Benim de ilk bisikletim sütlü kahve renginde bir Pinokyo idi. Babamız 1976 yılında aldı ve 3 kardeş senelerce bindik. Daha sonra teyzemin çocuğuna verdik, o da senelerce bindi. Çok güzel anılarımız vardır. Çok özlüyorum o günleri ve o bisikletimizi...
Benim 1982 de alınan Pinokyom da sütlü kahverengi idi sanırım o yıllarda sadece o renk vardı.Mavi daha sonraki yıllarda çıkmış mahallede epey fazlaca olan modeldi.....
Bize bisiklet alınan dönemde bir arkadaşımıza da babası mavi rengini almıştı, 70'li yaıllarda da vardı yani. Ama fazla bir renk seçeneği yoktu diye anımsıyorum. Zaten 10 yaşlarında falandım.
Arkadaş elcikler bile benim eski pinokyo ile aynı. Ne kadar da hoyrat kullanmıştım o zamanlar. Ve bisikletle ilgili mekanik bilgimin % 80'i bu canavar sayesindedir. Tekrar tebrik ederim. Torunlarınıza bırakabilecek bir güzellik yaratmışsınız.
Selamlar herkese. Bende uzun yıllar sonra pinokyo bisikletimi hatırladım ve bir pinokyo satın aldım. Restorasyonunu yapacağım fakat istanbulda krom kaplama konusunda bir yer tavsiye edebilirmisiniz?
Aynı renklerde 90 larda bende aldım ve hala memleketimde duruyor. Kontra özelliği bozulmuştu uzun süre ilgilenemedim şimdi sizin pinokyoyu görünce ilgilenmem gerektiğini hissettim.
benimde ilk bisikletim kırmızı küçük bir pinokydu sanırım eskiciden almıstık. sizinki kadar güzel olmasada çok güzel bir bisikletti çok severdim.. tebrikler harika bir şey ortaya çıkmış.