Scudo Sports

Başlangıç bisikleti olarak katlanır bisiklet tavsiyesi

@angrist Suluk kafesi için montaj deliği var mı acaba 2015 modelde? Benimkinde yok suluk kafesi kullanamıyorum. Kask , eldiven , allen setini buradaki bisikletçiden aldım. Uygun fiyata almıştım. Pompa dacatlondan 10 TL ye almıştım. Çok ta gerekmiyor pompa. 860 kmm oldu hiç lastiğim patlamadı çok şükür. Kask Limar marka. Eldiven de jel takviyeli.

Scudo
@yusufclp onu ancak alırken görebileceğim. Yeni model için çok fazla birşey bulamadım internette, speclerde çok detaylı değil. Bisikleti aldıktan sonra diğer aksesuar ve koruma ekipmanlarina bakacağım artık. İlk etapta 250 liralık bir bütçede onlara ayırmayı düşünüyorum, totalde 1500 liraya tamamlayacağım umarım alışverişi.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@angrist şimdiden hayırlı olsun diyelim. Bence en elzem şey sele, 2014 modellerin selesi çok sertti ben değiştirdim ve şimdi çok memnunum. ama 2015 alcaksanız belki güzel bir sele koymuşlardır, biraz denersiniz. Kask olarak ben btwin in en ucuz modelini almıştım, biraz kaba ama idare eder. Yinede 55-60 liraya bile güzel kasklar var. Jelii bir de eldivenim var btwin( 15 liraydı sanırım), ondan çok memnununm, 10km ve üstü sürüşlerde çok yararlı oluyor. yani siz bir decathlona uğrayın bisikleti alınca:) Suluk ben kullanmıyorum, çantada gezdiriyorum.

günaydın @Kazuya. benim de araştırmalarımda seleden şikayet eden çoğunluktaydı, sele düşünülebilir. dün tchibo'da bir tane jel sele gördüm, denenebilir belki bisikleti aldıktan sonra. benim biraz cüsse geniş olduğundan (1,83 - 100 kg) rahat bir sele kesinlikle elzem gözüküyor. dün decathlon sitesinde biraz gezinti yaptım, ilk etap alınacaklar listesi çıkardım.
(link)
(link)
(link)
(link)

bunlara selenin durumuna göre sele eklenecek. onun dışındaki aksesuarları aliexpress, ebay vs yurtdışından almayı düşünüyorum. hoş daha ortada bisiklet yok ama :)

benim decathlondan almayı düşündüğüm -ama stok bittiği için alamadığım- :agla: bisikletin jel selesi çok ama çok rahattı. ayrı olarak satılıyordu ama o da bitmiş. onu önerebilirdim. o mavi kask çok güzelmiş :harika:

@Burcuu şu ürüne baktım tchibo'da sele için gayet rahat gözüküyordu, tabii denemeden bilinmez.
(link)

ayrıca bir kask alternatifim de şu, (link).

evet denemeden bilinmez ama iki ürün de çok kaliteli gözüküyor.
bu arada eldiven yerine elcik değiştirmek daha rahat olur sanırım ? avuç içi destekli elcik varsa hiç blek ağrısı filan olmuyor. Tchibo da vardı çok ergonomik elcikler.

@Burcuu eldiveni düşme durumunda avuçları korumak için de istiyorum, safety first ;) hatta diz için bile koruma düşünebilirim, on çapraz bağ ameliyatı gecirdigimden ve meniskus problemi olduğundan dizler hassas. Ama onlar icin kullanım sıklığını görmem lazım önce. Şu an hevesliyim ama bakalım, aldıktan sonra göreceğim durumu. Kask ve eldiven ilk etapta yeterli, mesafeler artar ve trafiğe çok çıkarsam ekstra koruma düşünebilirim.

@angrist ben bu seleden aldım, forumda da tavsiye etmiştim, iki arkadaş daha aldı ve memnun kaldılar, elbette f/p olarak:)
yine de bence seleyi bi 50km kullanın rahasız olursanız değiştirin. dahon belki yenilemiştir seleleri.

(link)

Şu katlanır bisiklete bende çok özeniyorum, hem çok hoş bir görüntüsü var hem de kullanım kolaylığı, Decathlon Bursa'ya şube açtığında ilk işlerimden biri bir katlanır bisiklet almak olacak. :)

@Kazuya beyin tavsiyesiyle almış olduğum sele üzerinde dün 43 km yaptım. Rahat bir sele. Az da olsa 30. Km'lerde ağrı yaptı ama sonra o da geçti. Haftada 1 bindiğimden olsa gerek.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Arkadaşlar, özür dileyerek bir bilgiyi buradan paylaşıyorum. Dahonun 2015 Vybe modeli birkaç gün önce Türkiyede de satışa sunuldu. Ancak diğer modeller Mayısın sonunda Türkiyeye girecekmiş(Umarım daha erken olur). Bu güzel havalarda Dahon alıp bisiklete binmek isteyenlere duyurulur... İmza: Bir Dahon yolu gözleyen

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@angrist şuna bir bakın derim, bugün gözüme çarptı, temiz duruyor, gerçi ikinci ele fiyat biraz yüksek geldi ban ama, denildiği kadar temizse düşünülebilir

(link)

Merhaba,

Ben de Tern link d8 ile başladım.Tern veya Dahon tavsiye ediyorum.200-300 lira için güvenliğinizi tehlikeye atmayın bence ve lider markalardan birini tercih edin.

@Burcuu

Eldiven kasktan sonra en önemli güvenlik aksesuarıdır. Kazancı yokuşundan aşağı inerken düştüğümde o bozuk asfalta avuç içlerimin yara bere içinde kalmamasının tek sebebidir eldiven... ayrıca yoldaki sarsıntıları azaltıyor.

@necmi arkadaşla dün görüştüm, bugün akşam görüşüp inceleyip alacaktım, lakin bugün mesaiye kalması gerekebilirmiş, yarına kalabilir. geçen yaz bostancı kaçkar bisikletten aldığını belirtmişti, ikinci el satışından sonra garantisi geçersiz olacak falan yazmıştı. dedim hukuken mümkün değil. sonra da faturasının olmadığını belirtti. bakalım, inceleyip bir sıkıntısı olmadığını görürsem değerlendireceğim. olmadı ,2015 model vybe d7'yi alacağım gibi gözüküyor.

@necmi diğer modeller için haziran tarihini veriyorlar. geçen cumartesi günü 2015 vybe d7'ler stoklara girdi.
2014 vybe c7a dan farklı olarak vites sistemi neos 7'den shimano rd35'e dönmüş. ağırlık (buna bağlı olabilir) 11,5'dan 11,9 a çıkmış. katlanabilir boyutlarında da artış olmuş. 2014 ölçüleri 32 x 82 x 65 cm iken, 2015 34 x 83 x 67cm 'ye yükselmiş. ilk görebildiğim farklılıklar bunlar. maalesef yeni modelle ilgili daha detaylı speclere ulaşamadım.

@hardal Kazancı yokuşundan katlanırla inmek :krktm: benim yapamayacağım bir şey :harika: haklısın, eldivenleri el koruması olarak hiç düşünmemiştim.

Konu dışı olacak ama bugün bende ilk kez Kazancı yokuşundan indim, sürekli fren kullandığım için jantın ısınıp iç lastiği patlatmasından korka korka :) stresli bir iniş oldu.

Geri