Scudo Sports

Bel çevresindeki yağlar

konu forumda defalarca işlendi,ama kısaca teorikte şu an bilinen yada tahmin edilen şekli ile bölgesel yağ eritilemiyor,genel bir erime olup farklı bölgelerde nasıl farklı birikme oluyorsa,erimede farklı oranlarda olabiliyor,eğer spor ve bildiğimiz beslenme dışında bir madde ile eritiliyorsa ,kesinlikle kimyasal ve hayati tehlike söz konusudur.diğer bir yöntemde cerrahidir.

Scudo
Evet Fırat hocamında dediği gibi bölgesel yağ yakımı çok zor bir iş. Genel olarak kilo veripte yine göğüs ve bel bölgesinde yağlar kalabilir. Özellikle göğüs bölgesindeki yağlanma çok ileriyse jinekomasti de olmuş olabilir. Jinekomasti'nin tek çözümüde küçük bir amilyattan mevcut, göğüs ucunu açarak içindeki yağın çıkartılması falan filan :D :p . Google'dan bir araştır derim ;) .

Forumda çokça yazılıp çizildi.

Bölgesel yağ yakımı diye bir şey yoktur. Vücut ihtiyaca göre yağı depolayacağı yerleri kendi belirler. Yine ihtiyaca göre hangi bölgedeki yağı harcayacağınıda yine kendi belirler. Örneğin; sadece bacaklarınızı çalıştırarak göğüs bölgesindeki yağları eritebilirsiniz.

Genelde erkeklerde ilk yağ birikimi göbek ve bel çevresinde olur. Kadınlarda baçaklarda ve kalçada. Zamanla diğer bölgelerdede artar.

İlk nerede başladıysa en son orada biter.

@mustafa şükrü yıldırım

jinekomasti için gittiğim de doktorum bireş yok dedi , zaten bu tür operasyonlar + 24 yaşından sonra yapılıyormuş. O zaman yapabileceğim 2 şey spor ve düzenli beslenmek .
Forumu takip etmeye çalışıyorum , bazen kaçırabiliyorum.

ama yok

gıda dengesi + olduğunda bu gıdalar yağ olarak depolanır
nerede yağ hücresi varsa o hücreler çalışır
bölgesel şişmanlama yağ hücrelerinin sayısı ile alakalı
sayı nerede çoksa orada fazla yağ toplanır doğal olarak

beli inceltmek için sadece bel çalıştırmak işe YARAMAZ

- gıda dengesi gerekir
- gıda dengesinde gereken enerji, vücudun tüm yağ hücrelerinin
birlikte
veya genetik olarak konulmuş belli sıra ile incelir

sözün özü
sadece biceps çalışarak da belinizi inceltebilirsiniz
(bu kas fazla enerji yakmadığından biraz zor olur tabii)

son söz olarak
sevgili kardeşim
yaşın 16
daha büyüme çağındasın
sakın olaki uzmanı dışında tavsiye alıpta zayıflaya kalkma
düzgün beslen
koşu yap
pedalla
bak nasıl forma giriyorsun

abuk subuk amerikan gıdaları alma sevgili kardeşim
sana yeter

@Serbay Akar

ergenlik çağında
vücut
hormon dengesini tam kuramadığından
östrojen testesteron oranı bozulur
bir süreliğine göğüsler çıkar
sonra kaybolur gider
bu şekilde bir süre hastam oldu

hiç üzülme
daha sonra düzelecek

Mustafa Akman çok güzel yazmış. Ek olarak glisemik indeksi yüksek beslenmek yani fazla şeker, beyaz ekmek, patates vs tüketmek özellikle sporcularda, hele hele dışardan doping maddesi "erkeklik hormonu" alan sporcularda östrojen seviyesinin daha hızlı artmasına ve neticesinde jinekomasti denilen göğüs ucu sartmasına neden olabiliyor. Ama senin sorunun bu değil tabi. Evet jinekomasti var ise büyük ihtimalle ergenlik çağının hormonel düzensizliğinden kaynaklıdır.

Zayıf kalmak için, dikkat et zayıflamak için demiyorum, mental yapını değiştirmen lazım ilk önce. Bu işi başarabileceğini hatta daha geniş zamanlı olarak başardığını ve zayıf olduğunu düşünmen lazım. Evet bu kolay değil ama sağlıklı beslenme ve düzenli spor bu tip bir düşünce yapısına hızlı ulaşmanı sağlayacaktır.

Evet bölgesel zayıflama yoktur.. Hayatım insanlara bunu anlatmakla geçti galiba :) bunu anlamanın en pratik yolu şudur; vücudunu tıpkı bir otomobil gibi düşebilirsin. Gaza çok basarsan hızlı gidersin ama fazla yakarsın. Fazla yakmanın bir yolu daha vardır; Daha ağır bir araç alırsın, misal jip, aynı yolu daha fazla yakıt harcayarak gidersin. Mantık tamamıyla aynı.. Senin kasların motor, depon ise daha çok bel bölgesindeki rezervler. Ama oradan yakmak için bel çalışmak zaman kaybı olur ve hatta bel kaslarının biraz gelişmesine ve belinin daha da kalın görünmesine neden olabilir. Daha etkili antremanlar yapman lazım.

