Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Basınçlı yıkamadan önce 25 kere düşünün...

@Ali Burak T.
Tamponunun boyası kalkmayan hyundai görmedim daha. Demek ki, onlar da bu boyadan kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Scudo
@Yunus M.
eski kasaları bilmiyorum ancak 2007den sonrakilerde kesin olarak var bahsettiğim yakınlık 5cm gibi hatta bizim 2011 civic sunroof kenarında 1 cm2 lik alan bu yüzden kalktı

• Beğen
Tepkiler: Yunus M.
Adamlar basincli su ile elmasi, mermeri kesiyorlar ve bu cok yaygin bir teknoloji. Hassas olan, olmayan hicbir sey basicli suyla yikanmaz. Suyun cok ilginc bir gücü var.

Aracımda cam kenarlarında ki lastik filtrelerde bir sürü kesik var, hepsi de bu basınçlı yıkama makinesi yüzünden. Fark ettikten sonra yıkatırken asla bu canavarı aracıma tutturmuyorum. Aracın üzerinde ki verniği fark ettirmeden zamanla yiyip bitiriyor. Yıkamacıların kolayına geliyor o yüzden bu aleti kullanıyorlar.

Bisiklet yıkamaya gelince, çok çamurlu değil ise bütün yıkamaya karşıyım, Alın elinize iki adet bez, birini ıslatın ve bisikleti silin diğeri ile de kurulayın hepsi bu kadar.

@MuratHan
Evvelsi gün çamurlu yollarda tur yapmıştık üstüne yağmur yağıyordu. Ruble falan berbat haldeydi. O yüzden basınçlı yıkama yaptım. Yoksa dediğiniz gibi yapıyorum zaten :)

Araba veya bisiklet basincli suyla yikana bilir ama basinc 80 ile 100bar arasi olmak sartiyla. aksi taktirde 200-250 bar ile yikarsaniz yada yikatirsaniz sonuclarinada katlanmaniz gerekiyor.

Ben devamli 80-100bar arasi hem motorlarimi, hem arabalarimi hemde bisikletlerimi yikarim ve senelerdirde hic bir zararini görmedim, hatta bisikletimi yikarken videom bile var ve forumda konu olarak acmistim.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Eğer yeterli basınç olursa basınçlı sı ile kafa bile kesersiniz.
Yük gemilerinin ambarlarını yıkamak için basınnçlı su kullanılır. Hatta gemicilikte boya KAZIMAK için bu suya kum da karıştırılır
Ancak çok aşınma yarattığı için ve daha güçül makineler bulunabildiği için kum nadiren kullanılıyor. Su basıncı ile geminin ambarını yıkar sonra taze su ile bir geçer en son kurumaya bırakırsınız.
SU deyip geçmemek laızm, Mutlaka bir şeyle yıkayacağım diyosanız ve varsa BUHAR ile yıkamanız daha az verir. Bazı yıkamacılar artık arabayı daha az çizdiği için BUHARLI OTO YIKAMA hizmeti veriyor, arabanıza da daha az zarar verir bisiklete de.

Benim kişisel tavsiyem SÜNGER+SABUN ikilisi...zincirler için ise eski diş fırçası ve GAZYAĞI...
bir pazar keyfi olarak görmek lazım.
saygılarımla

Çalıştığım işletmede 12000 psi ile sadece saf su kullanılarak çelik sac bile kesiliyor.Ama araç tavanı kesimine uygun olarak 8000 psi ile kesim yapılıyor.Muazzam bir basıç var Allah muhafaza kafaya gelse kesinlikle delip geçer.Benzinliklerdeki basıçlı

• Beğen
Tepkiler: Erhan A
Çalıştığım iş yerinde araç yıkama bölümündeki basınçlı yıkama makinesinde aracımı yıkarken, yanlışlıkla yakın mesafeden kolumu sıyırdı su. Sonuç; resmen parça kopardı ve çok geç iyileşti. Hala da yanık şeklinde izi mevcut. Aman dikkat...

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Ahmet SARI Ben metal plaka keseni gördüm ama ama silis kum su karışımı püskürtüyordu :D

Geri