Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bayan Bisikleti

Gamerasi

Aktif Üye
Tepki
67
İsim
Ruhi Kurt
Bisiklet
Sedona
16 yaşındaki kızım için bisiklet araştırıyorum.

Genel olarak orman ve şehir içi geziler için düşünüyoruz.
Zaman zaman da 4 km mesafedeki okulu için. Şehir içi geziler için yol lastiği olacak.

Şu 3 bisikletten birini alacağım.

Bileşenlere hakim olanlardan tavsiye istiyorum. Şimdiden teşekkürler...

Kron Wsx 500 Lady HD

(link)

Kadro:Double Butted Aluminyum
Kadro Boyları:16", 18"
Maşa:Suntour XCT Kilitlemeli
Gidon:Kron Aluminyum
Boğaz:Kron Aluminyum
Sele Borusu:Kron Aluminyum
Sele:Kron Vealen
Ön Jant:Kron Neo Aluminyum
Ön Göbek:Shimano RM33
Arka Jant:Kron Neo Aluminyum
Arka Göbek:Shimano RM33
Lastik:Kenda
Vites Sayısı:3 x 8 = 24
Arka Vites:Shimano Acera ARDM360
Ön Vites:Shimano Tourney AFDTX51L6
Fren Kolu:Shimao BLM-355
Vites Kolu:Shimano Acera SLM360
Arka Ruble:Shimano CSHG31
Aynakol:Shimano AFCM171
Orta Göbek:Taiwan Rulmanlı
Zincir:KMC-Z92
Ön Fren:Shimano Hidrolik AM355
Arka Fren:Shimano Hidrolik AM355
Rotor:Shimano SMRT20S

GEOTECH PATH XC W 26S

(link)

KADRO:ALLOY 6061 OB
MAŞA/AMORTİSÖR:SR SUNTOUR XCT 26 80MM PRELOAD
FURÇ TAKIMI:KT 1-1/8
ÖN VİTES:SHIMANO TOURNEY
ARKA VİTES:SHIMANO ACERA RD-M360 8 SPEED
VİTES KOLLARI:SHIMANO ST-EF51 8 SPEED
ARKA FREN:PROMAX ALLOY V-BRAKE
ÖN FREN:PROMAX ALLOY V-BRAKE
FREN KOLLARI:SHIMANO ST-EF51
RUBLE:SHIMANO CS-HG200-8
ZİNCİR:KMC
AYNAKOL:PROWEEL COLD-FORGED 170MM
ORTA GÖBEK:PROWEEL
ARKA GÖBEK:SHUNFENG 32H QR
ÖN GÖBEK:SHUNFENG 32H QR
JANT:GEOTECH XC ALLOY DOUBLE WALL
JANT TELLERİ:CRO-MOLY
LASTİK:SCHWALBE SMART SAM 26X2.10
BOYUN:ALLOY 60MM 31.8
GİDON:ALLOY RISER 31.8
SELE:GEOTECH GEL SELE COMFORT
SELE BORUSU:NL ALLOY 31.6 350MM

MISS-1000 X-DRIVE 21V

(link)

KadroMISS 26" Alüminyum
MaşaSuntour M3030 V-FREN 75mm
GidonGhost Riser Aluminyum 620mm. OS 31,8mm
Gidon BoğazıGhost AS- 601 31,8 mm
Sele BorusuGhost Aluminyum 350mm x 31.6mm
SeleGhost VL-4212
Krank TakımıShimano FC-M131 42x34x24
Arka DeğiştiriciShimano RD-TX35
Arka GöbekKT-A1ER Aluminyum
Ön GöbekKT-A15F Aluminyum
Ön DeğiştiriciShimano FD-TX50
Vites + Fren KoluShimano ST-EF51 3X7
Arka DişliShimano TZ21 - 7-VİTES 14-28
FrenTektro 837AL Siyah, Alüminyum
LastikSchawalbe Smart Sam 26x2.10
JantFreeway Çift Kat Alüminyum Siyah

Scudo
Kron diğerlerinden üstün görünüyor ama bu tip bisikletleri çok ağır çamur, toz toprak, taş Kaya, iniş çıkış yapmayacaksınız almanızı tavsiye etmem. Bu tip bisikletler arabanın arkasına bağlayıp Dağlık Ormanlık araziye gidip çok sert kullanmak için.
Cyclocross yada hibrit olarak geçen bisikletlerden almanız daha uygun. 16 Yaşında biri hem bukadar ağırı ile çok yorulur hem diğer okula gitme Amacıyla çıktığında zorlanır. Hele hele ilk bisikleti falansa mutlaka daha sakin bir bisiklet almak gerekir.

Siz ormanda hafiften gezip heleceğiz arada günlük Kullanım için kullanacağız diyorsunu paylaştığını bisikletler land cruiser ama size gayet Skoda yeti yeterli.

