Scudo Sports

benzin vs deterjan

İsmailYetişir

Aktif Üye
Tepki
166
temizlemeden yağ damlattığım zincir ve dişliler kir tabakasına yol açmıştı sürüşte vites problemleri yaşatınca hatamı anlamıştım, bu akşam antremanım da olduğundan bulunduğum şehrin samsun olduğu göz önünde bulundurulursa bir bakım spreyi çarçabuk edinemeyeceğim. Arkadaşlarıma sorum benzin ile yıkamanın deterjanla yıkamaya kıyasıdır. tecrübelerinizle aydınlanmak istiyorum, sevgiler.

Scudo
abim ilk yorum benden olsun benimde yağ tabakası kaplıyor ben bir beze benzin döküp yağları temizliyip sonrada yağlıyorum tavsiye ederim ama benden daha tecrübeli arkadaşların ve abilerimin önerilerini yinede al derim

• Beğen
Tepkiler: İsmailYetişir
Eğer bakım spreyi temin etmekte sıkıntı yaşıyorsanız, ruble ve zincir temizleme işini mazot veya benzin ile de görebilirsiniz. Hatta bir abimiz, " ikisini karıştırın daha etkili oluyor " demişti. Denedik ama pek bir fark göremedik :)

Kullanılmamış 1 lik boya fırçası ( diş fırçası da iş görür ;) ) ile fırça ucunu mazota batırarak ruble ve zincirinizi temizleyin.

Daha sonra köpüklü bir su hazırlayıp sünger yardımı ile yıkayın, sonra da su ile durulayın. ( Eğer köpüklü su ve durulayacağınız su sıcak olursa yağların ve mazotun akması daha kolay olur ;) Hem eliniz de üşümez :) )

Sonra ise bez ile kurutun, biraz müddet sonra yeniden yağlama işlemini yapın.

Uzun gibi görünüyor ama, toplasan 10/15 dk. lık iştir.

Kolay gelsin..

@Haşim Okyay

eh bu durumda hem mazot hem deterjan kullanmak gerekiyor, iki ürün ayrı ayrı değil birarada lazım ise karşılaştırmak anlamını yitiriyor, teşekkürler

Ben temizliği evde wc'de yapıyorum. Zincir temizleme aparatı + deterjan kullanarak. Aslında mazot kullanmak daha iyi bir cozum ama evde cok mumkun olmuyor.

Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: İsmailYetişir
Peki biz gençler ne yapacağız?Arabamız yok ve benzincilerde su şişesine benzin alamıyoruz.İlla ki ruhsat vs. istiyorlar.Benzin almanın bir yolu varmıdır?

@Can Sonbay

Benzin istasyonuna bisiklet ile gidip, durumu anlatabilirsiniz. Bisiklet temizliği için kullanacağınızı söylersiniz.

Biliyorsunuz, araba kundaklama olayları epeği çoğalınca emniyet böyle bir uygulama getirtmişti.

Olmadı, tanıdık ve arabası olan bir büyüğünüzden rica edin. ;)

hidrolik fren yağıda iş görür aslında ben öyle temizliyorum. Çok güçlü bir temizleyici bir yandan da yağlıyor ama ben genede zincir yağı sürüyorum

Zincir,vites-fren kablolarını temizlemek için Whürt balata temizleyici spreyi şiddetle tavsiye ederim. Samsun'da oto bakım ürünleri satan yerlerde büyük ihtimal bulabilirsiniz ;) (link)

Eğer böyle bir ürünü bulamadıysanız zamanında zincir temizleme olayında oldukça tecrübe kazanmış birisi olarak gaz yağı'nı öneririm. Zamanımızda çok seyrek kullanım alanı olduğundan bulması sıkıntılı olabilir fakat bir benzine nazaran daha iyi yağ çıkardığını söyleyebilirim ;)

benzinlikten bidon ve benzerileri ile akaryakıt almak yasaktır çünkü benzin gerçektende çok yanıcıdır ancak bunun aksine mazot kolay kolay tutuşmaz. benzinlikten gidip bidonla benzin almak için polisten yazılı izin almanız gerekir ama mazot buna dahil değildir. o yüzden benzinlikten bidonla; buna yarım litrelik şişede dahil mazot alabilirsiniz. ancak bunu bazı pompacı arkadaslar bilmezler yada çoğu uğraşmak istemez ve başından yasak deyip atar.bazı arkadaslarda mazotla motorini karıştırabilir dikkatli olun benzin alırken motorin(yani mazot) istdediği için arabasının deposuna normal benzin konulan tanıdığım mevcuttur.benzinlikten benzin alırken mazot terimini kullanmanızı tavsiye ederim.
mazotu sadece vites aksamı temizliğinde değil "DİSK FRENLER HARİÇ" her aksamın temizliğinde kullanabilirsiniz. gayet başarılı bir temizleyicidir.sonradan prill gibi bir temizliyiciyle bisikletinizi yıkadığınızda ayna gibi olur

bisikletimin ömrüne ömür katacak acıklamalar edindim peki temiz dişlileri evde kürek aletinin zincirini yağlandığı oldukça ince bir yağ ile bakımını tamamlamam yeterli midir?

Geri