Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Benzin zammı

@mehmetlevent
Türkiye'nin ne kadar zengin bir ülke olduğunu gösteriyor.
Halk o kadar zengin ki en fazla parayı biz ödüyoruz.
Şimdi Almanya düşünsün. Bir konuda daha onların önüne geçmiş olduk.

Scudo
@Ahmetgitar Gönlü açıkla enayilik arasında ince bir çizgi var acaba hangisine giriyor bizim milletimiz

@mywashere
Buna aslında öğrenilmiş çaresizlik diyebiliriz.
Bu arada buraya yazalım, 10-15 kuruş zam sadece bir iki hafta geçerli olur.
Kesinlikle daha büyük zamlar kapıda.
2 ayda 6 lira olacak benzin beni şaşırtmaz.

@Ahmetgitar
O zamn biz de tezek yakarız arabada.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
!!!Kesin bilgi, yayalım!!!
1 hafta daha yastık altı dövizlerimizi bozdurursak benzinin litre fiyatı yarı yarıya düşecekmiş...

düzenleme 5.12.2016
(link)
yetmez ama evet
hülooooğ....

Valla şimdileri bilemem de bundan bi yüz yıl sonra elindeki kıt kaynaklar ile yaşamasını öğrenenler ve kendi ihtiyaçlarını kendisi üretebilenler yaşamına devam edebilecek. Geri kalanlar da doğal selleksiyona kurban gidecekler. Doğa kanunları aslında tıkır tıkır işliyor da biz oturduğumuz yerden göremiyoruz bu mekanizmanın işleyişini.
Ha böyle bir halk, evet, sömürülmeyi sonuna kadar hak ediyor.
Yansın, batsın, artık umrumda değil.

• Beğen
Tepkiler: ykaya ve Mehmet H.
Maalesef dunyanin en pahali benzinini kullaniyoruz...
Sahi, Musul ve Kerkuk bizimken, kimler vermisti bizim topraklarimizi?

• Beğen
Tepkiler: sivribey
Benzinden, araçtan alınan vergilerin oranları hakkında fikir sahibi olmayan insanlar var hala. Ben olsam daha fazla yapardım, dolar artıyor o sebeple der geçirirdim. Bence adamlar insaflı. Bu kadar cahile az bile yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag
Bu ülkede çoğunluk gemisini kurtaran kaptan. Ne iyilik, ne de başkasını düşünme var. Herkes yolunu bulma derdinde. Ne de olsa "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" diyen bir milletten bahsediyoruz.

O yüzden benzin zamlanmış mı, inşeAllah daha fazla zamlanır. --->Çünkü ben benzin kullanmam, bisiklet sürerim. :cool:

Benzin zammı başka alanlarda da fiyat artmasına sebep oluyor, sadece benzin alıp almamakla iş bitmiyor diyen arkadaşım sana söylüyorum. Ben zaten kıt kanaat geçinen ve fazla harcama yapmayan biriyim. Yani anlayacağın, gene BANA NE !
Artsın kardeşim, 10 lira olsun litresi. Dolar yükseliyormuş şirketler iflas ediyormuş, BANA NE !
Ama ülke zarar görüyormuş.BANA NE !

Bana ne demeyi ve kendini düşünmeyi sen öğrettin bana. O yüzden ne halin varsa gör, beter ol ey halkım.

Bisiklete binmek her zaman mümkün olmuyor :( kazık yemeyelim diye çandarlıya 80 litre ettin yağı almaya gittik. bisikletle gidilmez. toplu taşımada kepaze olunur. taksi tutulsa epey külfeti. mecbur bindik arabaya gittik. kendi ülkemde zeytin yağını tariş üreticiden 5 liraya alıp bana 20 liraya satıyor. velhasılı tutsaklık bizim hayatımız.

@mehmetlevent
mesela ben kendi zeytin yağımı bahçemdeki ağaçlardan çektirerek yapıyorum.
sen de bahçende zeytin yetiştir kardeşim, bana ne. :kptmya:
neyse uzatmayayım, anlaşıldım sanırım :)

ya da ne bileyim, zeytin yağı yemesen ölecek misin? yeme yahu, zeytin yağı da yemeyiver yani :komik:

----

ya da ciddi cevap verecek olursam 80 litreyi ben 8 haftada 10'ar litre şeklinde bisikletle taşıyarak getirirdim. çandarlı kaç km bilmiyorum gerçi.
100 km'ye kadar gider getirirdim.
bu arada 80 litre çok değil mi ya?

@vela2016 valla ölsem de kurtulsam ama valide ile peder istiyor.

Su veren itfaiye istemiyorsun gardaş anladım ben :)

@mehmetlevent
Bisikletle gelmez diye birşey yok. Benim römorku vereyim 40litre getir hatta ticaretini bile yap.

@mehmetsunu
Sen vatandaş alıyor mu sanıyorsun? küveti doldurur banyo yaparım ticaret yerine

devletin vergi denetimi iyi değilse, hatta denetleyenler de düzgün denetlemiyorsa, bunun üzerine vergi indirimleri vb sebeplerle birileri vergilerini tamam olarak vermiyorsa devlette en güzel yol olarak dolaylı vergilerle sizin bizim gibi düz vatandaştan, nasıl olsa almak zorunda olduğumuz malzemeler üzerinden fazla fazla vergi alır buna da ekonomiyi düzeltmek veya benzine ayar vermiş olurlar. Bizde her şeye alıştığımız gibi zenginlerden para babalarından alınamayan vergileri 3 - 5 liralık ücretlerimizle öder dururuz.
Tabi bu arada ülkemizde meydana gelen bir felaket sonunda çıkan ötv gibi bir vergiyide ödemeye devam ederiz.

İçimden bir ses benzine bir hafta sonra yeniden zam geleceğini söylüyor.

Ama olsun nasıl olsa enflasyon yüzde 7.

Artık hesaba çiçeği, böceği, taşı ve sokak kedisini ekliyor olmalılar ki peynirde, lpg'de yüzde 35 olan enflasyon genel ortalamada yüzde 7 çıkıyor.

Gözü karartıp birden 10 lira yapsınlar 3-4 ay rahat edelim.

Geri