Scudo Sports

Bayrağımıza tepki!

Bilmiyorum bazı insanlar çok sakin olabiliyor,sessiz kalabiliyor.Ama benim gibi çabuk parlayan insanlar Allah ne verdiyse der kafa göz dalar adama.Ha dalma kardeşim bu ülkenin polisi var diyenler olacaktır.Her vakaya da polisi çağırıp yormaya ne gerek var elimiz armut toplamıyor ya.O haddini bilmez nankörler o sözleri sarf etmeye cesaret ederse bende şiddet kullanırım.Beni kınayanlar olabilir ama çirkef ancak çirkeften anlar.

• Beğen
Tepkiler: Veli Bahtiyar
Scudo
Bizler "Türkiye bayrağı" yerine "Türk bayrağı" diye tanımlarsak...
Türk olmayanların bu bayrağı benimsememesi gayet doğal olur.
Yanlış anlaşılmasın, elbet karşılaşılan saçma sapan cahilce bir tepki.
Ama bizim olaya yaklaşımımızda da hata var, sadece onu vurgulamak istedim.

Bu tür münferit olayların paylaşımı nefret körüklemekten öte hiçbirşeye katkı sağlamaz. Konunun tümden silinmesi uygun olur bence.

@gatila

Konu silinmemeli. Bizler kendimizi bilen insanlarız. Kimse kimseye nefret duymuyor. Yaptıkları çok yanlış, biz sadece bunu düşünüyoruz ve bunu söylüyoruz. Tabiki tepki göstereceğiz, bunu yapabileceğimiz en güzel yerde internettir. Bu insanlar kandırılmış kardeşlerimiz. Doğru yolu bulmalılar. Kimin kandırdığınıda herkes biliyor. Asıl tepki göstermemiz gerekende onlar değil aslında. Bazen sabrımız tükensede, şu bir gerçek ki, şiddetle hiç birşey çözülemez.

Bu konuda karşıt görüşlü arkadaşlarımızda olabilir. Onlarıda dinlemek lazım.

Konuyu niye siliyoruz; bence herkes gerçekleri gözüyle görmeli. Münferit saydığınız olaylar her zaman konuşulan ve bizim İzmir'de İstanbul'dan daha rahat gözlemlediğimiz konular.

"İnsanlar" aralarında konuşup hiçbir sorunları yokken SSK'ya, devlet hastahanelerine giderdi eski sistemde; nedeni sırf onların TC dedikleri Türkiye Cumhuriyeti'ni biraz olsun zarara sokmak.

Kahvede, sokakta alacakları "tavrı" konuşurlar. İşte bu birisi, gördükleri Türk bayrağına tepki vermek. Bir başka diğeri yüzlercesinden; kamu malına zarar vermek. Mahallelerine gelen otobüsü yakarlar, her tür belediye hizmetinden yararlanmak isterler sonra da...

1 Mayıs'ta bir kez sabah yürüyüşe izin verilmemişti, sene 1998. Çok iyi hatırlıyorum. Her tür güvenlik önlemi alınsın, ondan sonra yürünecek dendiğinde çok tepki gelmişti. Saat 18:00 suları Pasaport iskelesine elimde ilk alüminyum kadrom yürüyorum; vapurlar iptal edilmiş güvenlik nedeniyle. Konak'a kadar yürüyüşün aksi istikamette ilerledim. Oradaki maskeli ve PKK bayraklı hainleri görmeliydiniz. Kandırılmışlar deyip acımak; meseleyi geçiştirmektir bence.

Artık herkes görmelidir ki; ülkemizi bölmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Rahat batıyor...

Şiddet hiçbirşeyi çözmez doğrudur; ama biz bu kadar korkak oldukça onlar hainliklerinden gurur duyacaklar. Bakın İzmir'de Perşembe Bisikletçileri Grubuna mesaj attım; tık yok bütün gün. Bisikletlerimize bayrak alıp gidelim bir akşam bakalım kim tepki verecek diye; cevap veren olmadı. Böyle devam ederse, zaten cılkı çıkmış İzmir'im iyice onlara teslim olacak...

Uyumaya devam edin arkadaşlar, memleket elden gittiğinde özür dileyecek yer de bulamayacaksınız...

Ben bu konuyu kimse nefret duysun diye açmadım.Türkiye'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı taşıyan biri olarak açtım.Açarken bir amacım yoktu insanlar nefret duysun böle tepki görürlerse şiddet uygulasın diyede açmadım.Başımdan bir olay geçti çok rahatsız oldum bayrağımda bisikletimle bütün olduğu için buraya yazdım.Bayrağımızı taşımakla gurur duyuyorum.Kimileri abartı bulur kimileri çocukça kimileri alkışlar kimileri tepki gösterir ama ben o bayrak orada olsun istiyorum.Hayatım boyunca motorsiklet yada motor diye tabir edilen aleti kullandım hepsinede taktım.Bunu milliyetçilik olarak gören olur yada başka birşekilde.Ama kimse kusura bakmasın biri bana hello dedidiğinde benim hoşuma gitmiyor.Bisiklet kullanırken kask takan forma giyen insanların yabancı sanılması.Hepimiz Türk vatandaşı olarak bisiklete binerken bizede saygı gösterilmesini istiyoruz.Vatandaşlarımız yabancı sanıp saygı göstereceğine hiç göstermesin daha iyi.Ne zaman aha bir Türk her türlü güvenlik önlemini almış yabancılar gibi bisiklete biniyor diyecekler o zaman saygı göreceğiz.Bu sadece bayrak meselesi değil.Türklerinde bisiklete bindiğinin gösterilmesi...Saygılarımla...

