Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başkent Granfondo - 24-25 Ağustos 2024

Biz haklıyız ! Bu kesin.Kimse buna itiraz etmemeli.Çünkü yarışma ücreti dışında bir çok gider varken ve biz sporcular Türkiye nin her yerinden bu ile gelerek reklamını da yaparken alınan bu ücretler yüksek! Bu net. Bunu kırmak lazım.Gençlik Spor Bakanlığının bu ve bunun gibi diğer yarışları incelemesi gerekmektedir.Eğer kampanya gerekli sayıya ulaşırsa Bakanlığı da göndeririz.Birilerinin tekelinden kurtarılmalı bu yarışlar....

Siz Samsun GF için çaba sarf ettiniz. Ben de Eskişehir'de Türkiye Şampiyonasında. Ne kadar zor işler olduğunu biliyorsunuz. Biz bu işle uğraşırken bisiklete sporuna olan tutkumuz için, bu sporsun genele yayılması ve fayda sağlaması için yapıyoruz. Organizasyon firma ise para kazanmak için. Serbest piyasa ekonomisinde fiyatı tüketici belirler. Fiyat istenilen kazancı karşılamıyorsa da firma da bu işe girmez. Fiyatı tüketici belirler diyoruz da Bursa'ya yüzlerce kişi katıldı. Ben organizasyon firması olsam Bursa'ya katıldılar Ankara'ya da katılırlar der basarım fiyatı. Bakanlıkla vs. ile olmaz bu iş. Bakanlık en fazla şu para olacak dese, firma kurtarmıyor ben de yapmam der geçer.

Benim aklıma gelen federasyonun kendi bünyesinde fondolar yapması. Standartları az olur, tişört olmaz, hediye olmaz vs. Ama etkinlik olur, herkes faydalanabilir. Özel firmalar bu işten para kazanmak isterlerse de daha premium fondolar yaparlar. Onun da alıcısı çıkar.

Scudo
Strava'dan rotayı (uzun) incelediğimiz de start noktasının 900 m yükseltiden başladığını görüyoruz.
Eğim olarak da bir noktada en fazla %9'u görüyorsun sonra bir daha o kadar yükselmiyor.
Bu haliyle çok keyifli ve rekabetçi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Siz Samsun GF için çaba sarf ettiniz. Ben de Eskişehir'de Türkiye Şampiyonasında. Ne kadar zor işler olduğunu biliyorsunuz. Biz bu işle uğraşırken bisiklete sporuna olan tutkumuz için, bu sporsun genele yayılması ve fayda sağlaması için yapıyoruz. Organizasyon firma ise para kazanmak için. Serbest piyasa ekonomisinde fiyatı tüketici belirler. Fiyat istenilen kazancı karşılamıyorsa da firma da bu işe girmez. Fiyatı tüketici belirler diyoruz da Bursa'ya yüzlerce kişi katıldı. Ben organizasyon firması olsam Bursa'ya katıldılar Ankara'ya da katılırlar der basarım fiyatı. Bakanlıkla vs. ile olmaz bu iş. Bakanlık en fazla şu para olacak dese, firma kurtarmıyor ben de yapmam der geçer.

Benim aklıma gelen federasyonun kendi bünyesinde fondolar yapması. Standartları az olur, tişört olmaz, hediye olmaz vs. Ama etkinlik olur, herkes faydalanabilir. Özel firmalar bu işten para kazanmak isterlerse de daha premium fondolar yaparlar. Onun da alıcısı çıkar.
Bursa da ki organizasyonu Samkon yaptı.Paraya pula ihtiyacı olmayan bir kuruluş.Bu kuruluşun önünü Samsunlu oldukları halde kestiler.Adamlar yeterki sporcular yarışsın istiyorlar.Samskon yaptığı bu yarış için Bursa valiliği ve gençlik spordan parasal destek alarak girdiler.Tabiki kendileri de verdi.Organizasyonu özel bir firma olan ….. şirketine vererek işte çip olayı , yarış güzergahının işaretlenmesi , sporcuların yemeği ,expo alanının kurulması vs gibi işleri yapmalarını istediler.Onlar bunun için afaki paralar istiyorlar bunu biliyorum çünkü elimde hesap cetveli var.Şimdi şuna geleyim, bu gibi büyük organizasyonlar büyük kuruluşlar tarafından çok rahat finanse ediliyor.Sporculardan toplanan para bu hammaliye görülen işler için organizatöre veriliyor bir kısmı da federasyona gidiyor.Biri çıkıp benim gibi Samsun da olayı deşerse Vali de evet bu fiyat çok hatta hiç almayalım derse bu firmalar geri adım atar.Biz olmasak zaten bu firmalarda olmaz.Herkesin tepkisi çok önemli.Büyük şehir belediyelerine çok iş düşüyor bu konuda.Cüzzi rakamlarla bu işer çok rahat olur ben canlı şahidiyim.Ama tabi bunun için sponsor desteği şart.Bölgenideki osb ler ve diğer kuruluşlar yardım ettiği sürece hem şehir tanıtımı olur hem kendi reklamları olur hemde sporcular için güzel yarışlar olur. Saygılar .

