Scudo Sports

Benzinlikte lastik şişirmek

@TatanQa_tr Ben de yaklaşık 1 ay önce Giyo GF43P ayaklı pompa aldım, aynı değerleri basıyoruz.Fazladan 5-10 psi basmayı ben de uyguluyorum, çünkü dediğiniz gibi çıkarırken kaçırma olayı oluyor.Acaba ben mi yanlış yapıyorum diyordum ama herkeste aynı durum var galiba.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Scudo
Ben dün şu pompadan aldım. Çok rahat ettim :) "oh..be dünya varmış" dedim:kedicik: (inik lastiklerle geziyormuşum sürekli:hihi:)
zoom_1563002.jpgzoom_1308235.jpg

Bu arada ben sibop dönüştürücüyü denedim Çanakkale'de bir petrolde,lastikler tamamen indi.45 psi üstüne çıkınca makine şaşırdı galiba:hihi::hihi:

selamlar benzinlikteki hava pompaları yol bisikleti için uygun mudur acaba bisikleti alalı 3 hafta falan oldu basıncı inmişmidir diye merak ediyorum 120 psi

Benzinlikte geçen hafta max. 80 psi olan lastiğime 70 psi hava basayım dedim. İç lastik gümledi ve dış lastiğe de zarar verdim teli gözüküyor. Ya pompa bozuktu ya da gösterge beni yanılttı havayı iki kere bastım. İç lastik değil de dış lastiğe üzüldüm. Benden tavsiye güvendiğiniz yerde hava basın ya da el pompası kullanın.

Dosyalar

• IMG_9069.JPG
    IMG_9069.JPG
    1,6 MB · Okunma: 90
  • IMG_9070.JPG
    IMG_9070.JPG
    1,4 MB · Okunma: 89
selamlar benzinlikteki hava pompaları yol bisikleti için uygun mudur acaba bisikleti alalı 3 hafta falan oldu basıncı inmişmidir diye merak ediyorum 120 psi
Ben 2-3 günde bir kontrol edip tamamlıyorum diyeyim siz karar verin inip inmediğine 😊. Özellikle yol bisikleti alırken mutlaka ayaklı pompa da alınmalı. Göstergesi de olursa kaymaklı ekmek kadayıfı 😊

Ben 2-3 günde bir kontrol edip tamamlıyorum diyeyim siz karar verin inip inmediğine 😊. Özellikle yol bisikleti alırken mutlaka ayaklı pompa da alınmalı. Göstergesi de olursa kaymaklı ekmek kadayıfı 😊
Bende ayaklı pompa var 9 barlık onla patlama riski varmı yol bisikletinde ?

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
bi eksiğim pompa kaldı onuda uygun kaliteli bir şey bakıyorum öneriniz var mı acaba hem el pompası turlarda taşımak için hem de ayaklılardan

Benzinlik pompalarına güvenmeyin. 1 yıl önce tekerim yanlış basınçtan patlayınca manometre almıştım. 1 yıldır her hava bastığımda ölçüyorum. Şimdi kardeşim prestaya geçince benzinlik, dönüştürücü uç vs yalan oldu eve manometreli pompa aldık daha iyi oldu. Ayakla 1 dk da basıp çıkıyoruz.

Benzinlik pompalarına güvenmeyin. 1 yıl önce tekerim yanlış basınçtan patlayınca manometre almıştım. 1 yıldır her hava bastığımda ölçüyorum. Şimdi kardeşim prestaya geçince benzinlik, dönüştürücü uç vs yalan oldu eve manometreli pompa aldık daha iyi oldu. Ayakla 1 dk da basıp çıkıyoruz.
Bu pompadan bende varda lastiği patlatırmı acaba malum üzerindeki psi bence net göstermiyor ?

5uDwaU.jpg

Bu pompadan bende varda lastiği patlatırmı acaba malum üzerindeki psi bence net göstermiyor ?

5uDwaU.jpg
Bilmiyorum hangi ürün, üzerindeki manometreler genelde güvenilir oluyor. Manometrenin yaptığı iş basit zaten, genelde çalışıyordur diye düşünüyorum. İsterseniz harici manometre alabilirsiniz.

Decathlon dan şunu almıştım
(link)

Ama şu da güzel gibi
(link)
2ci linkteki benim pomba olan bu pompalarla iç lastik patlama riski varmı sizce arkadaşımın tekerleri elliyorum taş gibi benzinlikte basıyor o bu pompalarlada basılmazmı o hava ? Yada zorlasam patlarmı üzerindeki psi değerine güvenemiyorum.

2ci linkteki benim pomba olan bu pompalarla iç lastik patlama riski varmı sizce arkadaşımın tekerleri elliyorum taş gibi benzinlikte basıyor o bu pompalarlada basılmazmı o hava ? Yada zorlasam patlarmı üzerindeki psi değerine güvenemiyorum.

Merhaba, aşağıda linkini verdiğim ürünü yada bir benzerini satın alabilirsiniz. Bende giyo marka ayaklı göstergeli modeli var, toplam 1 dk da lastiğin havasını 105psi civarına çıkartıyorum, yorulmadan. Zaten yol bisikleti gibi ince tekerli bisikleti olan birisinde mutlaka ayaklı göstergeli pompa bulunması gerekir çünkü lastiklerin basıncı kısa sürede kendilinden düşüyor, eskik havayı tamamlamak gerekiyor sürekli.

(link)

@Nevfell Ben lastiğin üzerinde min.-max. psi ne yazıyorsa onun arası bir değere kadar şişiriyorum(max. psi değerine daha yakın yapıyorum genelde) hiç bir sıkıntı yaşamadım. Pompanın manometresi iyi bence :harika:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
IMG_20200927_102757.jpg

Hava basarken piston bir anda fırladı. Bunun tamiri mümkün olur mu? 70psi civarı basınç üstünde bu hale geldi

Benzinlikte geçen hafta max. 80 psi olan lastiğime 70 psi hava basayım dedim. İç lastik gümledi ve dış lastiğe de zarar verdim teli gözüküyor. Ya pompa bozuktu ya da gösterge beni yanılttı havayı iki kere bastım. İç lastik değil de dış lastiğe üzüldüm. Benden tavsiye güvendiğiniz yerde hava basın ya da el pompası kullanın.
genelde ilk basıp cektikten ve sonra yeniden taktıktan sonra daha düşük algılayıp üstüne basıyor
atıyorum 55 60 68 err çıkardın taktın 57 65 70
halbuki o arada hava kaçırmadı lastik üstüne ekliyor ben öyle 2. defa basmak durumunda kaldıgımda 30 lara kadar indirip tekrar basıyordum

• Beğen
Tepkiler: ventiotto
Benzinlikre bisiklet lastiği şişirmeyin yanlış olur. Bisiklet lastiğine uygun değildir doğru basıncı yakalayamazsınız. Düzenli bisiklet kullanacaksanız iyi ve göstergeli bir pompa almalısınız

241857 dosyayı görüntüle

Hava basarken piston bir anda fırladı. Bunun tamiri mümkün olur mu? 70psi civarı basınç üstünde bu hale geldi
Geçmiş olsun. Ben tekrar güvenip kullanmazdım tamir olsa da. Bir kaza çıkmadığına sevinin bence ve bu türden olmayan başka pompa alın. Üzerindeki TÜV etiketinin bile yalan olduğuna %99 eminim.

• Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
Geri