tarafından satın alınan kanalları mı? Siz kulaktan dolma bilgiler ile otomatik yaşamaya şüphe etmeden yaşamaya devam ettiğiniz sürece hiç bir şey düzelmez daha da yazmayacağım tepkimi burada değil yapılan eylemlerde göstereceğim

Evinizde hangi TV kanallarını izliyorsunuz ? Yönetim tarafından satın alınan kanalları mı? Siz kulaktan dolma bilgiler ile otomatik yaşamaya şüphe etmeden yaşamaya devam ettiğiniz sürece hiç bir şey düzelmez daha da yazmayacağım tepkimi burada değil yapılan eylemlerde göstereceğim
Hangi kanalları izlemeyiz evimizde
(link)

Ha bir de benim karşıma mesela böyle şeyler çıkıyor. Bu bisikletli iyiki kafasını parçalamış bi daha köpek olan bölgede nasıl sürülür öğrenmeden sokağa çıkmaz. Biraz empati yapar kendini geliştirir umarım.

Son düzenleme:
Biktim bu ajann'in sacmalamasindan. Burada gelene gecene cok guzel saldiran sokak kopekleri var. Gelsin onu youtube canli yayininda kopeklere parcalatayim. Paticanlar nasilmis hep beraber izleyelim.

Maalesef bisikletli bir kişiyi kaybetmişiz , köpek saldırısından dolayı.

Nazilli’ye bağlı İsabeyli Mahallesi’nde gece saatlerinde Dallıca’dan İsabeyli yönüne doğru seyreden bisiklet sürücüsü Furkan Berk Ş. (24), Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nden geçtiği sırada bir anda tarladan çıkan başıboş köpeğin saldırısına uğradı.

Köpekten kaçmak için yola fırlayan talihsiz gence motosikletli kurye çarptı.

Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Furkan Berk Ş.'nin durumu ağır.

(link)

@SlowButProud haziri var kardeş ben çektim yükledim kanala görmek istersen gir bak saldırgan sürelerin arasından nasıl geçiliyor kaç tane denk geliyor boş yapmıyoruz biz sizin gibi. Sıkıntı yok orayada gelirim Türkiye genelinde 1900 km yol yaptım amacım zaten her yeri görebilmek mutlaka gelirim ✌️
Aydında ki olay için Allah'tan yakınlarına sabır dilerim baş sağlığı dilerim. Konuyu neden diğer haber ajansları ele almamış merak ettirdi ve google a yazınca ilk çıkan başlıklar başkanlık haberleri ve x.com da popüler olan başlıklar çıkıyor. Hani diyorsunuz ya yapay zeka bot işleri çok gelişti bu aralar diye ondan dikkatimi çekti benimde

Maalesef bisikletli bir kişiyi kaybetmişiz , köpek saldırısından dolayı.

Nazilli’ye bağlı İsabeyli Mahallesi’nde gece saatlerinde Dallıca’dan İsabeyli yönüne doğru seyreden bisiklet sürücüsü Furkan Berk Ş. (24), Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nden geçtiği sırada bir anda tarladan çıkan başıboş köpeğin saldırısına uğradı.

Köpekten kaçmak için yola fırlayan talihsiz gence motosikletli kurye çarptı.

Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Furkan Berk Ş.'nin durumu ağır.

(link)
Bu çocuğun hayatını kaybetmesine senin gibiler sebep oldu farkındasın değil mi @ajann 🤬

@SlowButProud ben bir çok şeyin farkındayım ama sen değilsin sorun orada anlatılanları anlamak yerine sadece kendi kurulduğuna inanıyorsun. Devletin yaptığı sorumsuzluk yüzünden köpekler çoğaldı benim yüzümden değil. Beslemek için alipta bir esya misali sokağa atanlar yüzünden oldu. Benim yüzümden değil. Şimdi onların cezasını o masum canlar ödemek zorunda değil her iki taraf içinde. O çocuğun başına gelende devletin eksik yonetimini değilde beni suçlu görürsen biz hiç bir zaman ileriye gidemeyiz hep gerici olduğu yerde sayan ve diğer ülkeler böyle yapmış bizde böyle yapalım diyen bir memleket oluruz. Akıl var fikir var sorunun çıktığı yer belliyken bir masum canı savunan insanı suçlu görmekte ne bileyim kimlerle konuştuğumu hatırlatıyor bana ve sessizliğe çekiliyorum artık. O saldıran köpeği saldırdı olarak görmen bile yanlış O saldırmıyor bölgesini koruyor havliyor hareket halinde ki herseye doğası bu madem ihmal edildi bu kadar yayıldı O zaman artık bunu bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Yollarda dikkati bırakmadan ilerlemeliyiz buradan ders çıkarmalıyız can değil
Ayrıca farketmediginiz bir noktada köpek değil kurye öldürüyor çarpan o. Neden bir bisikeltliyi gördüğü halde korna çalmadan ses yapmadan hızlıca yanından geçmenin peşinde?