Çok mantıklı ama neden yapılmaz ? Çünkü çok mantıklı. Bunu, bu şekilde düşünmesi gereken makamların akıl, mantık ya da pozitif ilimler ile uzaktan yakından ilgisi yok. 3-4 yıl önceye kadar, özel teşebbüs granfondo yarışları fedarasyonun dikkatini çekmeye başladı. Tabi bu dikkat kesilmenin sebebi spor ya da sporcu değil, henüz kendilerinin pay almadığı bir pastanın varlığıydı. Hemen bir genelge ile, düzenlenecek granfondo yarışları için bir takvim oluşturmaya ve katılacak her sporcu için, bisiklet federasyonu katılım payı alınmasına karar verdiler. Organizatör firmalar da, bu payı katılım ücretlerine ekledi. Yanlış hatırlamıyorsam, o zamanlar ortalama fondo katılım ücreti 300 lira civarlarıdayken fedarasyon, sporcu başına 50 TL alıyordu organizasyondan. Kabaca %15 diyebiliriz.

Biz de düzenleyelim, bu sporu daha uygun fiyatlar ile yaygınlaştıralım, gerekirse bölgesele de girelim, gençleri özendirelim gibi pozitif hedeflere yürümek yerine, hazırda yapanlar var, hatta iyi para verip katılanlar da var, neden birazına da biz çökmeyelim şeklinde düşünen insanlar makam sahibi güzel ülkemde.

... hazırda yapanlar var, hatta iyi para verip katılanlar da var, neden birazına da biz çökmeyelim şeklinde düşünen insanlar makam sahibi güzel ülkemde.

Ülkede birçok kurum bu şekilde düşünüp elini taşın altına koymuyor.
Bknz. Vergi sistemi (ötv, kdv zart zurt vergisi ..)

adana kozanda son iki senedir yol yarışı düzenledik. geçen sene kadir kelleci, gökhan uzuntaş, muhammed erkan gibi önemli isimlerde geldi. forumdan, sosyal medyadan bol bol duyuru da yapmıştık. yarış tamamen ücretsiz, dışardan gelenlere yurtta konaklama, dereceye girenlere para ödülü verdik. kozan bisiklet olarak belediye başkanını, kaymakamı neredeyse her hafta tabiri caizse kafalarını şişirdik. yarış yapalım, para ödülü verelim, ücretsiz olsun vs.. ilçe spor müdürü de bizimle beraberdi. redbull, arbella makarna ve yerel marketlerden içecek desteği aldık. bu işler baya zor. uğraşmak lazım. bu sene de düzenlemek istiyoruz ama hem belediye başkanı değişti, hem de biz bürokrasiden yıldık.. halı saha turnuvası, tenis turnuvası, basket, voleybol fln bunları düzenlemek kolay ama yol yarışı mesele yaa. yol kapatmak, polis, jandarma, zabıta ile koordine olmak.. besin istasyonu, sporcu zaman takibi vs .. belki mtb parkuru düzenleriz.