Bu tarz bir şey daha rahat bir seçim olabilir. Önermek istedim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Gamerasi
Specialized Sirrus mesela alınabilecek en iyilerden biri.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    43,6 KB · Okunma: 47
  • Beğen
Orman gezileri derken nasil bir orman? Sehir bisikleti daha uygun gibi ama orman zorluycaksa mtb olmali. Onlarin arasinda performans olarak kron iyi gibi gorunuyor Xtc masasi ve acera arka aktaricisiyla

• Beğen
Yorumlar için teşekkürler. Şehir içi gezi bisikleti tercihi doğru olacak.
Uygun bisikleti bulduktan sonra Schwalbe MARATHON lastik taktık mı tamamdır.

Bu 2 bisiklet arasında seçim yapmam lazım.

(link)

(link)

@Gamerasi bey ben de birkaç tavsiyede bulunmak isterim.

aralarında seçim yapacağınız her iki bisiklet de düz maşa. yani yolun bütün takırtısı, hadi bisikletle araziye de çıktınız diyelim, tüm taşları kızınız hissedecek. acaba bunu mu tercih eder, yoksa amortisörlü, nispeten daha konforlu bir bisikleti mi?

ikinci olarak, biliyoruz ki dağ bisikletinin şehir içi kullanımlarda hantal olduğunu söyleyen çok kişi var. bununla birlikte, benim çok kabul ettiğim bir yaklaşım değil. hemen açıklıyım nedenini, önümüzde 20 km.'lik bir yol var ise, saatte 10 km ortalamayı tutturmuşsak 120 dakika, 15 ise 80 dakika, 20 ise 60 dak. 25 ise 48 dak. görüldüğü üzere, hızımızı arttırdıkça, ortalama hız artışının zamana etkisi azalıyor. mesafe kısaldıkça bu fark iyice azalıyor... yani yol 10km ise, yukarıda belirttiğim süratlerde süre, sırasıyla 60, 40, 30, 24...

Ayrıca, bir bisikletin konforlu/rahat/kolay sürülmesinde ağırlık kadar komponentler de önemli. yani daha kaliteli lastiklere, göbeklere sahip bir dağ bisikleti, daha düşük komponentli bir şehir bisikletinden daha seri sürülebilir. (benim eski göbekler bisikletin gitmesine engel oluyordu mesela, şaka değil :) değiştirdim de bisiklet gitmeye başladı :D ). Buna ek olarak, örneğin vitesler/aktarıcılar kaliteli oldukça, daha az üzüyorlar. hem geçişleri hem dayanıklılığı artıyor.

bir başka nokta da, yol şartları... örneğin yollardaki mazgallar, çukurlar... forumda da sürekli tehlike saçan mazgal fotoğrafları paylaşımlarına rastlıyoruz, onlar yüzünden yaşanan kazaları veya atlatılan tehlikeleri okuyoruz. kalın tekerler için sıkıntı yok... tank gibi geçiyorlar üstünden. acaba kızınız sürekli yola dikkat etmeyi mi tercih eder, kafasının zemin açısından daha rahat olmasını mı? mesela ben de arabalara daha çok dikkat edip, zemin durumuna daha az takılmayı tercih ediyorum.

bir de arazi keyfi başkadır ve bazı bisikletçiler için, senede 2,3 de girilse, olmazsa olmazdır... kızınız bu arazi sürüşlerinden acaba tahmin ettiğinizden daha çok keyif alır mı ve tahmin ettiğinizden daha çok bir mtb ci gibi kullanır mı? eğer öyle bir karakteri varsa bu iki seçeneğin de onu mutlu edeceğini sanmıyorum.

en önemli noktalardan biri de, herhangi bir yerde bir arıza olduğunda, kızınızın bu arızayla kendinin başa çıkabilmesi... ben de bu yüzden V fren tercih ediyorum, disk frenden uzak duruyorum.

Bir de esas önemli olan ve en sık karşılaşılacak olan belki de lastik patlaması. dolayısıyla, tekerleri çıkartıp yeniden takması gerekecek. açıkçası nedenini bilmiyorum, neden farklı yapıyortlar ya da bu fark neye bağlı onu da bilmiyorum... ancak kadroya takarken, bazı tekerlerde yeri belli, sağa sola hareket etmiyor, tak diye oturuyor. Bazılarında ise (şehir bisikletim öyle, sıkıntılı olacaktı ama hem yazlıkta kullanacağım hem de görüntüsünü sevdiğim için aldım, olmazsa değiştiririm jantları diye düşündüm) sizin ortalamanız/yerleştirmeniz gerekiyor. sıkarken dikat etmeniz kaydırmamanız gerekiyor. aynı şekilde dikey olarak da yerini siz ayarlıyorsunuz... alacağınız bisikletin tekerleri böyle olmasın. çünkü ayarlamak çok zahmetli oluyor.

şimdilik aklıma gelenler bunlar... siz kızınızla bir daha bir konuşun bence.. kendi için en iyisine sonuçta yine o karar verir... aklına takılan birşey olursa da direkt sorabilir. onun için iyi olanı söyleyemem ama hem şehirde/günlük işlerde/işe giderken hem arazide bisiklet süren biri olarak, kendi deneyimlerimi paylaşabilirim :)

tekrar kolay gelsin :)

Baktığınız iki model gereksiz ağır ve ayrıca low entry bir bisiklet biraz modası geçmiş bir kadro. Artık günümüzde etekle bisiklete binmek gerekmiyor. Eskiden kadınların etekten başka bir şey giymedikleri zamanlarda Üretilen bir çözüm. Low entry düşünüyorsanız bence 1500 tl civarları tern yada dahon katlanır alın bence daha güzel bir çözüm olur. Patika gibi yollarda da kullanılabilir.

