Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Benzin zammı

mehmetlevent

Forum Demirbaşı
Tepki
885
İsim
mehmet levent
Bisiklet
Sedona
Bayram hediyesi şeklinde. 25 kuruşa kadar zamlanmış. 5.1 liradan aldığımı hatırlıyorum sonra Rusya ve İran la venezuellaya ders olsun diye suudların fiyatı yerlere çektiğini de biliyorum. Teorik olarak ekonomimiz benzinden alınan vergilerle dönüyor. Peki ham petrol fiyatları benim benzini 5.1 lira dan aldığım seviyeye çıkarsa bizdeki benzin fiyatı tahmini kaç lira olur?

Scudo
10 TL olur

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende geçen pazar aldım bayram şekeri niyetine dizele 30 krş zam gelmiş şaşırdım

İşin ilginç yanı global ısınma ile sibiryadaki donmuş topraklar çözülünce altında 300 yıllık daha rezerv olduğu gerçeği. Ne zaman bitecek bu karbon salınımı?

ham petrol fiyatları biraz daha cikarsa 6 lira olur, olsun biz bisikletten vazgecmeyiz...

Zam ötv kaynakli yani kalici.

SM-T310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mehmetlevent
Brezilya da deli gibi kriz var,benzin fiyatına baktım 3,4 tl ye denk geliyor.....

1lt benzin 1 dolardı sonra 2 dolara yaklaştıydı. Sonra euro çıktı 1 lt benzin 1 dolar + 1 euro ediyordu bir ara. Sonra esad Esed oldu, Rusya Ukrayna ya daldı, chavez Venezuela sı sosyal devlet olunca , üst akıl arrraba düşür la petrol fiyatını dedikten sonra kaya gazından petrol elde ettim en büyük üretici ben oldum diyince petrol 40 dolara kadar düştüü. Yoksaa 1 dolar + 1 euro dan hesapla benzincir in 7 lira olması lazım. Ama doların gerçek değerinin 4.7 lerde euronun da 5 lira olması lazım. O hesapla 10 lira gerçek değerinin tam yarısına yaniii bedavaya benzin alıyoruz daha zart zurt edenler var. Yazıklar olsun namkörler sizi.

@mehmetlevent
hocam yazını okudum. analizin beynimi yaktı. tamam mizah yapmışsın ama sende büyük cevher var yarın gel sabah'ta aynı çizgide ciddi ciddi ekonomi yazmaya başla servet sahibi olacaksın. dolgun ücret+yol+yemek+ssk+jöle+kupon arazi fırsatı. (ilerleyen zamanlarda sarayda danışmanlığa yükselme fırsatı) :)

@ozgur908
Üstad ben sarayda danışman olsaydım, 8 yıldır başkanlıkla yönetiliyor olurduk :)

• Beğen
Tepkiler: Groims
Şu benzinin litresini 10 tl yapsınlar herkes rahatlasın...

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@D.Cengiz
Acele etme hocam zamanla o da olacak inşallah

Türkiyede aldığım maaşımın 1340 ta biri ile 1litre benzin alabilirken, yurtdışında imkan bulsam ve ortalama maaşımın 2350 de biri ile 1 litre benzin alabiliyorum.

Türkiyede 1 yıllık maaşımla alabileceğim arabayı, yurtdışında 6 7 aylık maaşımla alabiliyorum.

Kısa analiz. Bu sebeple herkes yurtdısına gitmek istiyor...

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@D.Cengiz
Ama herkes bu toprakları istiyor . Arap, ermeni rus fransız amerikan rum ingiliz bu toprakları istiyor. biz gidersek işleri daha kolay olacak.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
yarışta arap kültürü, sermayesi önde gidiyor, bir dünya toprağı zaten parayı bastırıp satın aldılar, diğerlerine nal toplatır. gitmek için güzide devletimizin illa "defolun ülkeden" deyip çirkinleşmesi mi gerekiyor? nazik nazik uğurluyorlar. istenmeyen misafir durumundayız. yaramaz çocuklarına tembihlemişler git ısır, paralarını çal diye biz de halen kendi evimizmiş gibi rahat rahat oturuyoruz halen anlamadık.

@D.Cengiz

Tespit doğru Tüik satınalma gücü paritesine göre Avrupa ortalamasına göre yarı yarıya fakiriz..
Lüksemburg ile kıyaslamak ise boşuna Zaman kaybı olur...

Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Benzin ihtiyacı olan yarından evvel alsın

15 kuruş zam pardon-fiyat ayarlaması- olacakmışu

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Geri