ben kendi adıma işi düzgün yapan firmalara para vermeye hazırım argeus, 78 event, mooves gibi işini düzgün yapanlar var. bursa fondoda trafik ve işaretçi sorunları varmış mesela.. biz burada firmaları boykot edeceğimize federasyonu boykot edelim, herkes gitsin il/ilçe spor müdürüne kaymakama isteklerini dile getirsin. ağlamayana meme yok. samsunda @TeamO2.cc arkadaşımız uğraşmasa olmazdı mesela..

genelleme yapmak istemiyorum ama herkes bişiyler olsun istiyor ama şurada yazmaktan öteye geçemiyor işler..

firmalar/şirketler böyle bir talep olduğunu görüyor onlarda kar yapmak istiyor, bu işlere giriyorlar. youtube da argeus firmasının sahibi aydın ayhan güney in asla durma ile yaptığı podcasti izlemenizi tavsiye ederim.

bu işler çok konuşuldu edildi zamanında velotürk özelinde de konuşuldu ... hala konuşuluyor değişen bişi yok..
ben kendi adıma mücadele ediyorum. ufacık bir ilçede çok güzel işler yaptık. inşallah bu senede yapacağız tüm bürokrasiye rağmen

il/ilçe spor müdürleri şey diyebilirler federasyon yarışları var ücretsiz onlara girin kardeşim.. orada da masterlara yıl içinde 2/3 tane yarış oluyor :)

Tepkiler çok yerinde. Sonuna kadar haklı tepkiler bunlar. Olabildiğince yayalım ki sesimiz çıksın. Erken kayıtta 900 tl geç kayıtta 1100 dü sanırım bu fiyatlar gerçekten olması gereken fiyatlar mı? Bisiklet federasyonu ne iş yapıyor? Ülkemizde düzenlenen etkinliklere kesinlikle engel olmak yerine teşvik etmesi gerekiyor.

Granfondoların tek fiyat olması lazım bence. Hangi şehir de olduğunun bir önemi olmadan. Verdikleri tişört , çanta , enerji jeli , finisher madalyası, fotoğraf çekimi . Zaten sponsorlar vasıtasıyla alınıyor ve yaptırılıyor bu saydıklarım. Federasyon bir alt limit belirlemiş miş bunun altına olmazmış miş muş 😁Yapılan özel bir etkinlik ama zorla federasyon para alıyor onlardan izin almak gerekiyor vs.Bu ayrı bir konu ve tartışmaya oldukça açık. Neyse tepki göstermek elimizde. Ama birileri çıkacak gene parası olduğu için çat çat kayıtlarını yaptıracak. Parasal gücü olmayan bir çok insan katılamayacak. Bu yarışların amacı insanları yarıştırmak olmalı. Bu yüzden fiyatların düşük tutulması gerekir. Sponsorlar ne işe yarıyor ? Sadece yukarıda saydıklarımı vermekle olmaz. Samsun da yaptığımız baskılar yüzünden en ucuz granfondo olması ve kalacak yerin ücretsiz olarak yurtlarda sağlanması oldu. Ankara da da aynı şekilde olması lazım. Bunun için forumda bir imza kampanyası başlatabiliriz. Bilemiyorum ne kadar etkili olur ama her yerden de paylaşılırsa ve insanlar da bu duruma (özellikle sporcular) sessiz kalmazsa fiyatlar bir nebze olsun geri gelir diye düşünüyorum.
söylediklerinize katılıyorum, bilmediğim için soruyorum ne kadar isteniyor?

Katılım ve fiyat bilgileri:
30 Haziran 2024'e kadar: 900 TL
31 Temmuz 2024'e kadar: 1000 TL
18 Ağustos 2024'e kadar: 1200 TL
Öğrenci(25 Yaş Altı): 900 TL

Bu anket oylama boykot her ne diyorsak artık. Granfondolara bireysellerden çok belli başlı takımlar katılım yapıyor zaten bu ortada. Bu takımlar ile bir araya gelinse ortak bir karar alınsa ve yarış ücretleri şu ücretin üstünde olursa ortak karar olarak katılım yapmiyoruz diye açıklama yapılsa bile yeterli olur ki.. Bu takımlarida yarışa katılan herkes biliyordur🤷🏻‍♂️

Bu anket oylama boykot her ne diyorsak artık. Granfondolara bireysellerden çok belli başlı takımlar katılım yapıyor zaten bu ortada. Bu takımlar ile bir araya gelinse ortak bir karar alınsa ve yarış ücretleri şu ücretin üstünde olursa ortak karar olarak katılım yapmiyoruz diye açıklama yapılsa bile yeterli olur ki.. Bu takımlarida yarışa katılan herkes biliyordur🤷🏻‍♂️
Şuan 13 imzaya ulaşmışız 😂 demek ki herkes halinden memnun.Diyecek bir şey bulamıyorum.

