Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bayan olarak bisiklet seçiminde sorularım var?

pelinaksoy

Aktif Üye
Tepki
84
Bisiklet
Trek
iyi pedallar herkese;
dağ bisikletine biniyorum yenilemek istiyorum cannondale sl serilerine bakıyordum özellikle bayan içinde aynı formatta geometrisi farklı bisikletler üretmişler

(link)

(link)

bunlar birer örnek şimdi sorum şu;

bayan ve erkek fizik yapılarından kaynaklanan fark bu kadar önemli mi? veya bayan modellerinde daha mı rahat edilir?

Scudo
hiç bir fark yoktur sadece bayan bisikletlerinin ortasının biraz daha oval ve eğik olmasının sadece tek bir nedeni vardır etekli bayanların daha rahat bisiklet kullanabilmeleri için yapılmıştır kısaca düz bir bisiklette de aynı rahatlığı ve konforu alabilirsiniz...

arkaşın dediğine katılıyorum.örneğin ayakkabılarda kesim farkı oluyor anotomik yapıdan dolayı belki kadrodada öyle birşey olabilir.eger alabiliyorsanız bayan modelini alın yoksa erkek modeli alsanızda bir sorun olacağını sanmıyorum.

Gidon'un daha kısa olduğunu okumuştum bir yerde. Erkekler kollarını daha çok açarken bayan bisikletinde kollar daha bitişik kalıyormuş diye hatırlıyorum ama...

Bayan model Medium görünüyor, diğeri Large. Boya göre hesap yapmakta ve gidip mağazada denemekte fayda var. Sonuçta bunlar ucuz bisikletler değil. Üstelik bazı bayanların boyu da uzun olabilir, omuzları da...:)

(-bknz. basketbol ve yüzme sporları)

@pelinaksoy

İskeleti nedeniyle düşme anında kendini öne atamadığından sert düşüşler yaşayabiliyorsun. Ben çok fazla yer gezdim, çok bisikleti denedim. Pek iyi bayan modelleri yoktu. Bu Salcano Lady'e denk gelmesem erkek modeli alacaktım ben de. Bayan modeli almanı öneririm. İyi pedallamalar..

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Selam, eşimde trek navigator 2.0 wsd var, geçen yıl almıştık. wsd'nin açılımı kadınlar için tasarım. Bunun 3.0 modeli satılıyor bugünlerde.

özellikle dikkatimi çeken noktaları belirteyim:

- sele ve gidon öyle tasarlanmış ki harley davidson motora binmiş gibi bir oturuş sağlıyor.

- selenin içinde ped mevcut, sele borusunda süspansiyon var

- uzun elbise veya etek uçlarının takılmasını önlemek için zincir koruması mevcut, kadroda buna göre tasarım yapılmış

- kadro ölçüleri kadın anatomisine göre tasarlanmış, kol uzunluğu-vücut pozisyonu vb.

tabii bunlar bisiklet sporu yapan kadınlar için değil, genel kullanım için öngörülmüş. ancak bisikletin çekiş sistemi düşük tutulmuş, değiştirmek gerekir örneğin ben slx çekiş sistemiyle değiştirmeyi planlıyorum. ayrıca gidon demirden, hafif alaşımla değiştirmek gerekir.

performans için bakılan bisiklet bundan farklı olmalı. bu bisiklet düz yolda konforlu sürüş odaklı.

• Beğen
Tepkiler: Didem Üstünol
kendimi daha net açıklamalıyım sanırım.:)

ben düz , sokaklarda sürmek için değil ciddi spor yapma amaçlı bisiklete biniyorum. yeri geliyor kaldırımdan zıplatıp iniyorum yeri geliyor dağ tepe biniyorum.

tüm bunlar için tabiki sizlere söylediğim seri süper ancak asıl sorum şu ki;

aynı bisikletin (linketkiler) bayan modeli bayan anatomisine daha uygun olduğu için sırt bel omuz ağrısına sebebiyet vermezmi? yoksa bir satış taktiğimidir?

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Resimdeki bisikletlerin farkı sanırım kadın bisikletinde c uzunluğunun az olması.yani sele ile gidon birbirine daha yakın.

Bence düşüncelerinizde haklısınız,satış stratejisine benziyor.Bu tip kadrolar zaten unisex kadrolar diye anılıyor.Birde c boyu kısa olanları kadın tipi diye ayırmanın anlamı yok.

Kadın olsun erkek olsun bisiklet alırken bisiklete birebir oturarak bacak ve c boyuna en uygun olanı seçmeli kanaatindeyim.Öyle çizelgeden uygun boyu bulup alayım diye birşey düşünmek yanlış olur,bizzat deneyerek doğru boyu bulmalısın.

gerçekten bu video çoğu soruma yanıt oldu çok teşekkür ederim.

Kadın ve erkek ayrodinamiği çok farklıdır. Zaten bu nedenle tüm spor dallarında ayrı kulvarlarda yarışırlar. Anatomik yapılardaki farklılıklar bisikletler üzerine de yansımaktadır. Kadınlara yönelik ve erkeklere yönelik bisikletler. Kadın sporcular için tasarlanan bisikletlerde kadro üst borusu daha paralel bir şekilde aşağı iner. En belirgin özellik buradan anlaşılmaktadır.Bunun nedeni gidon-sele aralığını kısaltmak için olsa gerek.

Bu bisiklet yapısının MTB kulvarında yapılan bir sürüşte ayrodinamik sürüşe nasıl bir etki yaptığı tartışılmalıdır.
Kısaca özetlersek erkek , kadın bisikleti diye ayırmak biraz abes olmuş. Mesela alttaki fotoğrafta halen kullandığım bisikletin bir resmini koydum. Tamamen yarış için tasarlanmış bir kadro mimarisi vardır. İncelerseniz kadınlar için tasarlanan bisiklerde ki gibi üst kadro bosusu S çizerek aşağı inmekte ve bu özelliği sayesinde çok dik rampalra tırmanırken biiskletin kafa kaldırmasının önüne geçilmektedir. Bu kadro yapısının daha bir çok sürüş tekniğine olumlu sonuçları vardır. Bence bu tarz S kavisli bisikletler bakabilirsiniz. Öreneğin Cooratech Superbow yada Specialized S-works yada Hardrock serileri olabilir.

http://i1042.photobucket.com/albums/b424/djayo/DSC_0104.jpg

İskoçlu erkeklerde bayan modellerinden alsın o halde, ben gerekli tekniği oluşturabildikten, atletik yapıyı kazandıktan sonra bir fark olacağını sanmıyorum :)

Kadın bisikletleri spor amaçlı üretildikleri zaman etekle binilmesini kolaylaştırmak için tasarlanmamaktadırlar. Kadın ve erkeklerin oranlarındaki farklılıklar göz önünde bulundurularak kadro geometrisi farklı tasarlanıyor. Üst borunun eğimi, gidon boğazı ve sele borusunun açısı (seat tube açısı) gibi parametreler kadınların (oransal olarak daha uzun bacaklar, daha kısa kollar) oranları düşünülerek yapılmıştır. Ayrıca üzerlerinde gelen seleler kadınlar için yapılmış olurlar, bu selelerde kadınların kalçalarının daha geniş olduğu düşünülerek yapılmıştır....

Yani evet fark var ancak hangi bisikleti almanız gerektiği kişinin kendine has oranlarına bağlıdır...

Geri