Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

belediye otobüsleri ve bisiklet

murex4951

Üye
Tepki
25
herkese merhaba bi konu hakkında danışmak istiyorum.otobüslere bisikletle binilmesi konusunda bir bilgisi olan var mı?atıyorum bir yasak,kural var mı,bisiklet yerinede ayrı bilet atılarak binilebilir mi gibi yani,yoksa şöföre mi kalmış bir durum mudur,şöförün ruh haline göre değişebilir mi?daha önce böyle bir konu açılmıştı diye anımsıyorum ama arattığımda bulamadım.

Scudo
biraz araştırınca ne buldum medeni ülkelerde bu konuya verilen öneme bakın.bike racks on buses diye arattığınızda çok şey döküyor. (link) bu site bir örnek.

Almanya'da içine bisiklet sokabileceğiniz otobüsler ve sokamayacağınız otobüsler kapılarındaki özel işaretler ile ayrılmış durumda. Yine raylı sistemleri için de aynı şey geçerli. Vagondan vagon afark ediyor.
Türkiye'de ise yolcuların, otobüs şoför ve/veya muavinlerin hoş görüsüne, anlayışına vs vs bağlı bir durum.
Örneğin denenmiş bir yöntem, eğer oğluma, küçük kardeşime bisiklet aldım onu götürüyorum derseniz çoğu siz kapıyı açıyor, ama yok bisiklete biniyordum da yoruldum eve gidiyorum derseniz ters ters bakıp cevap bile vermiyorlar :).

teşekkür ederim HaliliOzturk.bende öyle tahmin etmiştim,yurtdışında bende rastlamıştım otobüslerin ön tarafına konan bisiklet yerine.ne kadar üzücü bir durum,şöförün insiyatifine kalması...,zor görünüyor bu işler burada ne yazık ki.

Keşke zor görünse de başarsak, resmen imkansız burada otobüse bisiklet sokmak. Ama dediğim gibi eğer ki normal bir kıyafetiniz varsa "Bizim kardeşe bisiklet aldıydık da" cümlesi, şaşkın bir gülümseme ve çift bilet karşılığında otobüslere binebilirsiniz :).

ben sarıyerde koc universitesindeyim
sarıyerden okula giderken abartısız 600-700 metre yokus vaar . cogu zaman bisikletle cıkmak imkansız. o yuzden cok defa bisikleti otobusle cıkarmayı denedim. her seferınde bi problem yasadım. ama hemen hepsinde bisikleti koymayı basardım. benim taktiğim ne koyacagımı soylemeden sofor'e arka kapıyı acmasını soyluyorum. o ne oldugunu anlamadan hemen bisıkleti koyuyorum. bu dakıkdan sonra indir bisikleti demek zor geliyor.:)

bisikleti ancak on tekerı sokuldukten sonra alıyolar oda bızım ıcın tasınması zor oluyor ama iett ler almıyo buyuk bır ıhtımal

Geri