Scudo Sports

Başka bir bisikletçi hiç araştırmadan almışsın dedi (Sedona 721 için) ?

Ozan Bilir

Üye
Tepki
20
1.5 ay araştırdım halbuki ve aldığım fiyatın iyi olduğunu düşünüyorum(770 TL). Tabii kendi malını yüceltmek için yaptı biliyorum ama sinirimi bozdu. Söylediği bisiklette şu> (link) (Bu arada benim gördüğüm bisikletin arka vites acera vites kolları altus).

Tamam belki kötü bir bisiklet değil ama bilemiyorum birazda kafamı karıştırdı bilmem yurt dışından geliyormuş Sedona Türk markasıymış yurt dışında satılmıyormuş falan fistan. Tekerlekleri kötüymüş, arka vites giriş modeliymiş falanda filan.

Birde sizin düşüncelerinizi alayım merak ettim.

Scudo
Böyle satıcılaran nefret etmişimdir. İnan bana bunları demeye başladığı an "hayırlı işler" der ve giderdim. Üçkağıtçı ağzıyla konuşanlar bunlar. Tamam gösterdiği bisiklet iyi bisiklet. Fiyatıda iyi ama... Senin aldığın fiyatla bu bisikletin fiyatını karşılaştırıyorsa zaten amacı belli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Bilir
Fokus satan her bisikletçi bu tarz yaklaşımlarda bulunuyor. Fokus nispeten daha kaliteli olmasına rağmen piyasada az bilinen ve az tutunan bir marka bisikletçilerdede yav daha iyisini daha ucuza satıyorum millet neden başka marka alıyor piskolojisi oluştu. İçinize sinerek aldıysanız bu saatten sonra hayırlı olsun demek düşer.

Ayrıca şuda bir gerçekki Alman malı ürünler halen kaliteli olmasına rağmen uzak doğu ülkeleri alman malının popüleritesini sildi. Nerde grunding'ler telefunkenler heryerde lg samsung bilmemne elektronikte olduğu gibi tüm sektör uzak doğuya kaydı taiwanda çinde üretilen ürün kalitesiz diye birşey yok.

• Beğen
hiç takılmayın böyle şeylere... küçük şeyler bunlar:

Buyrun keyiflenin:

Aşamayacağın hiç bir yol olamaz
bunu da unutma bir kenara yaz
o ne dedi bu ne dedi diyene kadar
kaderini yaşa ya da yenisini yaz...

Focus'un işletim giderleri diğer firmalara gore daha az. Az ama nitelikli personeli var. Bu sebeple fiyatları alman malı bir urune gore daha düşük seviyede.

Sonuc olarak satıcının haklılık payı var bir miktar. :)

• Beğen
Satıcının haklı olmasının yanında,gayet insanı kızdırabilecek ve sinirini bozabilecek bir yaklaşımı olmuş.Kim olsa sizin hissettiklerinizi hissederdi o açıdan hak veriyorum size.

• Beğen
@Mutlu Köksal

Hocam pekala siz nasıl yaklaştınız kadro kalitesi filan mı ? Açıkçası focus diye bir marka duymuştum ama hiç Çanakkale'de olabileceği aklıma gelmemişti aslında biraz haklı sizinde dediğiniz gibi ama böyle söylemesi sinirimi bozdu :D

Focus sahibiyim. Bundan önceki bisikletim Sedona'ydı (711). Sedona'dan gayet memnundum işini gerektiği gibi görüyordu ve gerek kadrosu gerek komponentleri bana hiçbir sorun çıkarmadı. Focus'u (Lost Lagoon) da severek aldım ve keyifle kullanıyorum o da kendinden beklen görevi yerine getiriyor. Benim edindiğim deneyim ile söyleyebileceğim farklı tür kategorilerde olsalarda bisikletlerimin ikisi de bana göre kaliteli/ydi. :)

• Beğen
@Tuncay Üner

kusura bakmayın ama girişte de gelişmede de sonuçta da müşteri daima haklıdır :in:

• Beğen
@Erdinç ALTINÇEKİÇ

Haklidir veya degildir. Benim umrumda degil, yani en azindan kendim icin dusunuyorum. Hakli olmaktansa akilli davranmayi tercih ederim. Boylelikle "ahanda burada ben hakliyim" diyebilecegim bir durumla karsilasmazdim. Ne foruma baslik acma ihtiyaci hissederdim nede bana denilenleri ciddiye alirdim. :)

Geri