Son düzenleme:
@SlowButProud ben bir çok şeyin farkındayım ama sen değilsin sorun orada anlatılanları anlamak yerine sadece kendi kurulduğuna inanıyorsun. Devletin yaptığı sorumsuzluk yüzünden köpekler çoğaldı benim yüzümden değil. Beslemek için alipta bir esya misali sokağa atanlar yüzünden oldu. Benim yüzümden değil. Şimdi onların cezasını o masum canlar ödemek zorunda değil her iki taraf içinde. O çocuğun başına gelende devletin eksik yonetimini değilde beni suçlu görürsen biz hiç bir zaman ileriye gidemeyiz hep gerici olduğu yerde sayan ve diğer ülkeler böyle yapmış bizde böyle yapalım diyen bir memleket oluruz. Akıl var fikir var sorunun çıktığı yer belliyken bir masum canı savunan insanı suçlu görmekte ne bileyim kimlerle konuştuğumu hatırlatıyor bana ve sessizliğe çekiliyorum artık. O saldıran köpeği saldırdı olarak görmen bile yanlış O saldırmıyor bölgesini koruyor havliyor hareket halinde ki herseye doğası bu madem ihmal edildi bu kadar yayıldı O zaman artık bunu bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Yollarda dikkati bırakmadan ilerlemeliyiz buradan ders çıkarmalıyız can değil
Ayrıca farketmediginiz bir noktada köpek değil kurye öldürüyor çarpan o. Neden bir bisikeltliyi gördüğü halde korna çalmadan ses yapmadan hızlıca yanından geçmenin peşinde?
1. Köpek nüfusu sokağa atılan sahipli köpekler yüzünden artmadı. Köpekleri elle besleye besleye ölmesine müsaade etmediniz. Kendinizi tatmin edeceksiniz diye her yeri et mama yaptınız. Doğada köpek gibi elle beslenen kaç hayvan var? Burada sorunlu ve sorun yaratan tayfa sözde hayvanseverler.
2.Şehrin ortasında köpeğin bölgesi olamaz. Orman değil orası. İnsanın yaşam alanı. Zaten köpeklerle ilgili sorun tam olarak burada sen insanın yaşam alanından çalıyorsun ama köpeğe dokunumlasın istiyorsun.
3.Videoyu izleyip ölümün sorumlusu olarak kuryeyi görmek ancak senin karakterinde bir arkadaşa yaraşırdı. Ayrıca videodan korna çalıp çalmadığını anlayamazsın yine bir tarafından sallıyorsun. Kaldı ki bisikletli korkup motorun önüne atlıyor çünkü saldıran bir KÖPEK var. Motor kullanan arkadaşın yapabileceği bir şey yok burada. Senin odaklandığın tek şey köpek savunmak sonra gelip burada millete at gözlüğünü çıkar, beynini kullan, makine olma falan diyorsun. Bomboş bir insansın .

Sessizliğe çekilmeni şiddetle destekliyorum.

Sana soylemek istedigim cok sey var ama hakaret davalari ile ugrasmak istemiyorum 🤬

• Beğen
Tepkiler: Plsty
Boş yapmayın özet olarak her canlı yaşamayı hakkediyor. Canı veren sen değilsin ne hakla uyutulmasini uygun gorebilirsin ? Havlamaları korkutup sorunlara yol açtığı için ırkın toplu katliamı tamamen cahilliktir. Sen mi verdin ona canı ? Çoğaldıkça çogalacaklar birlikte yaşamayı öğreneceğiz. İnsanlarda gereğinden fazla çoğaldı dunya yasanmaz hale geldi toplu insan katliamı mı olacak ? Karettalarda arada saldırıyor sonuçta bizim gittiğimiz koylarda oluyor bu da o zaman bütün denizde ki karettalari uyutalım? Yaşadığınız dünyaya adapte olun dünya size adapte olmaz! Sende ölümlü canlısın o da her canlı kendi eceli ile ölmeli bir başka canlının seçimi yüzünden değil.
Kisirlastirilsaydi zamanında olmazdı bu sorun. Bu sorunun oluşmasını sağlayanlara kin göster canlıyı korumaya çalışan medeni kararlara karşı değil
@SlowButProud kendini özgür hissedemediğin için istediğin gibi konuşamıyorsun değil mi ?ne günlere geldik
hayvanları eşya gibi gören vicdansız bir kesimsiniz. Barınaklara uygun şartlarda bakılmak üzere toplatilmasindansa hepsinin ölmesini uygun gören düşüncesizlersiniz