Bursa da ki organizasyonu Samkon yaptı.Paraya pula ihtiyacı olmayan bir kuruluş.Bu kuruluşun önünü Samsunlu oldukları halde kestiler.Adamlar yeterki sporcular yarışsın istiyorlar.Samskon yaptığı bu yarış için Bursa valiliği ve gençlik spordan parasal destek alarak girdiler.Tabiki kendileri de verdi.Organizasyonu özel bir firma olan ….. şirketine vererek işte çip olayı , yarış güzergahının işaretlenmesi , sporcuların yemeği ,expo alanının kurulması vs gibi işleri yapmalarını istediler.Onlar bunun için afaki paralar istiyorlar bunu biliyorum çünkü elimde hesap cetveli var.Şimdi şuna geleyim, bu gibi büyük organizasyonlar büyük kuruluşlar tarafından çok rahat finanse ediliyor.Sporculardan toplanan para bu hammaliye görülen işler için organizatöre veriliyor bir kısmı da federasyona gidiyor.Biri çıkıp benim gibi Samsun da olayı deşerse Vali de evet bu fiyat çok hatta hiç almayalım derse bu firmalar geri adım atar.Biz olmasak zaten bu firmalarda olmaz.Herkesin tepkisi çok önemli.Büyük şehir belediyelerine çok iş düşüyor bu konuda.Cüzzi rakamlarla bu işer çok rahat olur ben canlı şahidiyim.Ama tabi bunun için sponsor desteği şart.Bölgenideki osb ler ve diğer kuruluşlar yardım ettiği sürece hem şehir tanıtımı olur hem kendi reklamları olur hemde sporcular için güzel yarışlar olur. Saygılar .

ismail abim samsunda yaptıklarını bizzat yakından takip ettim ve bizi çok güzel misafir ettin çok teşekkür ediyorum. Ankaradaki Federasyon il temsilcisi de senin gibi düşünce yerel külüpler ve stk lar da destek verse Ankara için maddi olarak güzel adımlar olur ben kampayayı imzaladım ve whatsapp gruplarımıza ilettim.

ismail abim samsunda yaptıklarını bizzat yakından takip ettim ve bizi çok güzel misafir ettin çok teşekkür ediyorum. Ankaradaki Federasyon il temsilcisi de senin gibi düşünce yerel külüpler ve stk lar da destek verse Ankara için maddi olarak güzel adımlar olur ben kampayayı imzaladım ve whatsapp gruplarımıza ilettim.
Rica ederim.Ben teşekkür ederim asıl geldiniz renk getirdiniz.Hayırlısı artık....

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Bir Ankaralı olarak bu seneki rotayı (kısa) çok beğendim. Ankara'nın en nezih semtlerinde, Atakule yokuşunda, Bilkent'te sürmek beni şimdiden heyecanlandırıyor. Umarım revizyona gidilmez.

Kayıt ücreti ise bana en azından tutarlı geldi, geçen ayki Akra için 950 ödemiştim, 2023 Çeşme için de 700 civarında diye aklımda kalmış. Şahsen benim için senede 1 kere olan bir etkinlik için 1000 lira ödemek abartı gelmiyor. Zaten daha önceki etkinliklerde de asıl masraf kalemi ulaşım ve konaklama tutuyordu.

