Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

baya baya konu dışı. " kredi kartı limiti "

aradım bankayı.
uzun bi sohbetten sonra (5dk) kartı kapattırmamaya karar verdim.(verdirtti)
bu sayede kartıma benden ilerki günlerde fazlasıyla alacakları 55 lira bonusu yüklediler.
ilerde kredi çekmem gerekirse kredi kartı kullanmadığım için çekemediğimden kapattırmamaya karar verdim aslında :islik:
hadi bana geçmiş olsun :kptmya:

Scudo
online bankaciliktan limit arttirimna basvur sonra git atmden de basvur bakalim :) ama en iyisi kapatmak aslinda

@chnkrmz
Kredi karti iyidir. Elbette paraniz kadar harciyorsaniz ve her kart ucreti çektiklerinde geri alabiliyorsaniz :p
Boylece acil ihtiyacta nakit olmasa da isinizi gorur, en kisa zamanda yerine koyabilirsiniz.
Yuksek ücretli bir urun almaniz gerekirse bunu taksitle alabilirsiniz.
Ancak harcadiginizi kontrol edemiyorsaniz ve "oderiz nasil olsa" mantigi ile kullaniyorsaniz parcalara ayirip atin hemen :)

Limit arttirimi sizin onayiniz olmadan yapilamaz.
Limit dusurme ise odemelerinizin gecikmesi, borcunuzun artmasi ile olur. Onda da aslinda dusurmezler limitinizi kisitlar veya bloke ederler. Borc kapaninca eski limite doner.

Sizin yasadiginiz ise su olabilir:
Karti kullandikca, karta ait borc oraninda kullanabileceginiz limit duser.
Ornegin kart limitiniz 1000 TL
3 taksitle 600 TL lik urun aldiniz. Vadesinde 200 TL ilk taksiti yatirdiniz. Kullanilabilir kart limitiniz kalan borc oraninda 600 TL kalir.

Neyse banka sizi yine kafakola alip kartinizin faydalarina ikna etmis nasilsa :) Borc bataksiz, faiz tuzaksiz kullanimlar ;)

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
@suat akman aynen abi. limiti yükseltmedikçe harsavurup harman kullansamda bu haliyle beni zedelemez :D

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@chnkrmz 55 Tl bonus azmış. Bana çok çok fazlasını ekstralarla teklif etmişlerdi :)

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
@emrehan.

ben ayda yılda bi kaç kez kullanıyom ya belki ondan az verdiler :D

borç falan yoksa, müşt. hizmetlerine kaybettim de, onlar da yenisini çıkartalım mı diye soracaklar, sende yok gerek yok, kapatın gitsin diyeceksin, kart iptal

Kredi çekmek istediğinizde bankaların öncelikle dikkat ettiği 2-3 konudan biridir. Hatta bazen gelirinizden bile daha çok dikkat ederler.
Dükkan sahibi bir komşumuzun bugüne kadar hiç bir banka ile işi olmamıştı. Adama konut kredisi vermediler :)

İpin ucunu kaçırmazsanız en az 1 kredi kartı sahibi olun derim. Gerekirse aidat ücreti olmayan bir kart seçersiniz.
4 senedir bonus kart kullanıyorum. Bugüne kadar 1 sefer keleklik yaptılar. Onda da 150 tl'lik puan yüklediler anında.

Kredi karti limitiniz sizin onayiniz olmadan artirilamaz. Kredi karti limitiniz aylik gelirinizin max 4 kati olabilir ki bu yasa ile belirtilmistir. Ozel bankalar aylik gelir beyanini telefon bankaciligi ile aldiklari icin asgari ucretli birine 10 15 bn limit sistem uzerinden tanimlanabilmektedir. Olasi bi icra durumunda "benim gelirim asgari ucret ama banka bole limit verdi " diyemezsiniz cunku "gorusmelerimiz kalite standartlari geregi kayit altina alinmaktadir " cumlesi bu gunler icin soyleniyor :)

hiç kredi kartı kapattırmak lazım olmadı ama olursa telefon açıp kaybettim diyecem sonra soruyorlar tekrar gönderilmesini istiyormusunuz diye hayır diyecem sonrada bankanın numarasını engelleyecem telefondan arasın dursunlar kart gelirse de almayacam çatlasınlar. Vakıfı iptal etmem lazım yıllık 63 tl ücreti var öbür yandan garantinin adını hatırlamadığım 3000 tl limitli kartı var hiç kullanmadım zaten kartı birtek internet alışverişleri için kullanıyorum aylık ekstre 200 TL yi geçmiyor

@chnkrmz bankalar da bir dükkan sonuçta :) yanındaki döner satar onlar para :)
pazartesi açık olmaları gerekir yani :)

@chnkrmz
Daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama sebebi büyük ihtimalle taksitli alışveriş yapmış olmandır. Örneğin, 500 TL Limitin var. 400 Liralık 8 taksitlik bir alışveriş yaptın. O ay limitin 150 ye düşüyor, sonra 200,sonra 250,sonra 300. Yani anlıycağın taksitlerini ödedikçe limitine ekleniyor.

Ben su olaya sasırdım arkadasım da kredı kartı kullanmıyordu bu yuzden kredı cekemedı :D Saka gibi.

