Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

belderia marka bisikletimin vitesleri değişmiyor :(

Tepki
7
Bisiklet
Beldeyama
arkadaslar 250 tl ye belderia marka bisiklet aldım. 21 vites 26 jant. vitesler çevirmeli. 7. vitesten 1. vıtese geccem diye canım cıkıyor resmen. kız gücü ile hayatta vites gecmez.. neyse orasını bi sekilde hallediyom. yan tarafta 14 vites daha var sol tarafta. orda 14. vitese gecebilmek için 7. vitese gecirdiğim enerjinin kuvvetin 2-3 katını uygulamama ragmen cok zor geciriyorum 14. videse. daha hiç 21. vitese geciremedim. dönmuyor vıtes kolu. bisikletciye sordum alısır dedi. oyle 1 kac defa binmeyle olmaz dedi. 2 haftadır biniyorum ama vites değişmeyince nasıl alısacak bu vites kolu ? yardımcı olun arkadaslar lütfen. bisiklet daha sıfır taze kablolarda vs bısı yok.. ellerım kopuyor resmen vıtes degıstırcem sıra.. ılla gidip bisikletci ile kavga mı etmem lazım.. adama bi ayarı mayarı yok mu dedim, alısır o zamanla dıyor arkadas ellerım kavladı vıtes degıstırcem dıe daha nasıl alısacak kırıp atasım gelıyor valla :((

Scudo
Geçmiş olsun.. keşke önce bu foruma danışıp o bisikleti alıp almamaya karar verseydiniz, açıkçası bisiklet konusunda bilgisiz olunca oluyor bunlar az kalsın ben aynı hatayı yapıyordum forumdaki alakalı konuları incelersen hem cevabı hemde nedemek istediğimi anlarsın!

• Beğen
Tepkiler: aqladikca06
@frkncn
kardesım sımdı iş maddiyata binecek. bnde bianchi ya da salcano almasını bılırdım ama maddi acıdan anca buna yetebildik :) elimde hurda vardı 50 tl ye onu sattım 200 e denk geldi.. yoksa adam 400 e 500 e de var dedı ama ıste alamadık.. neyse muhim olan bu sorunu çözebilmek.. bildiğin link varsa atar mısın ? yeni üye oldum. oyle cok binmiyorum spor ıcın aldım ben.. günde 10km civarı suruyorum.

Merhaba,
Vites kolunun o şekilde arttırdıkça pek açılması mümkün değil. Vites kolunun kullanıldığı marka yapısı olarak piyasa malı diye nitelendirdiğimiz türden. Sert vites geçişlerini sürekli çekeceksiniz. Atmama sebebi ise tamamen ayar bozukluğundan kaynaklanıyordur. İnce bir vites ayarı yaptırırsanız sorun çözülecektir. Fakat konforlu ve daha az sorunsuz bir sürüş istiyorsanız mecbur Shimano , Sram gibi daha üst segmentte vites gruplarının serilerine geçmelisiniz.
Selametle ..

• Beğen
Sizin sorununuz vites telinin çok sıkı olması gibi duruyor bir bisikletçiye gidip ayar yaptırabilirsiniz :)

• Beğen
@Uğur Can S.
kardesım baska bi bisikletciye sorayım en iyisi ben. bisikleti aldıgım adam bakarız dıyo sonra gidiyosun bu seferde acılır dıyo. adam yanımda 21 e gecırdı. bişi yok diyo. dayı sürerken oyle olmuyo dıyorum olur diyo naparsın bu adama.. en iyisi baska bırını bulup sormak.. saolasın bi deneyim bakalım olursa olur olmazsa napalım oyle mecbur sürecem

@Yusuf !!WOW!!
tmm cıkıyorum hemen. aldıgım adam bişi yok dedı baska bi adam bulup ona sormak en ıyısı. ınsallah çözülür su sorun :(

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@aqladikca06
Yada siz belderia fabrikasını arayıp durumu söyleyin. Esra hanım var orda tahminen onunla görüşürsünüz . Beni sallıyor ilgilenmiyor bu servis derseniz, servise ufak bir telefon işi çözecektir.

• Beğen
aldığın adam biraz itlik yapıyor bence.

@Yusuf !!WOW!! haklı... fren teli çok gergindir muhtemelen. adam uğraşmamak ve başından savmak için alışır falan demiş de, alışmaz. yapacağı iş 5 dakika bile sürmez ama yapmamış. o adama bir daha gitmeyin.

@aqladikca06 tabiki de işin önü sonu maddiyat..geçmiş olsun derken demek istediğim üzgün olma ifadesiydi ama şu var ki biraz bilgi sahibi olmak çok işinize yarardı çünkü ucuz diye kelek karpuz alıp çöpe atmanın manası yok.. tabikide hepimiz için geçerli elimizdekinin değerini bilip onunla mutlu olmak sizde öyle yapın bende bu forumdan öğreniyorum hemen herşeyi sizin yapmanız gereken o satıcıya gidip gerekeni yapmasını istemeniz yani hakkınızı arayın kavga etmeyin tabi ama haklılığınızı ortaya koyun derim!

@Uğur Can S. vıtes kolunu komple degıstım bıraz adam oldu 20 tl verdım

@frkncn baska bırınden vıtes kolunu degıstım komple sımdı rahatlafı bıdıkket 20 tl ye patladı

• Beğen
Tepkiler: frkncn
@frkncn
çok saol kardesım aksam cıkcam sürüşe yıne aksaklıklar varda goturcem bı daha bı 21 e gecmıo bu seferde ama eskıye oranla çok rahat vıtes degısıyo

beyler bu arada aksam cıktım. 10 da 8 düzelme var.. dedıgım gıbı 21 e gecmıyor hala ve hızlı gecıslerde takılmalar olabılıyo. Allah korusun hızla değiştirmeye kalksan takılır dusebılırsın. neyse son bısı sorcam sıze. bısıkletle gıderken vıdeo kaydetmek ıstıyorum telden. sızce bunu nasıl yaparım? telefonum ı phone 4s. telefonu nereye nasıl monte edebılırım. bilginizi varmı

@aqladikca06
aşşağıdaki tarz şeyler var daha uygun fiyatlıda bulunur aliexpresste falan...
(link)

• Beğen
@frkncn eyv krdesım cok saol ben bunu anama diktirim :D bugun yaklasık 800 mt civarı bi rampayı tırmandım bisikletle. o rampanın arka yolundan da kendımı saldım asırı hız yaptım onu kaydetmek ıstedım :)

@frkncn aynen kardesım risk.. zaten bisikleti akısa bırakıyorum carsıda bıraz da hızlı gıdıyo heralde yayalar kendıgınden kenara cekılıyo iyice çözdum ınsanları :)
tmm ben bi bakim evde link dekı gibi cantalar var ona bı ip fln ayarlarsam yaparım olmadı siparis ederim bi tane.. tekrarsan saoll.

Geri