Benim için şahsen önemli olan organizasyonun sorunsuz geçmesi. Eğer Bursa'da yaşanan fiyaskolar burada tekrarlanırsa ödediğim 1 kuruşa bile acırım. Umarım her şey güzel planlanır ve yarış günü kimse kendi performansından başka şikayet edecek bir konu bulamaz 😄

Kayıt ücreti ise bana en azından tutarlı geldi, geçen ayki Akra için 950 ödemiştim, 2023 Çeşme için de 700 civarında diye aklımda kalmış. Şahsen benim için senede 1 kere olan bir etkinlik için 1000 lira ödemek abartı gelmiyor. Zaten daha önceki etkinliklerde de asıl masraf kalemi ulaşım ve konaklama tutuyordu.

tamam da , senede sadece bir yarisa gitmiyoruz ki , en az 5 yarisa gidiyoruz ve bunlardan gider kalemi en dusuk sadece İstanbul oluyor cunku İstanbul'da yasiyoruz. Onun disindaki tum yarislarda ortalama 10bin TL masraf yapiyoruz , hele Antalya da 15bin TL yi bulabiliyor. bu sadece bisiklet icin organizasyonlar , bir de kosular , triatlon yarislari vs vs hesaba kattigimiz zaman , rakkamlar yillik 100bin TL ye kadar cikabiliyor. bunun altindan nasil kalkilabilir ki. sonucta bu tip etkinliklerin kar amacli degil spor amacli dusunulmesi lazim. yoksa yakinda katilabilecek kisi bulamayacak organizatorler.

Şu konuya açıklık getirelim.Granfondo ücretlerini normalleştirmeye çalışmayalım.Çünkü aramız da işi olmayan ama bu sporu yapan , öğrenci , çok az ücretlerle çalışan insanlarımız var.Her kalem çok önemli.Fiyatlar ne kadar düşük olursa insanlarında hobilerini yapması o kadar kolay olur.Hobisi ile meşgul olan beyinler daha mutlu ve sağlıklı olur.O yüzden bana göre fiyat iyi vs yazmaktansa bu fiyatları nasıl düşürebiliriz diye kafa patlatmak ve girişimlerde bulunmak gerekir.Yoksa sana uygun bana uygun katılım 300 kişi olur.Evet rakam ne olursa olsun insanlar elinden geldiğince borç harç bu yarışlar girmeye çalışıyor.Zaten sıkıntı burada başlıyor.Neden borç harç kardeşim? Organizasyonu düzenleyen firma bunu düşünmez doğal olarak. Bunu istese Büyük şehir belediyesi her türlü yata yata karşılar ! Bu ücretlerin yarısı kadar fiyat olsa tadından yenmez.Saygılar....

Genel olarak katılım ücretleri pahalı olsa da, toplam bedelde küçük bir fark yaratıyor. Organizasyon firmaları da bunun gayet farkında. Ben 600 km uzakta bulunan bir fondoya katılım sağladığımda yol, yakıt, konaklama, yeme-içme, ufak tefek alışveriş derken 10.000'lik oluyorum. Farzı misal organizasyon beni bedava yarıştırdı diyelim. O zaman da 9.000'lik olurum. Değişen çok bir şey yok. Genel pahalılık ve günlük ihtiyaçların tutarları mantık seviyesinden o kadar uzaklaştı ki, beni en az rahatsız eden kalem katılım ücretleri artık. Yoksa ben de geri kalan her şeye 3000 harcadıktan sonra, katılım ücretine bozulmayı çok isterdim. Yönetenler sağ olsun.

Ankara ya gitmeyi çok istiyorum. Yanıma en az 2 kişi daha bulursam kendi aracım ile masrafları bölüşüp gidebilirim. Tek başıma gidersem başka bir yarışa katılamam.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Ankara ya gitmeyi çok istiyorum. Yanıma en az 2 kişi daha bulursam kendi aracım ile masrafları bölüşüp gidebilirim. Tek başıma gidersem başka bir yarışa katılamam.
Katılımcı listesi oluştur.Sonra Gençlik Spor İl Müdürüne gidin.Servis isteyin.Sağlayabilir ! Kaymakama gidin yardımcı olabilir ! Şundan söylüyorum daha önce biz bu gibi durumlarda yardım aldık.Eski Atakum Kaymakamımız öğrenciler için servi sağlamıştı.Çocukları eşim ve iki arkadaşı yarışa götürdüler getirdiler.Şansınızı deneyin.Anlatın durumları.

Geri