Vücudunuzun sadece sporda değil günlük aktivitelerde ve hatta uykuda bile daha fazla kalori yakmasını istiyorsanız motor hacmini artırm lazım. Bu nasıl olur ? spor yaparak ve kaslarınızı büyütüp güçlendirerek veyahut antremanlarda daha fazla kalori yakan büyük kas gruplarını çalıştırarak; bacak ve sırt gibi. Kısaca koşu bisiklet gibi sporlar evet işe yarar ama hızlı netice almak için ağırlık salonunun yolunu tutmalı ve özellikle bacak sırt antremanları yapmalısınız. Düzenli antreman yapmak ve vücudun tüm kaslarını çalıştırmak sadece depodan kalori yakmaz aynı zamanda tüm vücudunuzu aktif depo olarak kullanmanızı sağlar yani yağ rezervleri bel ve kalça bölgesinden biraz daha vücut geneline yayılır. Bu sayede kilolu bile olsan daha dengeli görünürsün.

vee en önemli nokta! ne kadar spor yaparsanız yapın beslenmenize özen göstermediğin müddetçe sonuca ulaşamazsın.

Yeni birşeyler daha öğrenmek bana çok zevk veriyor teşekkür ederim hepinize.

@Serbay Akar

Serbay kardeşim...Öncelikle hareketli bir yaşam tarzını benimsemeniz lazım eger bölgesel bir sorun varsa yada tüm vucut ile ilgili bir kilo sorunu varsa bunu gidermenin yolu belli bir program dahilinde belli bir süre çalışmak olmamalı bence neden dersenm eger bu sıkıntıyı bir şekilde çözersin lakin amacına ulaştıktan bir süre sonra eski haline dönmen içten bile degil..En dogru olanı şuanki olumsuz alışkanlıklarını uzun vadeye yayarak olumlu alışkanlıklarla degiştirmendir bu uzun bir süreç olmalı(yaşam boyu) yaşın çok genç hala gelişim sürecindesin bu nedenle zayıflamak adına benlenmenden asla kısma sakın bırak biraz kilon olsun nasıl olsa uzun vadede kalıcı olarak bu işi zaten çözersin lakin kilon kaç bilmiyorum çok bariz kilolu isen yine beslenmenden çok kısmadan kalorisi düşük besinlerle devam edebilirsin ama unutmaman gereken en önemli şey azda olsa sürekli aktivite uzun vade ve sabır hareketli bir yaşam tarzın oldugu sürece çok extradan bir spor yapmanda gerekmez(spor yapma anlamında degil)ve bölgesel bir problemde o kısımdaki yagları eritmenin en güzel yolu bölgesel çalısmaktan ziyade kopmle bir yag yakımıdır çünki genelde bölgesel çalısmakla istenilen amaca çogu zman ulaşılamaz örnegin göbegi çok yaglı olan birisi çok iddia ediyorum günde 1000 mekikde çekse o yagları eritemez:))) bunun yolu zman ve ortam müsaait oldugu sürece en az 30 dak ve üzeri tempolu koşu yürüyüş ve diger aktiviteler en ideali 45 dakka çünki vücüttaki yag yakımı 30 dakkadan sonra yanmaya başlar..bu konuyla ilgili bir çok yag yakımı örnegi verilebilir lakin çok takma derim yaşın çok genc sen yemene içmene bak fakat hareketli bir yaşan tarzından asla taviz verme...

Konuyu sonradan fark ettim.bende birşeyler yazmak istiyorum.Öncelikle boy kilo oranına göre cok fazla kilon yok.8 kilo verdiğin zaman herşey mükemmel olacak :).Kilo verme olayını ekonomiye benzetirsek batman gerekiyor.Yani kazandığından fazla harcıyacaksın.Yada aynı harcamaya devam edip az kazanacaksın.Sağlıklı olanı hem kazancını azaltmak hemde harcamayı yükseltmek.Uzun yürüyüşler ile başlayıp (en az 1 saat) hafif egzersiz ile kas çalışması yapmanı tavsiye ederim.Üstüne birde üç beyazdan uzak durursan (şeker-un-tuz) asitli içeceği hayatından çıkarırsan :) günlük 2 lt sı içmeyi alışkanlık haline getirirsen ve acele etmeyip haftada 1 kilo vererek yukarıda yazdığım tavsiyelerı yaşam standardına oturtursan hayatın boyunca sağlıklı bir kilo ile devam edersin.erkek vucudunda ilk yağ depolanan yer bel bölgesidir.O yuzden bel bölgesini eritmek zordur ama göğüs bölgesini ufak agırlık ve bir eğitmen yardımı ile bench press yaparak (spor salonu imkanın yoksa bol bol şınav çekerek) kısa zamanda sıkılaştırabilirsin.Beli inceltmek kendi bilgilerin ile oldukça zor spor salonu ve eğitmen şart.o herkezin istediği baklava olayı ise oldukça emek isteyen bir olay vucud yağ oranının yuzde 10 un altına inmesi gerekiyor ki ben 187 boy 78 kilo iken yuzde 11.5 deydim 76 kiloya indikten sonra belirmeye başladı karın kasları.Kısacası yaşın cok genç sen bu işi yapmak istedikten sonra kesinlikle başarırsın.