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
@Aybars Öge Sürücü

ben 1 mayısla ilgili benzer şeyler söyleyince ne kadar büyük bir tepki almıştım :)

bu soysuzların meclise girmesini yasa diye çıkaranları destekleyenler bence bu işin en büyük sorumlusu, bu kadar rahat soysuzluk yapmalarına müsade eden, kimse kusura bakmasın.

bu memlekette başıma bir şey gelecekse bayrağımla gezdiğim için gelsin.

@funq

Bir Allahın kulu işçi bayramında ne işleri olduklarını izah etsin... Patronları o zaman İmralı'da değildi, belki kârı paylaşmıyordu ; ondandır...

@gatila

Anayasanın 66. maddesinde Türklüğün tanımı bellidir: *"Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür." Dolayısıyla Türk Bayrağı'ndaki "Türk" kelimesindeki kasıt ırk değildir. Yıllardır böyle bir kullanım varken sonradan bir Türkiyelilik kavramının çıkarılmasını doğru bulmuyorum.
Yıllar önce anayasada Türkiyeli kavramı yer alsaydı veya 80 darbesinde insanlar kürtçe konuştukları için devletin askerinden polisinden dayak yemeseydi belki bugün bu kadar sorun olmazdı ama geçmişi değiştirme şansımız yok:(

Bence en yapıcı çözüm bu tür insanlara anayasanın 66. maddesinden bir-iki cümleyle bahsetmektir. Böyle bir tanımdan haberi yoksa ve çok radikal değilse açıklamadan sonra daha ılımlı olacaktır.

*(link)

@Zeki.Alper
Katılmıyorum ha evet sarhoş olabilir fakat çok büyük ihimalle bilinçli (en azından öyle görünen) insanlardır. Açık konuşalım kutuplaşmanın olduğu belli her ne kadar engellenmeye çalışılsada (bu hiçbir zaman bitmeyecek) yinede Kürt-Türk... gibi uzayan mezhep, köken, ırk, dil gibi birçok yönden birbirimize düşürmeye çalışanlar oluyor bunların sonu gelmez mi? Elbette gelir mücadele ile bir insana baktığımızda acaba Türk mü ? Kürt mü değilde farklı açılardan bakarak Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünü kabul ederek sonu gelir ancak...

bu vatan topraklarına ihanet eden bu kendini bilmezler bir gün cezalarını cekerler, bunlara bu ülkede yaşamak batıyor arkadaşlar,türk gençliği olarak boyle durumlarda birbirimizi koruyalım. Yoksa ilerde bu ülkede biz azınlık olacagız.

• Beğen
@İlkerGel

nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!!!!
bunlar vatan haini, bunlar ne iddüğü belirsiz lağım farelerinden başka
birşey değil. bu topraklar da yüzyıllarca beraber sorunsuz yaşayan bir milleti
arkalarına aldıkları belli güçlerle yıkmak isteyen bir avuç kansızdan başka birşey değil.

nereye gittiğimiz belli arkadaşım bizleri birbirimize düşmen ettiler topraklarımızı parçalamaya çalışıyorlar ,bizleri ikinci bir filistin durumuna düşürecekler ama bu ülkede aslan yürekli atatürkün gencleri ve iman dolu cesur gencler yasıyor. Sabrımız tasmasın ezer geceriz bu kendini bilmezleri arkadaslar bu durumlarda birlik oun birbirinize yardıma kosun, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

• Beğen
Okuyunca kızmaktan daha fazla üzüldüm. Doğruyu söylemek gerekirse biraz da size kızdım. Bir arkadaşımızın dediği gibi bu tür davranışlara tepki göstermek lazım, tepki göstermek sadece kavga ile olmaz, zaten tek olduğunuzdan hiç kimse sizden böyle birşey bekleyemez ama ben sizin yerinizde olsaydım kesinlikle polisi arardım.
Polisin olay yerine ulaşması ile ilgili olumsuzluklar da yaşayanlar muhakkak vardır ama kendilerini bayağı geliştirdiler. Birkaç kez polisi olay yerine çağırmak durumunda kalmıştım, en fazla beş dak içinde gelirlerdi diye düşünüyorum.
Ata'mızın dediği gibi, dahili ve harici bedhahlar her zaman olacaktır.

@behcetatinc

İzmir'de sahil boyun sürekli olarak Yunus'ların denetiminde; bir telefona ve 5dk. ya bakar.

Bir keresinde böyle bir ihtiyaç olduğunda Karşıyaka sahilde 3dk. içinde Yunus ekibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
boyle insanları sınır dışı edip başka ülkere sürüceksinki TÜRKİYE'MİSİN kıymetini bilsinler

İzmir gibi bir yerde böyle bir olayın meydana gelmesi olayın boyutunun nasıl değiştiğini gösteriyor.Bundan on sene önce öyle bir ortamda kalkıp ta bu tarz sözler sarf etmeye kimsenin cesareti olmazdı.Şimdi ise kimlerden nereden cesaret aldıkları belli.

Ayrımcılık,ırkçılık gibi kavramlarla kendinizi kandırmayın arkadaşlar.Bu ülkede yaşamak istemeyen çekip gitmekte özgürdür;gitmeyip te bu tarz provokasyonlara eylemlere kalkışanlar apaçık vatan düşmanıdır.Biz bu düşmanlara karşı tepkimizi ortaya koymazsak onları yüreklendirmiş ve ortam sunmuş oluruz.

Bizim bu konuda gösterebileceğimiz en güzel ve yasal tepki de Aybars arkadaşımızın sunduğu tekliftir.Herkes bisikletinin bir kenarına bayrağımızı yapıştırır ve o şekilde kullanırsa üzerimize düşen vazifeyi ne kadar küçük te olsa yapmış oluruz.

Geri