Uni giderken aldıgım kredi kartim limiti 450 iken simdi 14 000 tl :D Bu kredi kartlarına uygulama gelmeden once baska baskandan kredı cektım araba ıcın adamlar kredı kartı gonderdı dırek 14 000 tl kullanmadım attım dırek tek kredı kartı kullanıyorum ve bunda bıle zorlanıyorum ne nereye harcamısım dıye 4 5 kartı olanlara Allah sabır versin birde guzel hesap makinesi :D

kapatmak ıcın aradıgım da ıse bır daha kart alırsanız bu kadar lımıtınız olmayacak kapatmayın dıye uyarıyorlar ve dıger kandırma teknıklerı de kredı cekemezsınız felan fılan :D

Gecen aradılar emeklılık ıle ılgılı ılgı verıcek dedım ılgılenmıyorum ben anlatım ılgılenırsınız dedı :D asdsdasdadasdasdasdasdasd yok bole bısı ya hala guluyorum.

ne yaptığını bildikten sonra kredi kartı kötü birşey değil..

bazen bir ödemeyi üçe bölmek durumu kurtarıyor, tek seferde ödeyip elinizin sıkışmasını önlüyor. ne yaptığınızı bilmek derken de, her bankadan birer tane kart çıkartırsanız yıl sonunda güzelce aidat ödetirler kabus olur. mesela benim sadece işbankasından bir kredi kartım var, onun da yıllık aidatı yok. yılda 2 defa hesap işletim ücreti de ödemiyorum. diğer bankaların kart tekliflerini de kabul etmiyorum. mesela 6 aylık taşıt vergimi tek seferde ödemek yerine üç seferde ödüyorum iyi oluyor, bunun gibi detaylar önemli. bilinçli olun bankalara yoldurmayın kendinizi ;)

Bu kredi kartı ile cebinde olmayan parayı harcatmak olayı, planını programını aylık gelecek paranı vs.. iyi planlamazsan seni batıracak bir olaydır. Zaten o kadar limitleri de babalarının hayrına vermiyorlar.. Senin ne harcayabileceğini veya ne kadar varlığa sahip olduğunu bile biliyorlar gibime geliyor. Yani gizliden gizliye bu adamlar sana gözü dikmiş durumdalar diye düşünüyorum.. Dikkatli olmak lazım. Bilmem ne kadarlık kart limitim var diye asılmamak lazım. Zaten bankların çoğu yabancılara satıldı. Yani.. Dikkatli olmak gerekiyor.
Zamanında kredi kartı bu kadar yaygın değilken, bir kart çıkarttırmak ne kadar zordu arkadaş. 1999 senes,inde yurt dışına yüksek öğrenime giderken, olur ya sıkışırım da, peder bey buradan destek olur diye kart çıkartalım dedik.. Adam kart verdi ama yedi sülalemi araştırdı eminim.. Neyin var neyin yok .. Ve de o kadar yüksek limit vermedi ha! O zaman ki kurdan en fazla 450 dolar karşılığı bir limit tanımladı.. Bugün de 1500 tl eder ancak.. Ve de limit falan arttırımı hak getire.. Bir iki kullanmak zorunda kaldım. Peder bey de kaydı bi güzel kapattırdık mecburen bu arada.. :)

Kerdi kartı , mantıklı kullanım şartıyla, kişisel kullanım için icat edilmiş en faydalı ürünlerden biridir.
Olaya sadece tüketim açısından bakmamak lazım.
Herhangi bir sebeple paraya sıkıştığınızda, limitler doğrultusunda, başvurulabilecek bir araç olarak değerlendirilmeli...
Yada aylık alış-verişlerinizi (hesap kesim-ödeme) belli bir düzende takip etme kolaylığı sunması...
Ayrıca KKB sistemine dahil olma açısında da değerlendirilmeli. Finans sistemi kredi başvurularını KKB kayıtları üzerinden değerlendirmek durumunda...
Limitler üste bir çok arkadışımızın belirttiği gibi onay olmadan arttırılamaz, herhangi bir ödeme problemi olmadan da bloke edilemez...
Benim tavsiyem cebinizde bir asıl bir yada iki (gelir durumunuza göre) yedek kredi kartı bulundurun.
Kart aidatları konusuna gelince; herbir plastik kredi kartı, on milyonlarca dolarlık BİLGİ SİSTEMLERİ yatırımlarının elinizdeki bir parçasıdır aslında, o kart sayesinde bir çok işlem elimizin altında kullanımımıza hazır durumdadır. Yani her bir hizmetin bedeli vardır. Ama ücretler bu seviyede mi olmalı? Tartışılabilr...

Uzun zamandır haftalık ortalama 100, 150 liralık akaryakıt alırım. Bir kaç hafta önce kredi kartım yanımda olmadığı için nakit ödeme yaptığımda, ben bu kadar para mı veriyormuşum dedim kendi kendime.

@chnkrmz
Zaten amaçlanan da bu..:) Tam olarak seni batırmak olmasa da boğazına kadar borca sokmak istiyorlar:) Tüm bankalar bu mantıkla çalışır:)

Bankalar limit artirimlarini kartlarini duzenli odeyen, her zmn belirli bir sinirin uzerinde ekstre odeyen, ve limitin azaldikca tekrar doldurmaya musait musyerilerine yaparlar. Musteri harcama yapar limit sinirina haklasir. Taksitleridr duzenlidir. Banka limit artirimi teklif eder. Yada yine limit sinirindadir, ama asagi dogru bir dusus odemeler. Banka musterisine hem kendini hatirlatir, hemde cazip olmasi acisindan limit artirimi sunar. Isine yariyorsa yapistir gitsin. :))

@chnkrmz tek şeker olsun benimki yanında halk pötübör püsküyüt olsun hadi bakim doğru bakkala

Geri