• Beğen
Sahsi gorusum eskiden bi bisiklet gecmisi yoksa sabitlenebilen masali hybrit bisiklet hosuna gidicektir bence. Bisiklet zaten kalin tekerlere gelicektir araziyede hunharca girer
Bakti ki araziye girmiyo sehir icinde takiliyor biraz daha hiz yapmak istiyor masayi kitler yine hizindan memnun degil lastikleri inceltip devam eder

• Beğen
Sedona 710-V'lerin bayan modelleri ihtiyacınızı karşılar.

• Beğen
Aynı dert bende de var, eşim için yeni bisiklet gerek. Biraz zor beğenir bakalım konuyu bir takip edelim bir fikir verebilir bize de...:)

@gmfaruk
@F.Yıldırım
@Zekeriya Çab
@CandanC

16'' Sedona 781 kullanıcısı olarak yazdıklarınızın tamamına katılıyorum desem yeridir.

Hanımefendi şu an tatilde, gelir gelmez konuyu okutuyorum.

Görüşleriniz için Teşekkürler.

@Sabri YILDIRIM

Geçtiğimiz hafta bu bisikleti ikinci el olarak sahibinden de gördüm ve pazarlık ederek 400TL ye aldım eşime. Aklınızda olsun az kullanılarak satılan bisikletler de tercih edilebilir.

• Beğen
Evet arkadaşlar ciddi anlamda çıkamazdayım. Eşime bir bisiklet almayı düşünüyoruz, bütçemiz ise en fazla 1100 TL. Kullanım amacı işe gidip gelme dışında 30-40 km civarı bol yokuşlu şehiriçi turlar. Zaman ayırabilirse de yılda bir kere 300 km civarı kamplı turlar. Yükün çoğunu ben taşırım muhtemelen.
Aklımı karıştıran ve fikrinizi almak istediğim konular ise şunlar;
Sedona 710 Lady modelini beğendi eşim bu bisikletle bahsettiğim kamplı turlarda yükle sorun yaşar mıyız? Düz maşa olsa epey rahatlayacağım aslında mevcut amortisör bizi idare eder mi? Düşük seviye olunca endişe duyuyorum.

İşe gidip gelmesini dert etmiyorum mevcut bisikletinden sonra oldukça rahat olacaktır.

Buna alternatif olarak benim istediğim Scott Contessa donanım olarak düşük olsa da aşındıkça yenilerim diye düşünüyorum. Bunun sorunu da rengi.

Bir diğer sorum da asıl istediğim 28 inç şehir tur bisikleti ancak hem yokuşlarda zorlanacağından hem de şehiriçi kullanımda kontrol sorunu yaşamasından endişeleniyorum. Bu konuda aslında bayanlar veya eşleri bisiklet kullanan baylardan tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum.

Son olarak bahsettiğim fiyat aralığında 26 inç şehir/tur bisikleti de önerebilirsiniz ben bulamadım gerçi. 2. El tavsiyelere de bütçe dahilinde sıcak bakıyorum.

@S.Koca hocam esime bundan 4 ay once 670 tl'ye mosso legarda ldl duz masa bir bayan bisikleti aldim. Gayet memnun kaldik. Sadece koltugunu degistirdik, kotuydu cunku. Agirlik olarak da 11 kg gibi...

• Beğen
Tepkiler: S.Koca
@Kuzey Ege Bakıyorum hemen. 28 inç değil mi? Trafikte falan sıkıntı yaşamıyor değil mi? Bir de boyu ne kadar 1.60 eşimin o yüzden soru işaretleri var kafamda.

@S.Koca
evet 28 ...
trafikte sıkıntı yaşamama durumu biraz tecrübeyle alakalı.
boyumuz 1,70, sıkıntı yaşamıyoruz. çünkü koltuğu ve gidonu yüksek kullanıyoruz. ama eğer istanbuldaysanız ve yakınsak gelip bi deneyebilirsiniz.
yeter ki hanımlar bisiklet kullansın, boynumuz kıldan ince :)

• Beğen
@Kuzey Ege İstanbul'da değiliz. Yardımlarınız için teşekkürler incelemeye aldım bunu da. Bakalım diğer sorularıma cevap alınca bir karar veririm artık.

26 jant al bence boy 160 cm ise benim hanımın boyu 165 ben de salcano sarajevo 26 L aldım hepsiburada kampanyasıyla 530 tlye geldi tavsiye ederim.

• Beğen
IMG_9718.JPG

Uzun tartışma ve araştırmalar sonrası kızım ve (Sedona Gusto) bisikleti.
Dün 50 km yol yaptı bu bisiklet ile. Şehir için çok uygun bir bisiklet. Bizzat kendim de 30 km tecrübe ettim.

Geri