Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıma gelen ilginç hastalık

A

Anonim

Silinmiş hesap
Öncelikle herkese merhabalar. Gectigimiz gunlerde, mart ayinda basima gelen olay artmaya basladi. Disarda iken once karin agrisi sonra afedersiniz acil wc ihtiyaci oluyor. 4-5 gundur boyleyim ve disari cikamiyorum. Arkadaslar sosyal hayatim bitmis bulunmakta, hafta ici en erken vakitte doktora gidicem.

Bu yaziyi buraya yazmamdaki amac, daha once bu hastaliga yakalanan ya da doktor olup bilgisi olan ya da "kayninda" :) da olan var mi? Bunu ogrenmek istedim, sosyal hayat sifirlandigi gibi bisiklet de sifirlandi, bir bilgisi olan var mi bu hastalikla ilgili? Cok müşkül durumdayim:(
 
Scudo
Tanım ishale uyuyor ama bu kadar uzun sürmesi garip olurdu yada sizi bu hale getiren şeyi (musluk suyu vs) düzenli olarak kullanıyorsunuz. Burdan bu kadar yardımcı olabildim en iyisi, hatta tek seçenek bi doktora gidin :)
 
@Fatih Koçak
Fatih beycigim doktora zaten gidicem:) yasayan eden varsa diye merak ediyorum, bu arada musluk suyu falan hic kullanmam ve sagligima da dikkat ederek beslenirim, cok sacma seyler yemem, ibs denen bir hastalik var belirtiler ona uyuyor hatta o diyebilirim onun da tedavisi yok belli bir tedavisi yok yani, hep boyle ilginc seyler bana denk geliyor efendim:)
 
ben yaşadım bu durumu, mide enfeksiyonu geçiriyormuşum. bende midenin az üstünde bir ağrı oluyordu, 5 dkkada bir tuvalete çıkıyordum, 3 ilaçla uğurladılar beni. eğer ağrın fazla değilse probiyotik tozlardan kullan. muhtemelen bağırsaklarda parazit var
 
@Ruhpastası
Hocam Aile doktoruna mi gittiniz laboratuvar test falan ugrastiniz mi? Mide de agri var ama az.
 
Ben de oluyordu bir ara ama sizin ki kadar şiddetli değildi. Araştırdığıma göre bağırsak iltihabı olabilirmiş ama tam emin değilim. Genelde kendiliğinden geçiyormuş nadiren de olsa kronik hale gelebilirmiş. Ben yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Unlu mamüllerden ve şekerli gıdalardan uzak durup sağlıklı beslendiğimde bu rahatsızlık olmuyor.
 
@İbrahim YÜCEDAĞ
Bende yag ve seker yemeyince iyi hissediyordum bugun o kurali bozdum ve eve kendimi zor attim o yuzden yazdim buraya aslinda yazmayacaktim, ama insan korkuyor, kronik mronik aman aman:)
 
@kutlucan evet analizler yapıldı, gaitadan herşeyi buldular. bendeki ağrı çok kötüydü, kendi kendine geçer diye bekledim ama dayanamadım. özelden hallettim. doktora ne sebep oldu diye sordum ama cevap net değildi. yediğin içtiğine dikkat et dedi. tam olarak neyden enfeksiyon kapıldığı bilinmiyor diyor.
 
@kutlucan mart ayindan beri suregelen bir durumsa bazi kronik hastaliklarin belirtisi olabilir,, seker, çölyak, barsak enfeksiyonu gibi hastaliklarin belirtisi olabilir..ihmal etmemek lazim..
 
Merhaba geçmiş olsun.doktora gitmeden kendinize internetten okuduklarınızla teşhis koyup evham yapmayın.gidin acile merakınız da geçsin.
 
@sefaimanci acil servisi toplum olarak duzgun kullanmaliyiz..arkadasimizin evvelden beri gelen cesitli sikayetleri mevcut oldugu icin uzman doktorlara gitmesi dogru olur..acil serviste teshis konulamaz..sadece belirtilere yonelik tedavi uygulanir..buda kisa vadedeki sikayetlerini yatistirir okadar..
 
  • Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
@sefaimanci saglikta internet cozum degil tabiki:)
@Ismaildmr mart ayindan beri degil hatta mart ayinda yasadigim olay da tam suanki durum degil, sadece son 4-5 gundur bu durum mevcut, evet doktora gidicem herhangi kronik hastalik olcagini sanmiyorum yas 19 ama tabi belli olmaz bir doktora gorunucem dediginiz gibi hocam, sagolun ilgilendiniz:)
 
@kutlucan 4,5 gunluk sikayetler genelde gastroenterit denilen kisa sureligine gelisen barsak enfeksiyonu belirtisidir..kesin teshis hastane sartlarinda olacaktir..gecmis olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: sefaimanci
Burda yazmakla meşgul olacağına git acile yaptır gaita testi kurtul be kardeşim :) olmadı bez bağla, sosyal hayatına faydası olmaz ama bisiklete rahat binersin. Jelli tayt gibi olur.
 
@kutlucan

Bende aynı hastalıkla cebelleşiyorum. 2 yılı geçti sanırım artık hastalık gibi gelmiyor kendimi aşmış durumdayım :) doktora gittim tahlil yaptı her şey normal çıktı sonra psikolojiktir dedi ve hiç bir şey yapmadı tedavisini bulursan bana da haber ver he bulamazsın filan çok dert etme alışıyorsun bir yerden sonra :booo:
 
CvAPrTPXgAAsjY9.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Berk Ersin
Yıllardır reflü ve gastrit hastalığı ile uğraşıyorum çok uzun süre ilaç kullandım bir ara doğal çözümleri denedim,şimdide kum döküyorum(böyle bir acı yok!!!) geçen gittim kan tahlili,idrar tahlili,röntgen derken a-z ye baktılar ilaçlar verildi zaten bağırsaklarda tembellikde var şimdide gazdan ölüyorum :(bakalım ne olacak ilaçlar bitince tekrar kontrol olacağım sağlık kısaca tek gerçek yoksa geri kalan herşey boş.süt ve benzeri ürünler hemen ishal ediyor beni o yüzden çok az tüketiyorum.
 
Doktora gidin tuvaletinizin aniden geldikten sonra nasıl çıktığı ne renk çıktığından tutun. Mide be bağırsakların önce invazif olmayan sonrada daha derinlemesine kontrolünü yapacaklardır. Gastro ya gittikten sonra belki sizi endokrinolojiye yönlendirirler onlar yönlendirmezse siz gidin tiroid, pankreas, böbreküstü bezleri ve beyin tarafından salgılanan hormonlarınıza baktırın. Geçmiş olsun.
 
@kutlucan Bağırsak paraziti varsa kabak çekirdeği iyi gelir diye duymuştum fazla yemeden biraz dene belki iyi gelir geçmiş olsun.
 
Geri