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: zıpkıncı
Boş yapmayın özet olarak her canlı yaşamayı hakkediyor. Canı veren sen değilsin ne hakla uyutulmasini uygun gorebilirsin ? Havlamaları korkutup sorunlara yol açtığı için ırkın toplu katliamı tamamen cahilliktir. Sen mi verdin ona canı ? Çoğaldıkça çogalacaklar birlikte yaşamayı öğreneceğiz. İnsanlarda gereğinden fazla çoğaldı dunya yasanmaz hale geldi toplu insan katliamı mı olacak ? Karettalarda arada saldırıyor sonuçta bizim gittiğimiz koylarda oluyor bu da o zaman bütün denizde ki karettalari uyutalım? Yaşadığınız dünyaya adapte olun dünya size adapte olmaz! Sende ölümlü canlısın o da her canlı kendi eceli ile ölmeli bir başka canlının seçimi yüzünden değil.
Kisirlastirilsaydi zamanında olmazdı bu sorun. Bu sorunun oluşmasını sağlayanlara kin göster canlıyı korumaya çalışan medeni kararlara karşı değil
@SlowButProud kendini özgür hissedemediğin için istediğin gibi konuşamıyorsun değil mi ?ne günlere geldik
Hala kendini akıllı, vicdanlı falan sanıyorsun ama burada boş yapan biri varsa o da sensin. Bir de hala örnek veriyor millete, karetta diyor. Yok tırtıl...Elma ile armut kıyası yapmaktan bıkmadı herif.

"Her canlı kendi eceli ile ölmeli bir başka canlının seçimi yüzünden değil." Vicdansız aşağılık herif... Bak bu çocuk kendi mi seçmiş bu hale gelmeyi?? Senin olmayan vicdanına… köpek seviyormuş…. Senin gibilere laf anlatmaya çalışanda kabahat zaten sizi bi temiz dövmek lazım ki anlayasanız...

Dosyalar

• IMG_5211.jpeg
    IMG_5211.jpeg
    47,5 KB · Okunma: 32
  • IMG_5210.jpeg
    IMG_5210.jpeg
    58,9 KB · Okunma: 32
@Jingim anca kaba kuvvetten anladığınız zaten en baştan ve savunduğunuz konudan belli tam cahil işi işte. Hayvan saldırdı diye toplu katliam yapılmaz sen anlama ama bu doğru değil. Önlem alınmadığı sürece hayatta bin bir türlü ölüm sebebi var onlardan birini toplu katliam ile ortadan kaldırmak ölümsüzlüğü getirecek değil. Burada ki tek boş yapanı benim olduğumu sanman normal çünkü burada ne kadar kişi varsa hepsi köpekten korkuyor ve toplanmasını istiyor. Konuşmaya doğruyu söylemeye bir cesareti olan kişi aranızda tek kalan kişi olduğum için beni boş sanman normal ama yıl 2024 hala toplu katliamı savunan tek cahil kesim sizlersiniz
Kafasına direk düşerek ölen insanlar içinde kaldırım etrafı tüm direkler toplatilsin...devamını söylemek istemedim

• Beğen
Tepkiler: zıpkıncı
@Jingim anca kaba kuvvetten anladığınız zaten en baştan ve savunduğunuz konudan belli tam cahil işi işte. Hayvan saldırdı diye toplu katliam yapılmaz sen anlama ama bu doğru değil. Önlem alınmadığı sürece hayatta bin bir türlü ölüm sebebi var onlardan birini toplu katliam ile ortadan kaldırmak ölümsüzlüğü getirecek değil. Burada ki tek boş yapanı benim olduğumu sanman normal çünkü burada ne kadar kişi varsa hepsi köpekten korkuyor ve toplanmasını istiyor. Konuşmaya doğruyu söylemeye bir cesareti olan kişi aranızda tek kalan kişi olduğum için beni boş sanman normal ama yıl 2024 hala toplu katliamı savunan tek cahil kesim sizlersiniz
Kafasına direk düşerek ölen insanlar içinde kaldırım etrafı tüm direkler toplatilsin...devamını söylemek istemedim
Hala papağan gibi aynı şeyleri yazıyorsun okumuyorsun bile dediğim şeyleri. Kim sana toplu katliyam dedi. Yine sallıyorsun bi tarafından. Aklında bir profil var sana cevap veren herkesi katliamcı yapıyorsun. Kim sana köpeklerin tamamı ölecek katliyam yapılacak dedi? Kimse. Nereden çıkarıp söylüyorsun bunu? ....

Ne bu devletin tüm köpekleri besleyecek gücü var ne de hepsini katledecek. Böyle bir insan gücü de yok zaten sana tüm köpekler ölsün diyen de yok. Sen yine bi tarafından uyduruyorsun...Gerçekten sana beyin diliyorum çünkü okuma anlama problemin var senin.

Demiyim diyorum da bir gün çoluğun çocuğun şu hale gelirse o gün anlarsın köpek mi insan mı değerli.

Geri