Scudo Sports

Belediye çukuru, yol bisikleti, 100 kilo ben = patlayan ön lastik

Tepki
13
İsim
Mehmet Ali Soylu
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Belediye çukuruna yol bisikletimle girdim ön tekerin hali bu. Önce birşey yok sandım vay be ne sağlammış derlen 2 sn içinde iç lastik söndü tamamen. Bisikleti elimde eve götürürken iç lastik dışa çıktı iyice. Sorum şu dış lastiğe birşey olmuşmudur ve iç lastik yama tutarmı? Ben anlamam başakşehir pro bisiklete götüreceğim yama isteyeyim mi yoksa direk değişeyim mi.? Bu arada ışıklandorma kpnuöu takmayıp başka konuya ekleyen adminlete selam olsun. Eğer ışıklandırmam olsa o çukuru görüp sıyrılabilirdim...

Dosyalar

• IMG_20170322_210846.jpg
    IMG_20170322_210846.jpg
    103 KB · Okunma: 487
Scudo
Yedek lastik ve/veya yama takımı taşımanın önemi adına yaşanmış güzel bir tecrübe :)

• Beğen
Tepkiler: ognsylr
Bu tarz durumlarda iç lastiği direkt değiştirmek lazım, alışkanlık haline getirildiğinde arkadaş çevresi tarafından pintilikle suçlanabiliyorsunuz :)

Yılan ısırığı olarak tabir edilen bu tip patlaklarda yama olmaz zaten. İç lastik çukur ve jant arasında sıkışıp yarıldı çünkü.

Siz, siz lastiğe 120psi hava bakacaksınız ve ayaklı pompa ile düzenli olarak o havayı kontrol edeceksiniz. Yoksa daha çok iç lastik gider...

@Steel Butterfly
Semt içinde olduğum için yanımda taşımak istemedim semtim uzak bi kçşesinde olsaydım otobüse binerdim :=)

@Ozan k.
Hocam basit bir çukur değildi garip birşeydi. Normalde sıkıntı olmuyordu

Peki hocam :islik::rolleyes::ckskc:

Arkadaş doğru söylüyor, 120 PSI lik hiç bir lastikte sürüşü başlangıç basıncıyla bitiremezsiniz. Sürüş esnasındaki kısa molalarda bunu zaman zaman kontrol etmek ve hatta hava basmak gerek. Bu sürüş kalitesini ve güvenliği 100% ilgilendiren bir durum.

• Beğen
Tepkiler: birdost1arkadas
Jantta bir sıkıntı var mı?

öncelikle size geçmiş olsun. güzide belediyemizin açık bırakmış olduğu bir çukurdan ben de geçmiştim. arkadaşlar haklı, 110 hava basmıştım bir gün önceden. çukuru gördüğümde hızım 30 km/s civarında, menzilim ise 4 metre idi. neden bu kadar kısa süre kala görmüştüm bu çukuru,; çünkü, önümde giden dolmuşun rüzgarına kapılmıştım. gözümü kapayıp bildiğim tüm duaları okumak istedim ama bismillahtan başka diyebileceğim bir dua olmadığını anladım, zaten bu kadar kısa süreye fazla bir dua da sığmayacaktı. gözümü açmadım, bisikletimin ve kemiklerimin kırılmaması benim için yeterli diye düşündüm. o sesi duydum, önce ön teker ardından arka teker. kendimi düşmeye hazırlamıştım zaten. düşmedim, oradan düşmeden geçtiğimi hissedince çok mutlu oldum. üzerinde r500 jant vardı, ne jant yamuldu ne lastik patladı. ama benim içim cız etti, elim ayağım boşaldı. bisiklette lastik basıncının önemi gerçekten büyük. hafife almamak gerek.

• Beğen
@Boran06

Tam tersi, lastik ısındıkça basıncı da artıyor. O yüzden tur esnasında kaçan havanın çok önemi yok. Sıcak yaz günlerinde lastiğin daha sık patlamasının bir sebebi de budur.

Ben her hafta kontrol edilmesi gerektiğini söylemek istedim . Ayaklı pompayı yanınızda taşımayı denemeyin :)

ben hava bastım artık o lastik patlamadıkça bir daha basmam gerekmez diye düşünmeyin. Hava zamanla az da olsa azalıyor. Ben her sürüş öncesi bakıp gerekirse tamamlarım.

• Beğen
her sürüşten önce elle bi kontrol edilmesi lazım, hava sıcaklığına bağlı olarak lastik basıncı değişir. lastik ısınmadan bu hava basıncı kontrol edilip basılmalı...

Tüm araç lastikleri için geçerlidir bu durum bisiklete özgün bir şey değil.

• Beğen
@Hasan Ç.
Hava karanlık olduğu için tam bakmadım janta ama yok gibiydi

@Engin er. Sağolun hocam sizede geçmiş olsun

@ATiCO
Karanlıkta tam bakmadım bugün bakaxağım umarım sıkıntı yoktur

Kendim iç lastik alıp değiştireceğim ama daha önce hiç değiştirmedim. İç lastik alyan set başka birşeye ihtiyacım var mı? Dış lastiği çıkarıp yeni iç lastiğimi takıcam sonra dış lastık sonra hava basacağım doğrumudur?

Triban 520 lerde lastikler katlanır lastikmiydi ? inşallah katlanırdır yoksa bilmiyorsan bayağı zor olur biliyorsanda zor olur :D

• Beğen
@Cesarisback
Katlanır lastik ne onu da bilmiyorum :) galiba levye lazım 2 tane doğru mu? Büyük ihtimalle dechatlondan iç lastik alır bisikletçide taktırır bir taraftan da izlerim

@Cesarisback Hocam elinizle katlayınca kolayca bükülüyorsa katlanır lastik oluyor levyesiz bile elinizle takabiliyorsunuz ama katlanır olmayan lastiğin kenarlarındaki demir sert oyüzden katlanılmıyor değiştirirkende daha zor değişiyor eğer kendiniz değiştircekseniz ucuza katlanır lastik alabilirsiniz decathlonda 40 liraya düşmüştü katlanır lastik en son.

@Cesarisback
Şuan maddi durumum pke müsait değil :)

Yanlış hatırlamıyorsam tribanların lastikleri(Hutchinson Equinox 2) katlanırdı.

• Beğen
Geri