Konuya binaen bir kaç kelime eklemek isterim...Normalde boy kilo oranı olması gereken boy uzunlugundan 10 kilo az olması..lakin bu her zaman geçerli degildir bir örnek vereyim benim boyum 182 kilom bazen 85 oluyor boyumu geciyor ama aynanın karsısına geçip baktıgımda en cok 75 kilo gibi duruyorum yani tartıda ne geldigin bazen çok önemli olmaz o kilonun tüm vucuda orantılı olması gerekir kiloyu kas olarak almıs iseniz(benim gibi) sorun yoktur bazende boy kilo oranı çok iyidir örn.(boy 180 kilo 70) ama adam çok hımbıl görünür yaglar bölgesel birikmiştir bu konuyla ilgili daha çok örnek ve tavsiye yazılabilir..Çok fit ve saglıklı kalmanız dileyigle:))

bu tablo ne kadar doğru bilemem ama yinede yardıncı olmak amaçlı tşkler (link)

linke bakmadım ama sanırım akapunktur ne kadar faydalıdır tartışılır ama kesin çözüm olmadıgı bariz acık bence sadece alternatif tamamlayıcı faktördür...HAREKETLİ YASAM TARZI..kesin çözüm:)

SADANA adlı arkadaşımız acaba ilk sayfada henüz 16 yaşında ve gelişme döneminin doruklarındaki serbay a proteinden uzak dur dediğinin farkında mı? Peki ya jinekomasti önerisinde bulunana ne demeli? (ki keloid riskinin en yüksek olduğu bölgelerden biri göğüs iken!) Lütfen ama lütfen cevap yazarken yada tavsiyede bulunurken yaş gibi faktörlere biraz dikkat edelim, 16 yaşındaki bir insana doktora jinekomasti sorusu sordurmayalım . Serbay arkadaşım yalnızca abur cubur tüketimini azalt ve bisiklete devam et... Senin yaşlarında bu tür yağlanma olaylarını birçoğumuz yaşamışısızdır , emin ol sporu bırakmadığın sürece kalıcı olmayacak ve geçecektir.

bölgesel zayıflama olmuyor cardio ve düzenli beslenme ile verebilirsin. düzenli ve disiplin şart coook zor ben vermeyi başardım. en zoru korumak şimdi onun için ugraşıyorum.
herşeyden önce yaşam tarzını değiştirmen gerekiyor.

Yağları yakabilmen için antrenman olarak aerobic sistemde; yani oksijen tüketiminin bol olduğu bir çalışma şekli seçmen gerekir. Süresi uzun şiddeti düşük bir tempoda haftada en az 3 gün düzenli şekilde koşu yapman faydalı olacaktır. Vücuttaki yağ yakımı en az 30-40 dakikalık bir egzersizden sonra başlar. Yani minimum 1 saatlik bir çalışma işini görür. Tabi bunun yanında beslenmene de özen göstermelisin. Ekmek, şeker ve pirinç tüketimini azaltman gerek. Bunun yanında söylemek istediğim; kıyafet olarak pamuklu giysiler tercih et. Kesinlikle televizyonda reklamı yapılan sauna eşofmanı vb. tarzda ürünler kullanma. Her egzersizden önce ve sonra mutlaka stretching (germe) egzersizlerini de ihmal etme.

1-) Mekik - sit ups
2-) Hundred pilates
3-) Bir oklavayı ensene koy ve sağa sola dönmeye başla (kalçan sabit kalsın belden dön)
4-) Şınav - Göğüs için şart - push ups

Bunları her gün düzenli yaparsan yağlanma sorunun ortadan kalkar mesela Ryan Reynolds adlı bir aktör sadece 5 ayda Blade III de oynamak için vücut geliştirdi. Günlük yaptığı çalışmada 800-1000 mekik vardı ama sonunda six pack a sahip oldu bu kadar abartmana gerek yok bence günde 25'li 4 set mekik sana yetecektir. Şınav çekerkende kendini zorlamadan setler halinde yapmalısın 10'lu X 4 set gibi.

Önemli Not: Ağırlık kaldırırken (mesela şınav çekerken kendini yerden yukarı doğru kaldırıyorken) nefes ver - Pozitif hareket- , ağırlığı bırakıyorken (mesela şınav çekerken yukarıdan yere doğru inerken) nefes al - negatif hareket - bu şekilde nefes alman kalp sağlığın açısından çok önemli.

Başarılar

• Beğen
Tepkiler: Serbay Akar
Bel çevrem 115 cm nasıl eritebilirim?

Geri