Scudo Sports

Basınç kaybı ve basınç kontrolü

UtkuSener

Forum Demirbaşı
Tepki
652
Bisiklet
Trek
merhaba arkadaşlar

şehir bisikleti kullanıyorum lastiklerim schwalbe road cruiser 28x1.40 lastik basıncı max 4.5 bar - 65 psi ben 60psi ile haftada 100km den fazla kullanıyorum. kullanım alanım %99 asfalt veya düz sert yüzeyler

kalan %1 i şu şekilde anlatayım bozuk sayılabilecek sert zeminler (deforme olmuş asfalt veya beton yollar) ve kaldırımlar, bisiklet toprağa dokunmuyor bile,

5-6 günlük arayla aynı benzinlikte aynı pompa ile lastiklerimi şişiriyorum 5-6 günde 60 psi dan 45-47psi arası değerlere düşüyor. pompayı ilk taktığım anda kaybettiğim basınç olabilir diye düşünüyorum ama 60 psi basınca yolda gidişinde bariz fark hissediyorum yani haftada 15 psi kadar basınç kaybım oluyor

sizlerin bu konudaki tecrübe ve önerileriniz nedir?

Scudo
Lastiğinizde hissedilir derecede basınç kaybı varsa temel olarak iki nedeni vardır:
1)İç lastiğinizde iğne deliği kadar küçük bir delik vardır.
2)iç lastik subabı arızalanmak üzeredir.
Yukarıdaki iki arızayı ancak dış ve iç lastik sökülüp,iç lastik su dolu kovanın içerisine batırılıp,hem patlaklara hemde subaba bakılır.
Eğer ki kovanın içerisine iç lastiği batırdığınızda kabarcıklar çıkmıyorsa sorun yoktur,kabarcıklar varsa iç lastiğin o kesimi ve/veya subap arızalıdır.
Bu arada kovanın içerisine iç lastiği batırdğınızda;iç lastiğin dışarıda olan kısımlarını da elinizle sıkarsanız,iç lastiğin suda olan kesimleri basınca maruz kalacağından patlakları daha kolay bulursunuz.

Geri