Scudo Sports

bayanlar bisiklette

pelinaksoy

Aktif Üye
Tepki
84
Bisiklet
Trek
doğru yeremi yazıyorum bilemiyorum umarım bir hata yapmadım.

bisiklete bindiğimden beri ailem arkadaşlarım çok yadırgadı. kız başına çıkıyorsun bisiklete başına bir iş gelicek vs. gibi tepkiler aldım.

bu konuda tek destekçim erkek arkadaşım.

bayanlar uzun turlara neden rahatça çıkamıyor veya neden ülkemizde bayanlara köstek olunuyor.??????

bunu nasıl aşabiliriz.

KIZLAR GELİN BİRLEŞİP BİR ŞEYLER YAPALIM!

Scudo
size
yerel bölgesel bisiklet grupları bölümünde sayfa açmanızı öneriririm, eğer sadece bayan grubu yapacaksanız
o zamana forumu açınca direk o bölüme bakar, mesajlaşabilirsiniz
toplanmanız
organizasyon yapmanız daha kolay olur
farkındalılık artar

öyle bir niyetim yoktu aslında sadece sizlerle paylaşmak istedim

aslında böyle bir grup oluşturmanızı isterim
bu sayede bisiklete binmek isteyen
ama yeterli bayan görmeyip cesaret edemeyenlere öncü olursunuz

kız torunlarımın rahat bisiklete binmesini isterim
(torunu olacak yaştayım :) )

Bayan olarak bisiklete binmenizi yadırgayanlara hak vermiyor değilim. Sakın bay-bayan ayrımı yaptığımı düşünmeyin bu söyleyeceklerimden. Daha erkeklerin başına gelmeyen kalmıyorken misal; kazalar, gasplar ve tehlikeli hareketler gibisinden bayanların bu tür olaylara maruz kalması erkeklere göre daha düşük kuvvete sahip olduklarından dolayı yadırgamaları normal. Bu durumda bayanların daha çok dikkatle ve önlemle trafiğe çıkmaları gerekmekte. Yanınında kendinizi savunma amaçlı biber gazı gibi savunma araçlarıyla çıkmanızı öneriyorum.

Bayanları genellikle sahil yollarında, bisiklet yollarında görüyorum. Son derece güzel bisiklet kullanıyorlar ve keyif aldıkları yüzlerinden belli oluyor. Bu güzergahın dışına çıkmak için bayanların yeteri güveni alıp kendi aralarında ya da gruplara katılarak turlara katılmalarını öneriyorum.

düşünceleriniz ne kadarda yanlış. öncelikle özür dilemeliyim sanırım şimdi yazacaklarım için.

kadınlar yalnızca sahil yollarında bisiklet kullanmak için değil işine, okuluna, dostlarının yanına tıpkı sizler gibi bisiklet ile gidebilir.
bunların yanı sıra bisikleti aktif spor olarak yapabilir. ve başarılar kazanabilir.( tek tek sporcu ismini saymama gerek yok sanırım)

erkeklerin başına gelenlerden bahsetmişsiniz;

KAZA; bakınız kaldırımda otobüs beklerken ölen genç...
GASP; bakınız pazarda alışveriş yapan teyzenin gasp edilmesi...

Erkeklere göre daha düşük kuvvet demişsiniz; benim çevremde ki tüm bisikletçi dostlarımla birlikte oldukça iyi anlaşıyoruz ve onlarla aynı seviyede gidebiliyorum.

Evet düşebiliriz; kafamızı yaradabilirz ancak bu siz erkeklerinde başına gelebilir.

Eğer elele verebilirsek şu erkek kadın tartışmasından ayrılıp, ülkemiz yollarında daha güvenli yol alabiliriz.

saygılar...

Alper Onur Arslan arkadaşımızın biraz samimi biraz da gerçekçi fikri ve önerisine ters bir yanıt gelmiş. Mesajın sonundaki önerisini ben de onaylıyorum. Bu şekilde toplu sürüşlerle insanları alıştırıp, sonrasında kadın-erkek insanların özgürce ve güvende sürüş yapacakları bir ortam yaratılabilir.

@mustafa akman

tamamen katılıyorum, istekli fakat cevre yüzünden cesaretsiz cok bayan var

Amacımız cesaret alamayan bayanları cesaretlendirmek onlara öncülük etmektir. herkese teşekkür ederiz." pembe bisiklet hareketi"

evet başımıza herşey gelebilir. benim düşündüğüm nokta erkeklerinde başına gelebilicek olaylar neden kadının başına gelince büyük sorun oluyor.

bizler grup halinde de bireysel de bisiklete binmekten mutluluk duyuyor ve buna cesaret edebiliyoruz. diğer tüm kadınları hareketimize bekliyoruz.

birimiz düşersek geri kalanımız ona destek verir.

• Beğen
Tepkiler: Cem Özyurt
@pelinaksoy

Kardeşim sen hiç bu konuda hayıflanma, bu memlekette erkeklerin bile başlarında kaskla bisiklete binmelerine garip garip bakıyorlar. Sen hiç üzülme,:(

• Beğen
Tepkiler: pelinaksoy
Pembe Bisiklet Hareketi

tüm bisiklete, doğa sporlarına gönül vermiş kadınların buluşma ve gücünü göstermek için kurulmuş bir gruptur. tüm kadın katılımcıları bekliyoruz. Zaten tüm bunları yerel gruplar bölümünde paylaşılmıştır.

(link)

Yalnız yazdıklarım yanlış anlaşılmış lütfen dikkatli okuyun. :)

Sahil yollarında rastlıyorum dedim, güzel bisiklet kullandıklarını belirttim ancak bunun yeterli olmadığını sizinde dediğiniz gibi ulaşım içinde kullanmaları gerektiğini belirttim.

Erkeklere göre fiziksel olarak biraz daha zayıf olduklarını belirttim bunun için kendilerini koruyacak araç ve gereçleri yanlarında bulundurmalarını ve grup halinde sürmeye gayret etmelerini belirttim.

Lütfen dikkatli okuyun...

Grubunuza baktım ve kısa sürede birçok üye topladığınızı gördüm, böyle bir hareketin öncüsü olarak bayanlara cesaret vermeniz, bisiklete özendirmeniz de ayrı bir takdir konusu tebrik ederim sizi.
Belki erkekler kadar olmayacaktır uzun bir zaman bisiklete binen bayan sayısı,fakat 1 bayan bile bisiklete binmeye başlasa kurduğunuz grup sayesinde bu bir başarıdır.Umarım grubunuz aktif olarak kalır ve bayanlarla beraber turlar düzenleyip bayanların gücünü tüm bisiklet severlere gösterirsiniz, başarılar :)

Aslında ben alper beyin söylediklerini anladım ancak sanırım biraz ozan beyin yazdığı gibi bir destek bekledim:)

umarım en kısa zamanda daha da çok oluruz ve erkekler kadınlar birarada pedallarız.

@pelinaksoy

Yazdıklarımda içimdeki bayanların bisiklete binme konusuna destek verdiğim anlaşılmamış olmasını varsayarak tekrardan bayanların bisiklete binmesine ve hatta bunu bir spor olarak edinilmesine bir o kadar seviyor ve destek veriyorum. :in:

Sizinde bu konuda öncülük etmenizi son derece destekliyorum. Emek verdiğiniz her tur ve organizasyonda daha çok ağırlıklı olarak bayan arkadaşlarımıza kendilerini korumaları için tam ekipmanla çıkmalarını aşılamanız.

her türlü ekipman derken nelerden bahsediyorsunuz. bilgilendirmenizi rica etsem.

Geri